Must visit: salon Monifique in Tilburg

Op het gebied van schoonheidsspecialistes en beautysalons heb ik bijna alles geprobeerd: van de kleine salon in het dorpje Duivendrecht waar de eigenaresse met haar rokerige vingers een masker aanbracht tot de beautysalon in een grote, bekende sauna waar ik met een vette huid naar buiten werd gestuurd en de volgende dag onder de pukkels zat. Vrijwel nergens kwam ik een tweede keer. Sinds drie, vier jaar is daar verandering in gekomen. Ik heb mijn ultieme adresje gevonden en wil werkelijk nooit meer anders. Lees hier mijn ode aan salon Monifique in Tilburg.

monifique4

Monifique wordt gerund door Monique, een superkundige, leuke dame die ik in 2011 of 2012 (ik weet het niet exact meer) heb leren kennen. Ik belde op een zaterdagmiddag op of ik diezelfde dag nog kon langskomen omdat mijn huid in desperate need of some tender, love and care was, en tot mijn verbazing had ze nog een gaatje. Sindsdien ben ik fan en een trouwe bezoeker. Nu valt dat trouw gemengd te interpreteren, want het komt ook voor dat ik op jaarbasis maar drie keer in haar stoel lig. Maar áls ik dan in een salonstoel lig, is het die van Monique. Vroeger in een omgebouwde kamer op de bovenverdieping in haar huis, maar sinds een poosje in haar prachtig aangebouwde salon aan huis.

monifique3

Wat maakt Monifique anders dan andere schoonheidsspecialisten? Ten eerste weet Monique alles, maar dan ook echt ALLES, van de huid. Van hoe je huid is opgebouwd tot fabeltjes die de cosmetica-industrie je wil laten geloven (Monique gebruikt geen oogcrème, gelooft ze niet in… eye opener!) en van de laatste technieken voor huidbehandelingen tot voeding waar je huid blij en minder blij van wordt. Als Monique me iets vertelt, geloof ik het. Monique weet haarfijn uit te leggen wat goed is voor mijn huid en wat niet. De behandeling die ze daarbij toepast, is altijd subliem. Pijnlijk in mijn geval, maar supereffectief. Ik ga in de meeste gevallen voor de acnebehandeling bij haar langs (deze week voor het eerst in lange tijd niet trouwens, ik ben namelijk gezegend met de zwangerschapsglow) en ik kan je zeggen: it hurts. Geeft niet hoor, want Monique heeft een geweldig apparaat voor het verwijderen van onzuiverheden. De naam van het apparaat weet ik niet, maar ik weet wel dat-ie kleine pukkeltjes helemaal leeg ‘zuigt ‘, waardoor je poriën in één klap weer fris zijn. Tijdens het reinigen, knijpen en zelfs tijdens het inwerken van het masker, kletst Monique honderduit. Niet op zo’n geforceerde manier als bij de kapper, maar gewoon écht leuk. Ze praat me altijd bij over voeding en ingrediënten en is ook oprecht geïnteresseerd in hoe het met mij gaat en wat mij zoal bezighoudt. Een afspraak die normaal een uur zou moeten duren, loopt geregeld uit, omdat er gewoon te veel is om te bespreken.

monifique1

Monique werkt in haar salon met producten van Medik8. Ik kende het merk nog niet voor ik bij haar kwam, maar was al snel onder de indruk. Vast onderdeel van mijn behandeling is een peeling met kiwi-extracten. De peeling wordt met een kwast opgebracht en na vijf à tien minuten weer afgespoeld. Volgens mij is dat sowieso al uniek, want hoeveel schoonheidsspecialistes kiezen niet voor de ouderwetse scrub met korrels? Ik geef persoonlijk de voorkeur aan een exfoliant of peeling, en deze van Medik8 is echt top. Na het ritueel druppelt Monique me vol met een serum vol retinol, tegen huidveroudering. Het fijne vind ik dat Medik8 voornamelijk producten heeft met ingrediënten die ik zelf niet of in mindere mate gebruik, waardoor ik het idee heb dat een bezoek aan Monifique ook écht wat doet voor mijn huid. Niet voor niets presenteert Monifique zichzelf als een bedrijf voor huidverbetering. Zoals ze zelf zegt: “Ik help mensen een zo mooi mogelijke huid te krijgen. Elke dag heb ik weer een missie: cliënten bewust maken van wat zij dagelijks op hun huid smeren, hen bewust maken van de eigen huid.” Mijn huid voelt in ieder geval als herboren na een bezoek aan Monifique. Door de producten die ze gebruikt, maar zéker ook daar Moniques vakkundige manier van behandelen.

monifique2

Woon je in Brabant (of in Rotterdam, Leeuwarden of Den Helder… ik reisde ook vanuit Amsterdam naar haar toe!), dan is een bezoek aan Monifique een must. Laat je lekker in de watten leggen door een schoonheidsspecialist die echt verstand van zaken heeft. Je huid zal je dankbaar zijn!

O en misschien nog een leuk weetje, voor de liefhebbers. In september is Monifique in samenwerking met een cosmetisch arts gestart met botoxbehandelingen, injectables en hyaluronbehandelingen. Moet wel je ding zijn natuurlijk, maar ik vind het wel wat zeggen over haar salon en waar ze voor staat. En wie weet hè, als ik straks tegen de veertig loop en Monifique nog steeds bestaat…

Meer weten over Monique en haar salon? Bezoek haar site en maak een afspraak >

Share your thoughts