Nooit meer droge handen met Hand Chemistry en SpaRitual

Hoe verder de ‘r’ in de maand komt, hoe droger mijn handen worden. Schrale handen horen voor mij (helaas) echt bij het najaar. Niet zo fijn en bovendien erg onsierlijk. Om het leed wat te beperken, heb ik standaard een tube handcrème op mijn nachtkastje staan. Zo vergeet ik in ieder geval niet te smeren voor het slapen gaan. Ik had altijd een heerlijke crème van Molton Brown, maar sinds afgelopen maand heb ik twee nieuwe pareltjes ontdekt. Ik laat ze je vandaag zien.

handcremes20151

Handcrème. Tja… wat valt erover te vertellen? Nou, in het geval van die van Hand Chemistry heel veel. Ik heb nog nooit een verpakking handcrème gehad waar zoveel informatie op stond. De Intense Youth Complex van het merk Hand Chemistry is een handcrème die in minder dan elf dagen de acht tekenen van handveroudering aanpakt: stevigheid, elasticiteit, egaalheid, helderheid, zachtheid, hydratatie, textuur en dichtheid van de huid. Zo, da’s een lijst. Nu heb ik op zich nog niet van die heel doorleefde handen, maar als er iets is waarmee ik mijn handen mooi en glad kan houden, dan gebruik ik dat natuurlijk graag.

handcremes20152

De handcrème van Hand Chemistry zit in een grote tube van 100 ml. De verpakking oogt lekker fris door het kleurgebruik, daar hou ik wel van. Dat frisse wordt waargemaakt door de geur; ik ruik heel in de verte citrus. Tegelijkertijd is de geur ook zoetig. Dit frisse blijft overigens niet lang hangen, al na een paar minuten ruiken mijn handen weer neutraal.

Ik gebruik voornamelijk een handcrème om mijn handen zacht en vrij van droogheid en kloofjes te houden, maar bij een handcrème die zulke resultaten belooft, móest ik natuurlijk die tien dagen volmaken om te kunnen testen of mijn handen er inderdaad mooier uit zagen. Omdat mijn handen er op zich wel mee door kunnen, heb ik geen harde verbering gezien in bijvoorbeeld stevigheid of textuur. Wel zijn mijn handen heerlijk zacht en heb ik nog geen ruwheid kunnen bespeuren. En dat met maar één keer smeren per dag (overdag gebruik ik geen handcrème, niet zo praktisch met twee kinderen).

De handcrème van Hand Chemistry is niet heel vettig, maar ook niet vloeibaar. Hij smeert soepeltjes uit en trekt erg snel in. Dit laatst hoeft voor mij geen voorwaarde te zijn, aangezien ik toch mijn handcrème voor het slapen aanbreng. Als je op zoek bent naar een handcrème voor overdag dan kan ik me voorstellen dat je deze erg prettig zult vinden.

handcremes20153

Nog zo’n beauty van een handcrème: de SpaRitual Handprint Hand Salve. In deze ietwat saaie verpakking zit een handcrème die gemaakt is van 76% biologische ingrediënten. Er zit onder andere sheaboter, honeybush en marula-olie in. Deze ingrediënten dragen bij aan gehydrateerde handen die er gezond en jong uitzien. In deze tube Hand Salve zit 50 ml, de helft minder dan Hand Chemistry.

handcremes20154

Om maar gelijk te beginnen met vergelijken: deze handcrème is voller/vettiger dan Hand Chemistry en heeft een veel aanwezigere geur. Aanwezig op een goede manier, ik vind de geur echt heerlijk. Hij ruikt heel natuurlijk en een tikkeltje kruidig. Superlekker! Omdat de handcrème vettiger is, doet hij er langer over om in te trekken. Ik blijf de crème nog best lang voelen, maar dit vind ik eigenlijk wel prettig voor ‘s avonds. Droog zijn mijn handen zéker niet meer met de Hand Salve.

handcremes20155

Dit artikel was niet zozeer bedoeld om de handcrèmes met elkaar te vergelijken, maar moet toch zeggen dat de Hand Salve van SpaRitual mijn hart heeft gestolen en absoluut als winnaar uit de bus komt. De geur is echt te lekker en de crème zelf is goed vettig. Dat de ingrediënten biologisch zijn, vind ik een pre.

De tube van SpaRitual verdwijnt denk ik in mijn handtas. Ik ben de laatste tijd steeds vaker onderweg en dan is het fijn om een tube bij de hand (ha!) te hebben. Er zit 50 ml in, dus hij is heel compact. De Hand Chemistry blijft op mijn nachtkastje staan. Ben ik in ieder geval verzekerd van handen die eruit zien alsof ik 20 ben 😉

Is een handcrème ook jouw must-have tijdens de koudere maanden?

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Yvonnereply
08/10/2016 at 07:10

Mijn handen zijn ook een drama vanaf de herfst! Net schuurpapier. Vooral sinds de geboorte van mijn zoon. Ik weet niet of het met hormonen te maken heeft? Hij is inmiddels 4 jaar en ik heb het nog steeds..elke keer rond de tijd dat de verwarming aangaat. Het ergste vind ik kloofjes.
Toch gebruik ik ook slechts één keer per dag, ‘s avonds, handcrème. Overdag vind ik lastig. Ik ga die tweede die je aanraadt eens proberen denk ik!

Trouwens: gisteren, n.a.v mijn eigen advies aan jou (haha!) bij Expert een nieuwe steelstofzuiger gekocht 🙂 (de oude zet ik op de bovenverdieping).

Carlijnreply
08/10/2016 at 12:30
– In reply to: Yvonne

Hahaha handig zo’n tip aan mij 😉 Ik heb twee weken geleden een stofzuiger gekocht, geen steelloze dus. Denk dat ik voor nu maar even niet nog meer geld aan huishoudelijke apparatuur wil uitgeven…

Yvonnereply
08/10/2016 at 14:09
– In reply to: Carlijn

Ja heel handig 🙂 En ik had de 20% korting + €50 refund omdat ik een Bosch heb gekocht. Pure winst! (Mijn vriend is het hier niet helemaal mee eens, maar goed…).
Maar een gewone stofzuiger is echt NIET te vergelijken met een steelstofzuiger hoor ;). Ik ben hede dagen aan het aftellen totdat mijn schatje geleverd wordt aankomende week! Ik ben wel erg he?!
Nou ja, goed, houd het in je achterhoofd: steelstofzuiger. Scheelt je zoveel tijd als moeder.

Armandereply
09/10/2016 at 11:37

Ja absoluut. De R zit weer in de maand en dan heb ik de hele tijd smeersels nodig, ook voor mijn lippen. Ik heb altijd meerdere tubes handceme slingeren, bij de computer en ook bij bed inderdaad. Met vette handjes naar bed is standaard. 🙂

Leave a reply