Review: 100% pure premium arganolie van ArganWinkel.nl

Ja hallo, hier spreekt uw arganoliespecialist. Door de jaren heen heb ik verschillende soorten arganolie gebruikt, afgewisseld met cactusvijgolie. Van merken die claimen 100% natuurlijke arganolie aan te bieden tot merken die er overduidelijk stofjes aan toe hebben gevoegd, zoals parfum. Sinds kort heb ik arganolie van ArganWinkel.nl in gebruik, dit is premium arganolie die écht 100% authentiek en puur is. Ik vertel je er vandaag meer over.

Op mijn blog heb je al vaker kunnen lezen over arganolie. Ik zal in dit artikel niet heel diep ingaan op wat arganolie is, maar nog wel even je geheugen opfrissen. Anders heeft dit artikel over de olie van ArganWinkel.nl ook minder nut, dat begrijp je.

arganwinkelarganicolie4

Wat is arganolie eigenlijk?
Arganolie is afkomstig uit de noten van arganbomen, welke voornamelijk groeien in het zuiden van Marokko. De pure, natuurlijke olie regenereert de huid door de vitale functies van de huidcellen opnieuw op te starten. Het helpt om de celstructuur van je huid te vernieuwen en zorgt voor meer elasticiteit. Arganolie bestaat voor 80% uit onverzadigde essentiële vetzuren. De meest voorkomende zijn omega 9 (oliezuur) en omega 6 (linolzuur). Essentiële vetzuren beschermen cellulaire integriteit en beïnvloeden het vochtgehalte van de huidcel. Hierdoor helpt deze olie de huid vochtverlies te voorkomen. Ook helpen de vetzuren de tekenen van vroegtijdige huidveroudering  te bestrijden.

Arganolie is uitzonderlijk rijk aan natuurlijke tocoferolen (vitamine E) en eiwitten met een hoog moleculair gewicht. Vitamine E beschermt de in vet oplosbare vitaminen en essentiële vetzuren. De eiwitten met hoog moleculair gewicht construeren een netwerk van moleculen met een direct verstevigend effect. Arganolie bevat daarnaast carotenoïden, ferulinezuur, sterolen, polyfenolen en squaleen.

Is arganolie niet gewoon arganolie?
Nope. Sinds ik me nog meer in arganolie heb verdiept en al een poos als copywriter voor verschillende arganolieaanbieders werk, weet ik dat de ene arganolie de andere niet is. Heel veel merken zetten op hun etiket ‘100% puur’ of ‘gecertificeerd’, en dat is vaak ook wel zo. Maar het zegt helemaal niets over de kwaliteit van de arganolie. Die kan – ondanks het feit dat de olie puur en ongemixt is – nog steeds superslecht zijn. Omdat de argannoten van lage kwaliteit zijn bijvoorbeeld. De mensen van ArganWinkel.nl doen alleen zaken met kwaliteitsboeren in Marokko. Deze boeren kun je alleen bereiken als je de taal spreekt en verder zoekt dan je neus lang is. Heel veel merken en webshops hebben deze contacten niet en zijn daardoor aangewezen op grote, commerciële producenten. ArganWinkel.nl heeft eigen banden in Marokko en kan daardoor aan argannoten – en dus arganolie – van hoge kwaliteit komen. En arganolie werkt pas écht als de kwaliteit uitmuntend is.

arganwinkelarganicolie1

Wat vind ik van de olie van ArganWinkel.nl?
De arganolie van ArganWinkel.nl zit in een mooie matglazen flacon met pompje. Handig, want dit doseert precies en hygiënisch. Wat opvalt, is dat de geur van deze premium arganolie neutraal is. Heel licht nootachtig. Dat is eigenlijk precies hoe arganolie hoort te ruiken, maar ik heb zo vaak met gemixte arganolie te maken gehad dat ik even vergeten was dat arganolie helemaal niet geparfumeerd moet ruiken. De olie is licht vettig, maar niet op een vervelende manier. Hij smeert super uit en trekt redelijk snel in de huid. Ik ben geen fan van olie in de ochtend, dus ik bewaar de arganolie voor ’s avonds. Een half uur voordat ik naar bed ga, breng ik twee tot drie pompjes van de olie aan op mijn gezicht en dat is voldoende. De olie heeft zo voldoende tijd om in te werken, zodat ik ook niet met een vet hoofd op mijn kussensloop ga liggen.

arganwinkelarganicolie2

Ik vind arganolie in eerste plaats heel prettig omdat deze oliesoort mijn huid heel goed hydrateert. Ik ben panisch voor lijntjes en rimpels en wil het liefst op mijn zestigste nog zonder plooien door het leven gaan. Kan natuurlijk niet, maar wat in ieder geval key is, is je huid van voldoende vocht voorzien. Een uitgedroogde huid laat namelijk sneller tekenen van huidveroudering zien. Niet voor niets worden vette huidtypes mooier en minder snel oud! Ik ben dus absoluut niet bang om mijn huid een te vette crème of olie te geven. Puistjes krijg je er trouwens ook niet van, da’s een mythe. Sterker nog: arganolie kan je juist van acne af helpen, door alle werkzame stoffen die erin zitten.

arganwinkelarganicolie3

De arganolie van ArganWinkel.nl maakt mijn huid zacht en soepel. Na ‘m krap een week gebruikt te hebben, kan ik zeggen dat mijn huid heel gehydrateerd aanvoelt, dat merk ik zelfs nog wanneer ik de volgende ochtend opsta. Heb ik wel vaker: als ik een minder volle nachtcrème heb aangebracht, voelt mijn huid de volgende ochtend trekkeriger aan. Gebruik ik een olie of een heel volle crème, dan voelt mijn huid de morning after zacht en gevoed. Dat heb ik dus met deze arganolie ook.

Dat ik met deze pure, authentieke arganolie aan anti-aging werk, vind ik een fijn idee. Of ik rimpels echt de baas blijf, moet nog blijken, maar ik ben in ieder geval fan.

Benieuwd naar deze fijne arganolie? Je kunt hier een flesje bestellen. Tip: ArganWinkel.nl maakt het mogelijk een gratis proefflesje van hun arganolie te bestellen. Het verplicht je tot niets, je betaalt alleen de verzendkosten. En die zijn maar €1, dus daar hoef je het niet voor te laten.

Wat is jouw mening over arganolie?

9 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
03/10/2016 at 06:33

Dit klinkt als een hele fijne olie. Dat proefflesje ga ik misschien eens bestellen, zoiets uitproberen vind ik altijd fijn.

Yvonnereply
03/10/2016 at 06:41

Je hebt me er wel nieuwsgierig naar gemaakt maar ik heb toch nog een vraag. De dingen die je zegt over arganolie (dus wat het zou moeten doen): zijn die ECHT wetenschappelijk bewezen (en zijn die onderzoeken openbaar) of worden die enkel beweerd door de aanbieders van de arganolie? Ik ben echt heel sceptisch zoals je merkt omdat inmiddels al bekend is/wetenschappelijk bewezen is dat je rimpels niet kunt tegengaan door middel van crèmes en olies die je op je huid smeert. Wel geloof ik dat je zelf voelt dat je huid er lekker soepel door aanvoelt. Maar wat betreft de lange termijn…?

Carlijnreply
03/10/2016 at 19:09
– In reply to: Yvonne

Om eerlijk te zijn heb ik nog geen wetenschappelijke onderzoeken gezien of gevonden die aantonen dat arganolie écht écht werkt. Maar wat wel een hard feit is, is dat arganolie uitzonderlijk veel vitamine E bevat en daarvan is bekend dat het heel krachtig werkt tegen huidveroudering.

Yvonnereply
03/10/2016 at 20:09
– In reply to: Carlijn

Ok dank je. Heel flauw misschien maar dat het bekénd is dat het werkt tegen huidveroudering wil ook niet zeggen dat het werkt tegen huidveroudering…Maar jij wil wel heel graag dat het werkt begrijp ik 😉

Desalniettemin ga ik zeker zo’n proefflesje bestellen. Ik geloof dan niet dat het huidveroudering tegengaat, maar als het mijn huid wat beter kan maken (heb een onrustige huid, met soms nog puistjes en vlekjes) dan ben ik al heel blij!

Dank voor je review dus!

Nesrinreply
03/10/2016 at 14:35

Ik wist wel wat over arganolie maar niet zo veel als jij. In het verleden heb ik ook cactusvijgolie gebruikt.
Mijn huid reageert goed op arganolie en soms mix het met mijn dagcrème, geeft net dat beetje meer.

Bedankt voor de tip, ik ga zeker een kijkje nemen bij arganwinkel.nl

Rebeccareply
03/10/2016 at 15:16

Gelukkig viel het mij ook al vrij snel op dat in de meeste 100% argan producten maar 0,01% zit. Je moet echt heel goed zoeken voordat je het juiste product hebt gevonden. Deze olie lijkt me echt heerlijk!

Carlijnreply
03/10/2016 at 19:02
– In reply to: Rebecca

Klopt, je wordt vaak gewoon genept! Maar dit is the real deal 🙂

Sanne Marlijnreply
03/10/2016 at 15:39

Ik heb ook mijn hart verloren aan arganolie. Het goedje werkt als een tierelier voor mijn huid. Op dit moment heb ik er eentje van Melvita in gebruik, deze is ook 100% natuurlijk en biologisch. Het spul stinkt wel maar dat neem ik voor lief. Leuk dat je een gratis proefflesje kunt aanvragen op Arganwinkel.nl.

Carlijnreply
03/10/2016 at 19:05
– In reply to: Sanne Marlijn

Bevalt Melvita jou goed ja? Ik kreeg daar juist pukkeltjes van, heel vreemd. Deze bevalt mij vele malen beter en de geur is ook anders, wat nootachtiger.

Leave a reply