Review: 5x nagellak van Laqa & Co

Ik moet eerlijk toegeven: tot voor kort had ik nog nooit van Laqa & Co gehoord. Shame on me, want het blijkt een geweldig merk dat haar roots in Brooklyn, NY, heeft liggen en wereldwijd wordt verkocht op de meest prestigieuze plekken. Van Colette in Parijs tot Selfridges in Londen en van de befaamde W Hotels tot exclusieve nail bars en beautywebshops. Laqa & Co brengt een collectie nagellakken en lipstickpennen, stuk voor stuk geweldig gepigmenteerd, voorzien van leuke namen en vrij van chemische stoffen. Ik laat je vandaag vier van hun nagellakken zien.

laqaconails1Laqa & Co is opgericht door de vriendinnen Georgina en Nicole. Ze zochten naar een cosmeticamerk dat tot hen sprak, dat hen echt greep. Dat bleek nogal tegen te vallen. En dus sloegen ze de handen ineen en besloten ze dat cosmeticamerk zélf te worden. Hun eerste product was de Nail Polish Pen, een nagellak in penvorm. Deze wordt tegenwoordig niet meer gemaakt door Laqa & Co, maar daarvoor in de plaats is een reeks geweldige ‘gewone’ nagellakken gekomen. Van felrood tot nude en van mintgroen tot een duo-nagellak met aan de ene kant matzwart en aan de andere kant glanzend zwart. De kleuren die ik heb mogen testen, zijn Chuffed (lavendel), Bobby Dazzler (fel koraalrood), Fancypants (beige-bruin), Gold Fleck + Green Manicure Duo (mintgroen met gouden vlokken) en Tuxedo Manicure Duo (zwart, mat en glanzend).

laqaconails2 laqacochuffedHierboven zie je Chuffed, een lieve tint lavendelpaars. Wat ik als allereerste wil zeggen: die dekking, wow! Dit is één laagje, een tweede laag was echt niet nodig voor een goede dekking. De finish van Chuffed is glanzend en het lakken zelf is een fluitje van een cent. Het kwastje is normaal: niet heel fijn, maar ook niet dik en/of plat.

laqaconails4 laqacofancypantsDan Fancypants, de kleur beige-bruin. Is-ie niet chique? Op de bovenste foto oogt Fancypants vrij licht, maar in het echt komt hij meer over zoals de onderst foto waarop ik mijn nagels heb gelakt met deze tint. Ook deze tint is lekker glanzend en heeft genoeg aan een enkel laagje. I like!

laqaconails3 laqanails4Toen ik door Laqa & Co werd ingezet de productteksten voor hun nieuwe Nederlandse webshop te schrijven, was dit de kleur die er voor mij uitsprong: Bobby Dazzler. De kleur is lekker fel, bijna fluorescerend. Heel fris en zomers. Alleen… surprise: hij droogt mat op. Dat is totaal niet mijn ding, doe mij maar glanzende nagels. Voor mij persoonlijk een minpunt dus, al is de kleur nog steeds geweldig. Van Bobby Dazzler had ik twee laagjes nodig, het resultaat van één laagje vond ik te transparant.

laqaconails5 laqanails3Vorig seizoen heb ik ze in menig kerstcollectie voorbij zien komen: nagellak met gouden vlokken. Laqa & Co bleef, ook al is het geen december meer, niet achter en kwam met de Gold Fleck Manicure. Deze duo-lak met gouden vlokken is er in twee varianten: met een roze nagellak en met mintgroen, zoals je hierboven ziet. De mintgroene kleur is glanzend en dekt in één laagje. Heb je de kleur laten drogen? Dan is het tijd voor de topcoat met gouden stukjes. Deze transparante lak heeft genoeg gouden vlokken in zich om je nagels in één strijk mee te bedekken. Het aanbrengen gaat soms wat lastig, omdat de vlokjes zich niet gelijkmatig verdelen. Ik heb de nagellak hier en daar wat gedept, zodat ik zeker wist dat ik genoeg vlokken per nagel zou hebben.laqaconails6O no, geen swatchfoto. Vergeten…! Mocht hier behoefte aan zijn, dan doe ik dit op een later tijdstip nog even. In ieder geval is Tuxedo een uniek product: aan de ene kant vind je een glanzende zwarte nagellak en aan de andere kant een matte lak. Op deze manier kun je je nagels heel chique lakken. Het idee is dat je je volledige nagels glanzend zwart lakt, en de uiteinden (de topjes) mat zwart maak. Very Tuxedo!

Is het je trouwens opgevallen aan bovenstaande foto’s dat ieder lakje in een onwijs leuk doosje zit? Laqa & Co gebruikt de doosjes als canvas voor onbekende, aanstormende kunstenaars. Ieder doosje is ontworpen door een jonge kunstenaar, die ook nog eens een deel van de opbrengst van het product krijgt. Wat een geweldig idee!

laqaconails7

Als laatste laat ik je de Nail Polish Remover Pads zien. Deze flinterdunne nagellakremoverpads zijn gedrenkt in remover, voor het gemakkelijk verwijderen van nagellak. Wat als eerste opvalt, is dat hier geen gewone remover is gebruikt. De geur is heel prettig, bijna zoet. En de pads zelf zijn olieachtig en laten een vettig laagje achter op je vingers en nagels. Ik heb helaas nergens de ingrediënten kunnen vinden, maar iets doet me denken dat dit een heel huidvriendelijke product is. Mijn nagellak vloog ermee af en ik had voor twee, drie nagels genoeg aan één pad.

Laqa & Co wordt op dit moment verkocht in Nederland in de webshop van http://www.worldofbeauty.nl/.

De nagellakflesjes van Laqa & Co kosten €14,50 per stuk, de duo-lakjes €19,50 en de Nail Polish Remover Pads kosten €5,90.

Volgende week vind je op Copy & Beauty een review van de lipproducten van Laqa & Co. Tot dan!

Share your thoughts