Review: Aleeza Cosmetics Glowing Beauty Oil

Twee weken geleden schreef ik heel enthousiast over mijn nieuwe liefde voor olie. Ik vervang sinds kort mijn nachtcrème voor olie en dat bevalt heel erg goed. Vanaf het moment dat ik de olie waar ik het vandaag over ga hebben in handen kreeg, hebben al mijn andere gezichtsoliën plaats moeten maken. De Glowing Beauty Oil van Aleeza Cosmetics rook namelijk nét wat lekkerder, was veelbelovender en bovenal was ik gewoon heel erg nieuwsgierig.

Ik heb de Glowing Beauty Oil van Aleeza nu bijna drie weken in gebruik. Vandaag vertel ik je over mijn eerste ervaringen met deze olie; hoe voelt het, waar ruikt het naar, wat zit erin en hoe ziet mijn huid er na drie weken uit?

aleezaglowingbeautyoil6

Toen ik drie weken geleden met Selima, de eigenaresse van Aleeza, rond de tafel zat, kreeg ik mijn olie in dit leuke doosje. De bloemblaadjes zijn geparfumeerd, elke keer als ik het doosje openmaak, komt er een heerlijke geur vrij. Ik word alleen hier al heel blij van.

aleezaglowingbeautyoil2

De Glowing Beauty Oil van Aleeza Cosmetics zit in een glazen flesje waar 50 ml in zit. Dit is onwijs veel voor een olie! Als je mijn vorige blog over huidoliën leest, zie je dat daar flacons van 10 en 30 ml tussen zitten. En 30 vond ik al veel. De Glowing Beauty Oil gaat dus lang mee, ik verwacht hier zeker een half jaar (of langer?!) mee te kunnen doen. Op de flacon zit een roze etiket met speelse, stijlvolle letters. ‘Apply twice a day for a happy skin‘, staat erop. Hoe leuk is dat? Ik vind de benadering van Aleeza nu al heel erg fijn.

aleezaglowingbeautyoil1

Zoals bij elke olie die ik tot nu toe ben tegengekomen, heeft ook de Glowing Beauty Oil een pipetje. Ik weet niet of het een foutje is, maar bij mij komt de olie er al uit als ik niet in het tuutje heb geknepen. Dit is op zich niet erg, alleen voor de foto werd het een beetje een smeerboel 😉

aleezaglowingbeautyoil3

Op de achterkant van de flacon staat nog wat informatie over het product en ook de ingrediënten staan er vermeld. En die liegen er niet om. Ze zijn stuk voor stuk natuurlijk en verzorgend. De basis is cactusvijgolie (hierover later meer), maar Aleeza voegde verder amandelolie, druivenpitolie, olijfolie, avocado-olie, lavendelolie en jojobaolie toe. Kortom: het beste dat de natuur te bieden heeft voor je huid.

Sowieso is het verhaal van Aleeza heel bijzonder. De ingrediënten komen van twee berbervrouwen in Marrakech die de natuurlijke ingrediënten op duurzame wijze produceren en telen. Aleeza wil deze vrouwen ondersteunen door met ze samen te werken en een coöperatie op te richten. Door te smeren met de Glowing Beauty Oil steun je dus tegelijkertijd deze Marokkaanse dames. Het streven van Aleeza is happiness, voor zowel jou als gebruiker als voor de dames die deze mooie ingrediënten telen. Ik vind dit heel inspirerend en mooi én het zorgt ervoor dat ik de olie met een goed gevoel gebruik.

Ik noemde net al even cactusvijgolie. Dit is een heel mooi ingrediënt dat vaak wordt verward met arganolie, maar het is toch echt wat anders. Cactusvijgolie is voor de huid één van de grootste bronnen van vitamine E. Vitamine E werkt als geen ander tegen huidveroudering, het is een heel krachtig antioxidant. In de cactusvijgolie in de Glowing Beauty Oil zit 1000 mg per kg. Nu moet ik zeggen dat deze cijfers me in eerste instantie niet zoveel zeggen, maar ik heb me laten vertellen dat dit heel veel is! Daarnaast zitten er in cactusvijgolie veel vetzuren en sterolen, ook goed tegen huidveroudering. Verder voordelen van cactusvijgolie zijn onder meer dat het stofje hydraterend werkt, dat het je huid stralend en fijner maakt, dat je huid zachter aanvoelt en dat huidveroudering wordt vertraagd en bestaande rimpels worden verzacht.

aleezaglowingbeautyoil4

Ik gebruik de Glowing Beauty Oil ‘s avonds voor het slapen gaan, als vervanging van mijn nachtcrème. Dit heb ik een poos geleden ook gedaan toen ik het Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate in gebruik had, een olie voor ‘s nachts, en dat beviel heel goed. Grappig is ook dat de Glowing Beauty Oil me al vanaf het eerste moment dat ik ‘m rook, doet denken aan het Midnight Recovery Concentrate. Selima vertelt me dat dit waarschijnlijk te maken heeft met de lavendel die in beide producten zit.

Op mijn schone huid breng ik de hoeveelheid olie aan die uit het pipetje komt na één keer knijpen. Dit is voldoende voor mijn hele gezicht. De Glowing Beauty Oil smeert heel soepeltjes uit, eigenlijk als iedere andere olie die ik ken. Wat me na een paar seconden wel duidelijk wordt, is dat deze olie toch wel heel anders is dan al mijn andere gezichtsoliën. Hij is veel droger! Dit klinkt een beetje gek voor een olie, maar ik merk echt dat hij minder vet is en gewoon veel sneller in de huid trekt. Ik blijf niet zo lang met een vette waas op mijn gezicht lopen. Kijk, het is nog steeds een olie en het verdwijnt niet zo snel in de huid als een crème, maar ik merk wel degelijk verschil. Na ongeveer een kwartiertje voel ik de olie niet meer zitten en is hij geabsorbeerd door de huid. Hoe snel dit bij jou gebeurt, is afhankelijk van je huidtype. Een droge huid zal ‘m waarschijnlijk sneller op slurpen dan mijn gecombineerde huid. De Glowing Beauty Oil is overigens geschikt voor alle huidtypen, ook voor de gevoelige huid.

Je kunt de olie ook in plaats van je dagcrème gebruiken. Ik heb dit zelf één keer geprobeerd, maar dit was geen succes. De foundation die ik erna aanbracht, smolt van mijn gezicht af en ik begon al heel snel te glimmen. Ik heb voor overdag toch echt een ‘drogere’ crème nodig.

aleezaglowingbeautyoil5

De Glowing Beauty Oil van Aleeza Cosmetics heeft toch wel mijn hart gestolen. Ik wist al dat ik een zwak had voor gezichtsoliën, maar een fijnere olie dan dit heb ik nog niet eerder gebruikt. Het is heel bijzonder dat zoiets vets als een olie zo fijn kan aanvoelen op de huid. Dit heeft ook zeker te maken met het feit dat de Glowing Beauty Oil wat droger is, iets wat veel vrouwen ook wel zal aanspreken.

Ik vind de olie van Aleeza vooral voor de winter heel erg fijn. Ik merk dat mijn huid meer voeding nodig heeft als het kouder wordt en ik heb wel echt het idee dat de Glowing Beauty Oil me die geeft. Sowieso wordt mijn huid wat droger. Sinds ik moeder ben, kan ik de droogtelijntjes op mijn voorhoofd tellen. Die had ik voorheen nooit…

Hoe mijn huid eruit ziet na drie weken smeren? Hmm lastig. Ik heb niet het idee dat mijn gezicht stralender, frisser, zachter of gladder is. Hij ziet eruit als altijd (en dat is gezien de korte nachten niet zo fris en stralend meer als voorheen haha!) en voelt ook hetzelfde. Wel is mijn gezicht lekker zacht als ik ‘s ochtends wakker word. Dit geeft me het gevoel dat de olie tijdens het slapen wel degelijk iets gedaan heeft. Verder is mijn huid best wel soepel en elastisch, maar dit was-ie volgens mij altijd al wel.

Of de Glowing Beauty Oil op lange termijn zijn werk doet, kan ik (nog) niet zeggen. Ik weet in ieder geval dat dit product heerlijk aanvoelt, snel intrekt, lekker ruikt en dankzij het duurzame productieproces en de natuurlijke ingrediënten een goed gevoel geeft. Wat wil een olieliefhebber nog meer?!

De Aleeza Cosmetics Glowing Beauty Oil kost €39,95 en is verkrijgbaar in de webshop van Aleeza.

Zou jij de Glowing Beauty Oil aanschaffen?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

13 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

saskiareply
05/11/2015 at 11:36

Ik vind de prijs eigenlijk ook nog best meevallen. Sommige olieen zijn best prijzig. Klinkt heel fijn, vooral ook dat er cactusvijgolie in zit.

Lifesaboutreply
05/11/2015 at 11:38

Ik heb hier dus een proefmonster van opgestuurd gekregen en ik wilde heerlijk gaan testen van de week. Alleen….Ik denk dat mijn dochter er mee is gaan spelen want kan hem nergens meer vinden haha! Ziet er goed uit allemaal!

Carlijnreply
05/11/2015 at 12:33
– In reply to: Lifesabout

Hahaha, heel begrijpelijk. Je dochter vond het er ook aantrekkeklijk uitzien 😉

Nesrinreply
05/11/2015 at 13:40

Wat een ontzettend fijne review, lekker uitgebreid. Ik heb vorig jaar een hele tijd cactusvijgolie gebruikt, dit was prettig tot dat mijn kaaklijn begon te trippen. Daarna ben ik eigenlijk van alles door elkaar gaan gebruiken en ik heb nog steeds geen holy grail.

Lindsey Beljaarsreply
05/11/2015 at 13:49

Ontzettend fijne review, heerlijk uitgebreid geschreven. Ik gebruik eigenlijk nooit olie voor op mijn gezicht maar dit klinkt wel ontzettend fijn!

tjitskereply
05/11/2015 at 14:19

Werd zo enthousiast over je verhaal, heb t gelijk besteld:)
Erg benieuwd!

Carlijnreply
05/11/2015 at 14:31
– In reply to: tjitske

Echt? Wat cool! Ben zo benieuwd wat je ervan vindt. Xx

Sax and the Prettyreply
05/11/2015 at 15:35

Ja, dit moet ik hebben. De vellen hangen al aan mijn wangetjes en het vriest nog niet eens! x

Ingeborgreply
06/11/2015 at 12:16

Dit lijkt me zo lekker spul!! Ik heb het weleens voorbij zien komen en ik ben nu nog nieuwsgieriger geworden. Ik ga kijken in de webshop van Aleeza

Elinereply
06/11/2015 at 15:37

Klinkt echt als een fijn product! Vooral fijn dat het niet zo’n vette waas achterlaat op je gezicht. Dat vind i namelijk vaak het nadeel van een olie.

Snelle avondroutine voor vermoeide mama's – Carlijn Biesemaat Copy & Beautyreply
19/11/2015 at 05:09

[…] Dit is al ruim vier weken de Aleeza Cosmetics Glowing Beauty Oil, een topproduct waar ik al eerder over schreef. Deze superzachte olie trekt snel in de huid en voedt mijn velletje intens. Vooral voor de koudere […]

Mijn blog is jarig: win een luxury goodiebag t.w.v. 240,- Carlijn Biesemaat Copy & Beautyreply
02/01/2016 at 21:22

[…] ook een paar all time favorites van mij bij, zoals SENSAI Silk Peeling Powder en de geweldige Glowing Beauty Oil van […]

Angela – Mama met passiereply
22/04/2016 at 10:45

Wellicht toch maar eens aanschaffen, mijn huid is nu rustig. Het zijn echt allemaal natuurlijke ingrediënten. Ik slaap er nog een nachtje over 😉 Ben wel enthousiast na het lezen van je review!

Leave a reply