Review: Benefit Benetint en High Beam

Geen beautyproduct heeft zo lang op mijn wishlist gestaan voordat ik het kocht dan Benetint van Benefit. Waarom? Geen idee. Ik kwam op de airport van Kuala Lumpur een schattig setje tegen, met daarin alles voor een frisse teint, waaronder een klein flesje Benetint en High Beam. Ik nam ‘m mee en zo maakte de populaire Benetint eindelijk deel uit van mijn verzameling.

benefitbenetint2

Benefit Benetint is een lip en cheek stain die je kunt gebruiken als blush en lipproduct. Op zowel je wangen als lippen geeft het een subtiel roze tintje. Ik was al heel lang nieuwsgierig naar Benetint omdat het een fantastisch product schijnt te zijn dat muurvast blijft zitten. En blushes zijn zo’n beetje mijn favoriete make-up, dus dit klonk me als muziek in de oren.

benefitbenetint3

De vloeibare Benetint zit in een flesje met een kwastje. Het lijkt een beetje op een potje nagellak. De kleur is in het flesje vrij donkerroze, maar op de huid verandert hij in een subtielere tint roze.

benefitbenetint4

Hier heb ik Benetint met het kwastje op mijn hand aangebracht. Check wat er gebeurt…

benefitbenetint5

Na ongeveer tien seconden is de lip en cheek stain in de huid getrokken. Ik heb ‘m hier niet uitgeveegd, heb het spul met geen vinger aangeraakt! Bijzonder hè?

benefitbenetint7

Maar goed, Benetint hoor op de wangen, dus daar ging ik het aanbrengen. Ik zette bovenstaande streep op mijn wang, maakte mijn foto’s en… kon het toch niet meer uitvagen, want de Benetint was al volledig ingetrokken. Ik kreeg er geen beweging meer in! Met een wattenschijfje en remover heb ik het spul toen verwijderd, waarna ik opnieuw begon. De tweede poging (waarbij ik Benetint gelijk uitsmeerde, zonder ook maar een seconde te wachten) was wat succesvoller. Ik ben er echter wel achter dat het mooier is om de Benetint met het kwastje in een cirkel aan te brengen, in plaats van in een streep. Dit verdeelt natuurlijker. Omdat deze stain zich zo snel aan de huid hecht, is het toch tricky om het mooi en natuurlijk uit te blenden. Ik merk dat dit een product is waarmee je even moet oefenen.

benefitbenetint9

Na de Benetint goed uitgeblend te hebben, ziet het resultaat er zo uit. Ik vind het zo mooi en fris! Wat een geweldig natuurlijk kleurtje! Niet te opvallend, gewoon heel lief en fris. Ja jeetje, ik snap echt wel dat iedereen wegloopt met dit product. Op bovenstaande foto draag ik Benetint ook op mijn lippen trouwens. Ik vind ‘m aan de droge kant voor de lippen, maar het resultaat is wel mooi.

Nog een aparte vermelding voor de houdbaarheid van Benetint. Die is in één woord fantastisch. De blush blijft de hele dag zitten, zelfs na gesport te hebben. Ik moest zelfs met mijn cleanser flink boenen om Benetint te kunnen verwijderen. Ook op de lippen blijft hij lang zitten. Ideaal voor als je niet van bijwerken gedurende de dag houdt.

benefitbenetint1

Dan de High Beam, een vloeibare highlighter. Het idee is hetzelfde als bij Benetint: je brengt dit product aan met een kwastje. High Beam is een lichtroze highlighter die je kunt gebruiken op je jukbeenderen, onder je wenkbrauwen en op andere plekken waar je glans aan je gezicht wilt toevoegen.

benefitbenetint6

In tegenstelling tot Benetint trekt dit product niet in de huid. De textuur is lekker creamy en helemaal niet uitdrogend.

benefitbenetint8

Met het kwastje zet ik enkele stippen op mijn jukbeenderen. Deze stipjes vaag ik uit. Ook breng ik wat High Beam aan onder mijn wenkbrauwen, voor een oplichtend glansje. De Benefit-highlighter laat zich ontzettend goed verdelen, juist door die crèmigheid. Ik vind dit om eerlijk te zijn fijner werken dan een poederhighlighter.

benefitbenetint12
benefitbenetint10

Hier draag ik Benetint op mijn wangen en lippen en High Beam op mijn jukbeenderen en onder mijn wenkbrauwen. Zie je die subtiele glans? Ik vind het erg mooi.

Hoewel ik tig blushes heb en ook op highlightergebied niets te kort kom, vind ik beide producten van Benefit echt van toegevoegde waarde in mijn make-uptasje. Benetint is zo fris en natuurlijk en High Beam is geweldig fijn in gebruik én supermooi. Ben erg blij met ze allebei en weet zeker dat ik full sizes ga kopen als deze op zijn. Het enige minpuntje dat ik kan noemen, is dat Benetint wat lastig aanbrengt. Hier moet ik nog even mee oefenen. Een van de pluspunten is dat dit product de hele dag – maar dan ook echt de HELE dag – op zijn plek blijft. Ik kreeg het er zelfs met remover maar moeilijk af, moest best wel boenen.

Benefit Benetint kost €33. Benefit High Beam kost €27. Niet heel goedkoop, ook niet verbijsterend duur. Ik vind het prima prijsjes voor de kwaliteit die je krijgt.

Ken jij deze toppers van Benefit al?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

10 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
24/03/2016 at 08:11

De highlighter heb ik ook eens geprobeerd en daar was ook ik fan van. Het product breng je gemakkelijk aan en het effect is mooi. De blush, ja die vind ik mooi.. Alleen zou ik hier denk ik veel te knullig voor zijn om dit ooit mooi aan te kunnen brengen haha!

Mariskareply
24/03/2016 at 10:26

Die highlighter is echt heel mooi! Komt op m’n verlanglijstje 😀

Marjonreply
24/03/2016 at 13:30

Die highlighter is echt prachtig 🙂 Liefs Marjon

saskiareply
24/03/2016 at 16:51

Oh die blush <3 Ik heb um vaker gezien en nooit echt heel bijzonder gevonden maar het geeft wel echt een hele mooie frisse tint. Ik heb net de Cheekathon gekocht en ga daar nog even van genieten, en misschien over een tijdje stiekem even kijken naar de benetint 🙂

Ingereply
24/03/2016 at 20:50

Wauuw wat een mooie foto’s meis! You look pretty 😉

Sanner Marlijnreply
25/03/2016 at 14:40

Hele mooie producten. Ik ben zelf ook steeds vaker aan het experimenteren met lip- en blushstains, ik heb er eentje van The Body Shop waar ik erg tevreden over ben. Die heeft een soortgelijke rode kleur. Ik vind hem ook wat droog voor de lippen maar ik vind de combinatie van de blush en de lippen zo mooi dat ik dat droge maar gewoon accepteer. Het heeft gewoon iets als de kleur van de blush ook terugkomt in de lippen. Een mooie eenheid ofzo. De highlighter is ook mooi en subtiel.

Nesrinreply
25/03/2016 at 17:40

Oeh I like! Ik dacht in eerst instantie dat het nagellak was 😉

Als ik dit setje tegenkom dan schaf ik het zeker aan. Je hebt weer mooie foto’s gemaakt Carlijn!

Edith Sofiareply
25/03/2016 at 18:04

Wauw prachtige producten, mooie foto’s ook!

Mijn birthday wishlist (hoera, bijna jarig) – Carlijn Biesemaat Copy & Beautyreply
31/03/2016 at 07:02

[…] van Benefit heb je vorige week nog voorbij zien komen op mijn blog. En volgens mij heeft hij zelfs al vaker op een wishlist […]

Josanreply
21/11/2016 at 07:32

Roze heeft geen zin voor mij 😉

Leave a reply