Review: Bobbi Brown Creamy Concealer Kit

Mijn kringen zijn in tijden niet zo donker geweest. Voordat ik mama werd, stond ik dagelijks om 05.25 uur naast mijn bed om in de trein naar Amsterdam te stappen, maar zelfs toen zag ik er florissanter uit dan dat ik nu doe. De reden? Gebroken nachten waarin ik twee baby’s te voeden heb. Gelukkig heb ik een goede voorraad concealers die me door de dag sleept. Onlangs mocht ik daar Bobbi Brown’s Creamy Concealer Kit aan toevoegen. Ik vertel je er vandaag alles over.

bobbibrowncreamyconcealerkit2

Bobbi Brown Creamy Concealer Kit komt in een schattig, klein doosje. De verpakking is strak en chique. Ik had de Creamy Concealer Kit al weleens voorbij zien komen op blogs, en had ‘m eigenlijk veel groter verwacht. Het doosje past precies in mijn hand, hij is dus lekker compact en neemt weinig ruimte in beslag als je ‘m mee wil nemen. Handig!

bobbibrowncreamyconcealerkit1

De Creamy Concealer Kit bestaat uit de concealer (links) en een pressed powder (rechts). Dit poeder kun je gebruiken om de concealer te ‘setten’ en de huid onder je ogen wat te matteren. Normaal gebruik ik hier mijn standaard gezichtspoeder voor, maar het poeder in de kit is afgestemd op de tint concealer en zou dus perfect moeten zijn voor mijn huidskleur. Ik heb trouwens de kleur Warm Ivory. Ik was bang dat-ie aan de donkere kant zou zijn voor mijn bleke snoet, maar hij is juist perfect.

bobbibrowncreamyconcealerkit6

Geswatcht ziet de kleur er zo uit. Warm Ivory is geschikt voor vrouwen met een lichte huidskleur met gele ondertoon, zoals ik. Er is nog een lichtere kleur (dit is de op één na lichtste) maar die is meer bedoeld voor de échte bleekscheetjes. Het poeder is trouwens de kleur Pale Yellow.

Na een nacht slecht slapen, besloot ik dat dit hét moment was de Creamy Concealer Kit erbij te pakken. Op die bewuste ochtend zag ik eruit als op de foto links. Hier heb ik alleen een dun laagje BB Cream (Guerlain Lingerie de Peau Beauty Booster) op, verder helemaal niks.

bobbibrowncreamyconcealerkit8

Rechts zie je het resultaat met de Creamy Concealer Kit. De blauwe waas onder mijn ogen is verdwenen en ook oogt mijn oogopslag veel helderder en frisser. Ik ga er ook gelijk meer bij lachen, zie je 😉

bobbibrowncreamyconcealerkit4

Dit product doet zijn naam echt eer aan: de Creamy Concealer Kit is lekker romig. Ik heb concealers die wat droog aanvoelen en daardoor in de lijntjes gaan zitten, maar deze van Bobbi Brown doet dat allerminst. Hij laat zich door zijn romigheid heel goed verdelen. Ik dep de concealer in de huid en dat werkt prima. Je kunt ook een concealerpenseel gebruiken, maar zelf kies ik meestal voor mijn vingers. Omdat de concealer in een doosje zit, werkt dit wel iets minder hygiënisch dus om te voorkomen dat mijn Creamy Concealer Kit een broedplaats voor bacteriën wordt, zorg ik er altijd voor dat mijn vingers brandschoon zijn. De dekking van de Creamy Concealer vind ik erg goed. Ik heb ‘m ook gebruikt om andere plekjes in mijn gezicht mee aan te stippen en ook die waren zo goed als onzichtbaar geworden.

bobbibrowncreamyconcealerkit5rechtwel

Hier zie je voor de vergelijking een foto waarop ik rechts wel concealer heb aangebracht en links niet. Zie je dat de huid onder mijn linkeroog donkerder is en rechts juist frisser? I love it!

bobbibrowncreamyconcealerkit7

Hier nog een fotootje met de rest van mijn make-up ook gedaan. Ik kies de laatste tijd voor heel naturel, in de eerste plaats vanwege tijdgebrek. Ik ben al blij als ik uit de douche kom en ik hoor geen baby huilen. Dan is het snel snel een make-upje erop gooien en door. Mijn onmisbare items zijn daarbij BB Cream of foundation, een concealer (deze van Bobbi is nu favoriet!), blush, mascara en een wenkbrauwproduct. Ik zie er hiermee fris uit zonder al te veel moeite te doen.

bobbibrowncreamyconcealermain

De Bobbi Brown Creamy Concealer Kit kost €34. Voor een concealer best een hoog bedrag, maar ik vind ‘m dit waard. Sowieso stelt Bobbi Brown mij zelden teleur, ik ben over al mijn blushes, foundations en oogproducten heel erg te spreken. Ben je op zoek naar een goed dekkende concealer (om mama-kringen weg te poetsen bijvoorbeeld) dan zou ik deze absoluut overwegen. Hij is er in 15 tinten, ook voor de donkere huid. Grote kans dat jouw ideale kleur ertussen zit!

Welk product gebruik jij om donkere kringen te verdoezelen?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

10 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Liset – Beautydagboekreply
06/09/2015 at 11:18

Ik ben anders nooit zo’n fan van een cream concealer, maar ik moet zeggen dat ik positief verrast ben door het effect hiervan! Normaal gesproken gaat deze zo in de lijntjes zitten en ziet het er droog uit, maar bij jou staat het fantastisch. Als ik bij een Bobbi Brown counter in de buurt ben, ga ik er eens naar kijken!

Nesrinreply
06/09/2015 at 17:08

Oh wow…dit is review is goud waard. Thanks Carlijn, de centen gaan naar BB toe 😉

Lindsey Beljaarsreply
07/09/2015 at 09:32

Pff Liefde voor Bobbi Brown. Vind echt alles van hun gewoon ge-wel-dig!

Ingeborgreply
07/09/2015 at 11:48

Deze lijkt me heeel fijn! Ik gebruik zelf MAC Select Cover-Up maar deze gaat op mijn wishlist voor de volgende keer dat ik aan een concealer toe ben. Dank je voor de review.

Lillyshuidreply
07/09/2015 at 11:48

Wauw, dit ziet er zo goed uit! Ik hou echt van creamy concealers. Ik denk dat ik er een ga aanschaffen!

Chahrazadreply
07/09/2015 at 12:08

Wat fijn dat die zo goed is. Een vriendin van mij heeft hem ook, alleen zij vindt hem juist weer niet fijn.
Zo zie je maar dat het per persoon verschilt.

Marijke I easydailyfoodreply
07/09/2015 at 21:06

Wat een mooi resultaat! Bij mij gaat elke concealer in de lijntjes onder mijn ogen zitten. Maakt niet uit welke tip of truc ik probeer. Gebruik het daarom nooit maar ziet er bij jou erg goed uit!

Samreply
09/09/2015 at 19:13

He Carlijn, wat fijn! Was toevallig net aan het kijken naar concealers van BB. Heb vorige week hun foundation stick gekocht, ook erg happy mee, fijn zo compact ding.

Floorreply
12/09/2015 at 09:49

Mooi! Ik heb onlangs een concealer van Mac gekocht maar word er hebberig van. Ik gebruik de paint pot de laatste tijd ook veel voor een snelle make up look inderdaad met mascara en wenkbrauw potlood.

Mijn oogverzorgingsroutine met SENSAI – Carlijn Biesemaat Copy & Beautyreply
14/01/2016 at 06:02

[…] de strijd tegen donkere kringen. Over de Creamy Concealer Kit schreef ik al eerder een uitgebreide review. Als de concealer en poeder erop zitten, is het tijd voor mijn oogmake-up. Of ik nu voor uitgebreid […]

Leave a reply