Clarins Addition Concentré Eclat & Huile Irisée

Ik ben een ramp met zelfbruiners. Vlekken, te bruin of juist na vijf dagen nog geen resultaat: het is me allemaal weleens overkomen. Ik ben overduidelijk het type dat een product nodig heeft waarbij niks mis kan gaan. Een zelfbruiner die ik vlekkeloos kan aanbrengen en die geen worteltjesoranje resultaat geeft (bestaat dat nog trouwens?).

Ineens was daar Clarins Addition Concentré Eclat Corps, een vloeibare zelfbruiner die je in een zelfgekozen dosis druppels toevoegt aan je eigen bodylotion. Is dit mijn redder in zelfbruinernood?

clarinsgoldenglowbooster2
Links de zelfbruiner voor het lichaam, rechts hetzelfde product voor het gezicht (bijna op, o nee!)

Vorig jaar sloot ik Clarins Addition Concentré Eclat Visage al in mijn hart, dezelfde formule, maar dan voor het gezicht. Nog steeds pak ik dit product er om de zoveel weken bij, als ik het idee heb dat ik wat bleekjes ben. Ik gebruik deze gezichtszelfbruiner als een kuurtje van ongeveer drie, vier dagen en dat gaat hartstikke goed. Mijn gezicht krijgt van deze zelfbruiner een gezonde, egale zongebruinde gloed. Ik stond dan ook te juichen toen ik Clarins Addition Concentré Eclat Corps onder ogen kreeg. Wat slim van Clarins om deze geweldige zelfbruiner nu uit te brengen voor het lichaam. Ik weet zeker dat veel vrouwen hier heel erg blij mee zijn! Het is gewoon een slimme zelfbruiner waarmee weinig kan misgaan. What’s not to like?

clarinsgoldenglowbooster6

Clarins Addition Concentré Eclat Corps (ook wel Radiance Plus Golden Glow Booster, zoals in het Engels op de verpakking staat) komt in een flesje van 30 ml. Dit lijkt erg weinig voor een lichaamsproduct, maar je moet je bedenken dat je per zone die je wilt bruinen zo’n vier tot zes druppels nodig hebt. Het is dus een heel zuinige zelfbruiner. De druppels komen vrij door de flacon op de kop te houden en aan de onderkant op het flexibele gedeelte te drukken. Per in te smeren zone (denk: één been, één arm, je hals) gebruik je maximaal zes druppels. Het is het makkelijkst om eerst bodylotion in je handpalm te nemen, daar de zelfbruiner bij te druppelen en dit dan te mengen. De mix van bodylotion en Addition Concentré Eclat breng je vervolgens masserend aan op de huid. Volg hierbij de ‘regels’ van een normale zelfbruiner. Dus: goed uitsmeren, lange stroken maken en hoekjes zoals de knieholtes niet vergeten. Om een kleur op te bouwen, ga je voor vier tot zes druppels. Heb je het gewenste bruiningsresultaat behaald? Vervolg de dagen erna dan met twee of drie druppels, om de bruine kleur te onderhouden. Doe je niks meer, dan zal je tan vanzelfsprekend vervagen.

clarinsmadetomeasuretan3
De instructies die in het doosje zijn bijgesloten. Handig!

clarinsgoldenglowbooster4
Bodylotion in je handen, een paar druppels erbij en dan goed mengen

clarinsmadetomeasuretan7

Ik heb Clarins Addition Concentré Eclat drie dagen achter elkaar op mijn benen gebruikt en moet zeggen dat ik heel erg tevreden ben. De eerste dag had ik de aanwijzingen niet helemaal goed begrepen. Ik gebruikte een handjevol bodylotion met zes druppels voor beide benen, maar las pas later dat je eigenlijk per been zes druppels nodig hebt. Na één dag zag ik dan ook amper resultaat. Op dag twee zag ik een iets bruinere gloed en na de zelfbruiner een derde keer gebruikt te hebben, zagen mijn benen eruit alsof ik een weekje Turkse Rivièra achter de rug had. En dat zonder strepen, nare geurtjes (deze zelfbruiner ruikt zelfs superlekker, een beetje tropisch) en een neppe kleur. Super! Het resultaat is heel subtiel en natuurlijk, precies hoe ik het graag zie. Verwacht na drie dagen geen intens gebronsd resultaat, daar is de concentratie DHA (de stof die ervoor zorgt dat je bruin wordt) te laag voor. Ik vind dit juist heel fijn, want ik bouw een kleurtje liever voorzichtig op.

bruinebenencarlijnclarins2
Van links naar rechts: zonder zelfbruiner, na één dag, na twee dagen en na drie dagen. De foto’s zijn gemaakt op verschillende dagen en daardoor is de lichtval telkens net wat anders, waardoor je het resultaat niet helemaal goed kunt zien. Maar, maar… als je goed kijkt, zie je toch wel een subtiele kleuropbouw.

Wat ik fijn vind aan deze zelfbruiner, is dat je ‘m met iedere bodylotion kunt gebruiken. Je bent hierdoor niet afhankelijk van de intrektijd van een product, of de rijkheid of geur. Die kies je dus zelf. Ik heb de Addition Concentré Eclat een keer gebruikt met een volle bodycream van Rituals, maar ook eens met een heel vloeibare bodylotion die ik meenam uit een hotel. Gewoon om het verschil te merken en te voelen. Voor het bruiningsresultaat maakt het niks uit, kies dus gewoon de bodylotion die jij prettig vindt.

Ik heb trouwens nog een Clarins-zonproduct waar ik superenthousiast over ben en dat ik graag met je wil delen: de Huile Irisée Après Soleil. Dat Clarins echt een van mijn favoriete merken voor zonbescherming is, bewijst dit product maar weer eens.

clarinshuileaftersun1

De Huile Irisée Après Soleil is een aftersunolie met heel fijne gouden shimmers. Deze gouden pareltjes zorgen ervoor dat je bruine teint nog meer gaat stralen. De olie ruikt echt hemels, naar ylang ylang, mandarijnen en grapefruit. Lekker fris en tropisch. Verder zit er in deze zonneolie hazelnootolie, voor voeding, bescherming en verzachting. Het duurt nog eventjes voordat ik dit product echt kan gaan gebruiken, maar die gouden shimmers kon ik nu al niet weerstaan. Wat een heerlijke aftersun! Ga er zeker even aan snuffelen als je in de parfumerie bent.

clarinshuileaftersun2
Hier hou ik de olie in de zon, zodat je goed de glitters kunt zien. Pretty hè?

Clarins, je hebt mijn hart weer gestolen. Ik ga de zelfbruiner de komende maanden zeker heel vaak gebruiken, aangezien ik in het voorjaar nog kans heb op een zwangerschapsmasker en in de zomer druk ben met luiers verschonen, zestien voedingen per dag en slapen en dan al blij mag zijn dat ik überhaupt zonlicht zie (grapje hoor).

Clarins Addition Concentré Eclat Corps ligt nu in de parfumerie en kost €39. De Huile Irisée Après Soleil is te shoppen voor €41.

Lijken deze producten van Clarins je wat? Waarom wel/niet?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

7 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Iris | Todayslipstickreply
31/03/2015 at 07:46

Fijn dat je zo enthousiast bent over de zelfbruiner! Zeker nu de zomer er aan komt heb ik ook altijd zelfbruiner nodig (lees: melkflessen)!
Liefs, Iris

Nesrinreply
31/03/2015 at 10:15

Prettig idee dat je dit kunt mengen met bodylotion. De glitters zijn pretty!

Cindy | Life meets Beautyreply
31/03/2015 at 16:32

Kon niet anders dan dat hij goed bevalt! Ik heb vorig jaar ook die voor het gezicht gebruikt en ga er binnenkort weer mee aan de slag. Ik heb nu ook de variant voor het lichaam en wil hem graag testen. Eerst nog foto’s maken…

Carlijnreply
01/04/2015 at 11:59
– In reply to: Cindy | Life meets Beauty

Ben benieuwd wat je ervan vindt! Voor- en nafoto’s zijn nog best lastig, vond ik. Ga jouw post zeker lezen als-ie live is.

beautybloglaurareply
31/03/2015 at 20:27

Wauw! Dit zou ook eens een wondermiddel kunnen zijn voor mijn melkflessen xx

Chinoukreply
01/04/2015 at 12:17

Oh ik ben ook helemaal verliefd op die zelfbruiner druppeltjes van Clarins! Ik gebruik al meer dan een jaar die speciaal voor het gezicht en van de week heb ik die voor het lichaam gekocht. De ingrediënten zijn overigens hetzelfde, dus ik ga het ook voor mijn gezicht gebruiken!

Hoe ik mij beauty wise voorbereid op een zonvakantie – Carlijn Biesemaat Copy & Beautyreply
23/05/2016 at 06:44

[…] je met een bodylotion, waardoor je natuurlijk en egaal bruin wordt. Ik vind dit een uitkomst! Lees hier mijn eerdere review van Addition Concentré […]

Leave a reply