Review: Clarins herfstmake-upcollectie 2016

Normaal hoop ik dat de dagen tot aan september tergend langzaam voorbij gaan. Dat de zomer een eeuwigheid lijkt te duren en we lang mogen genieten van warm weer en de zon. Maar nu…. nu is er iets waardoor ik stiekempjes al best uitkijk naar de herfst. Oogschaduw in prachtige bruintinten, weelderige bruine wimpers, roze blos op de wangen en een mond die zowel intens gekleurd als gehydrateerd is. De herfstmake-upcollectie van Clarins heeft nu al mijn hart gestolen, en het is nog niet eens augustus! Vandaag laat ik je een nieuw oogschaduwpalet uit de herfstcollectie zien, evenals de nieuwe Mascara Supra Volume.

clarinsnajaarslook2016

De herfstcollectie van Clarins oogt op het eerste gezicht zoals herfstcollecties wel vaker doen: warm, zwoel, perfect voor kouder weer. Clarins gooit ‘t het aankomend seizoen op volume, waarbij de nieuwe Mascara Supra Volume het paradepaardje is. Hierover zometeen meer.

clarinsfall2016lookclarinsfall2016look

Voor de ogen heeft Clarins dit najaar drie combinaties van de nieuwe Ombre Minérale 4 Couleurs: zijdezachte oogschaduws met een minerale samenstelling. Ik heb 03 Brown.

clarinsnajaarslook2016eyeshadows

Is bruin minder je ding? Dan kun je ook nog kiezen uit 01 Nude (links) en 02 Rosewood (midden). Mijn voorkeur gaat voor de herfst eigenlijk altijd uit naar bruin, dus dit palet lijkt een schot in de roos.

De Ombre Minérale 4 Coulers zijn bijzonder omdat aan de oogschaduw carnaubawas is toegevoegd. Dit plantaardige ingrediënt laat je blik stralen, maar zorgt bovenal voor een romige oogschaduw die heel fijn aanbrengt. Je kunt de oogschaduw droog aanbrengen, maar ook nat, voor een iets intenser resultaat.

clarinsfall2016look3clarinsfall2016look11

Ook nieuw bij Clarins dit seizoen is Mascara Supra Volume. En dit is een bijzondere, want behalve een volume-effect op de korte termijn heeft deze fijne mascara ook effect op de lange termijn. Bij 30 vrouwen gaf Mascara Supra Volume +17,6% volume na vier weken gebruiken. Je kunt het dus zien als een soort Pokon voor je wimpers: als je ze langdurig ‘behandelt’ met deze mascara worden ze mooi vol.

Toen ik deze binnenkreeg en zag dat-ie bruin was, dacht ik nog even: mehhhh bruine mascara. Niet wetende dat bruine mascara gewoon echt heel erg mooi is! Ik moet namelijk bekennen dat ik bruine mascara altijd links liet liggen omdat ik altijd dacht dat zwart vele malen intenser en opvallender was. Maar je zult zometeen zien dat dat allerminst het geval is. De kleur 02 Brown is overigens een limited edition. In de najaarscollectie zit ook een zwarte variant van Mascara Supra Volume.

Omdat ik op een kaal gezicht niet kan laten zien hoe mooi deze producten zijn, heb ik mezelf eerst even in de basismake-up gezet. Allemaal Clarins (geen herfstcollectie, maar Clarins-items uit mijn stash). Ik gebruikte:

clarinsfall2016look7clarinsfall2016look6clarinsfall2016look8clarinsfall2016look5clarinsfall2016look9

En dat ziet er dan zo uit:

clarinsfall2016look4

Voor mijn ogen gebruik ik het Ombre Minérale 4 Couleurs in 03 Brown.

clarinsfall2016look10

Een mix van de twee kleuren links komt op mijn bewegende ooglid, de derde kleur van links gaat in de arcadeboog en de kleur helemaal rechts komt aan het uiteinde van mijn arcadeboog en onder het oog. Mascara Supra Volume komt op mijn bovenste en onderste wimpers.

clarinsfall2016look13clarinsfall2016look12clarinsfall2016look14

Het effect is op de foto ietsje lichter dan in realiteit. In het echt zijn de kleuren wat donkerder.

En wow, wat is die mascara super! Hij geeft heel veel volume en maakt mijn wimpers heel lang. Grappig genoeg vind ik het verschil met zwarte mascara erg klein. Mijn oogopslag is misschien net iets minder ‘zwaar’, maar dat vind ik juist een pluspunt. Het resultaat met bruin is net wat zachter, maar op zich niet minder intens of sprekend. Ik vind het mooi! Bruin is dus een blijvertje, en deze Mascara Supra Volume ook zéker. Hij maakt mijn wimpers heel zacht, je voelt gewoon dat deze mascara voedende ingrediënten bevat. Vind ik een fijne gedachte, want zo drogen mijn wimpers in ieder geval niet uit.

Ondanks dat dit misschien niet de meest spectaculaire collectie is en de kleuren vrij behouden zijn, is dit helemaal mijn smaak. De oogschaduws zijn zacht en romig en geven beperkte fallout. Ze laten zich heel goed mengen en blijven als een huis op z’n plek zitten. En ook fijn: de vier kleuren bruin zijn verschillend genoeg om toch nog best wat verschillende looks te maken. Zo kun je de donkerste kleur achterwege laten als je een iets minder intense look wil, of juist die twee donkere kleuren volop gebruiken en de lichtere skippen. Clarins levert overigens altijd een soort gebruiksaanwijzing bij haar oogschaduwpalets, waarop je kunt zien waar je welke kleuren kunt aanbrengen. Handig als je iets minder bedreven bent in het aanbrengen van oogschaduw.

De herfstmake-upcollectie 2016 van Clarins is vanaf september te koop bij de luxe parfumerie. Voor Ombre Minérale 4 Couleurs betaa; je €47,50, Mascara Supra Volume kost €28,50. Daarnaast bestaat de herfstcollectie nog uit de foundation Teint Haute Tenue (€41,50), Blush Prodige (€40) en voor de lippen vier tinten Joli Rouge (€25). Een beperkte maar tegelijkertijd heel complete collectie waarmee je een totale herfstlook kunt maken.

Verlang je net als ik stiekem ook naar de herfst, bij het zien van al deze mooie bruintinten? Wat vind je van deze collectie van Clarins?

 

3 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
25/07/2016 at 06:52

Ik vind dit een mooie collectie. Zelf hou ik niet van te opvallende make-up, dit soort tinten zijn ook mijn smaak. Ik vind alle drie de palettejes mooi. Wat heb je al een mooie collectie aan producten van Clarins zeg, wauw!

Nesrinreply
25/07/2016 at 13:54

Het ziet er allemaal heel mooi uit, ik houd van dit soort tinten het is niet too much en precies goed. Ik verlang absoluut niet naar de herfst 😉 Summer girl hier.

Nienkereply
25/07/2016 at 23:14

Wauw mooie oogschaduws!

Leave a reply