Review: Clarins Masque Multi-Régénérant

Een masker die je huid steviger en stralender maakt en je een ontspannen, jonger uitziende uitstraling geeft? Ja hoor, kom maar door. Clarins introduceert Masque Multi-Régénérant, een anti-aging masker voor een zichtbaar jongere huid in slechts tien minuten. Dit pareltje van een masker is pas in september te koop, maar ik testte ‘m alvast voor je. Dan weet je of je ‘m rond september op je wishlist kan zetten 😉

clarinsmasquemultiregenerant2clarinsmasquemultiregenerant3

Masque Multi-Régénérant is Clarins’ eerste anti-aging masker dat je in nog geen tien minuten een strakkere, zachtere en jeugdigere huid geeft. De meeste maskers hebben een langere inwerktijd nodig voor dit resultaat. Dat je dit maskertje maar zeven tot tien minuten hoeft te laten zitten, is voor mij een pre. Ik heb weinig tijd en spoel maskers regelmatig af voordat de eigenlijke inwerktijd is verstreken. Dat gaat met deze vast niet gebeuren…

clarinsmasquemultiregenerant7

De press kit van Clarins Masque Multi-Régénérant bevat allemaal prachtige foto’s van een bosje citroentijm, plakjes banaan (werken beide verstevigend) en smakelijk uitziende acerolabessen (geven je teint een boost). Jullie moeten het helaas doen met deze saaie foto van de ingrediëntenlijst, I’m sorry. In ieder geval laat de ingrediëntenlijst deze verzorgende, plantaardige ingrediënten ook zien, alsmede o.a. glycerine, sheaboter en palmitoyl glycine. Deze laatste helpt als een razende bij het verminderen van spanningslijntjes en zichtbare rimpels. Een echt anti-aging ingrediënt! Je ziet ook alcohol en parfum op de lijst staan. Ik heb hier zelf nooit zoveel problemen mee, maar er zijn dames die er niet tegen kunnen. Let dus op als je dit koopt, misschien is het raadzaam eerst een sample te vragen.

clarinsmasquemultiregenerant4
Clarins Masque Multi-Régénérant zit in een zware glazen pot van 75 ml. Niet superveel, ook niet bijster weinig. Bij de pot is een spateltje meegeleverd, dat werkt wel zo hygiënisch. Het masker zelf is paars van kleur en het ruikt werkelijk waar hemels. Heel erg fris en gewoon… lekker!

Grappig is dat bij het masker een bijsluiter zit met een instructie hoe je het masker dient aan te brengen. Ik citeer even:

“In de meest ideale situatie ga je zitten, de ellebogen ondersteund op een kussen. Druk met de vingertoppen van beide handen stevig op het voorhoofd, net boven de wenkbrauwen, 10 à 15 seconden. Druk met de pinken extra op de voorhoofdfrons. Laat het hoofd iets naar voren kantelen, zodat je het hele gewicht van je hoofd in je handen houdt.”

Even voor de duidelijkheid: dit is dus de instructie voor wanneer je het masker al hebt aangebracht. Het is dus een soort mini-massage die het masker dieper laat doordringen in de huid en je in opperste staat van ontspanning brengt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit niet heb gedaan en ook niet snel zal doen. Ik ben daar gewoon een beetje te lui voor en ik geloof ook niet dat het masker dan beter zijn werk doet. Toch vind ik het een leuke extra voor iedereen die hier wel gebruik van wil maken.

clarinsmasquemultiregenerant5
Ik heb het masker aangebracht op een perfect gereinigde huid. Voor het aanbrengen, heb ik mijn huid overigens ook geëxfolieerd, dit doe ik altijd voordat ik een maskertje gebruik. Naar mijn idee trekken de stoffen dan beter in en haal je het optimale uit je masker.

Qua textuur is dit absoluut een crèmemasker. Het masker smeert uit als een rijke, volle crème: heel soepeltjes. De geur is superlekker, kan er echt geen genoeg van krijgen! Ook tijdens het inwerken blijf ik de geur ruiken, mmmm…

clarinsmasquemultiregenerant6

Tadaa: het masker zit erop. Zoals je ziet smeer ik niet een extreem dikke laag. Dit vind ik niet nodig, ik vind het het belangrijkst dat in ieder geval mijn hele huid bedekt is en dat is nu het geval. Ik nestel me op de bank en laat het masker ongeveer tien minuutjes z’n werk doen.

Na tien minuten is het masker deels in mijn huid getrokken. Toch ligt er nog best veel masker op mijn huid. Clarins adviseert het overtollig masker in de huid te masseren, of – als je dat niet fijn vindt – het te verwijderen met een watje gedrenkt in lotion. Ik doe dat laatste, want ik hou er niet van mijn masker als crème uit te smeren. Ik heb twee watjes nodig om het masker te verwijderen, en dan nog blijft er iets achter Die kleine hoeveelheid smeer ik uit, zodat ik mijn moisturizer kan skippen.

Als ik het masker heb verwijderd, voel ik aan mijn huid. Die is zacht! Ook merk ik dat m’n huid heel gevoed en ‘vol’ aanvoelt, alsof ik een heel dikke crème heb aangebracht die nu zijn werk aan het doen is. Of mijn fijne lijntjes zijn verdwenen? Nou, volgens mij (nog) niet. Sowieso heb ik natuurlijk niet bepaald een rijpe huid, dus helemaal goed beoordelen kan ik dit niet. Maar Clarins Masque Multi-Régénérant is voor mij wel een ideaal masker omdat ik maar al te graag de eerste tekenen van vroegtijdige huidveroudering aanpak. En volgens mij doe ik dat met dit anti-aging masker! Voor de geur en de verzorgende ingrediënten krijgt dit masker bonuspunten. Alleen jammer dat-ie in een pot zit, Clarins had dit masker van mij ook best in een tube mogen stoppen, of een pompflacon. Dan komt er geen lucht en licht bij en dat is stukken beter voor het product.

Clarins Masque Multi-Régénérant (of: Extra Firming Mask, zoals-ie in het Engels heet, maar geef toe: Frans klinkt veel chiquer) is vanaf september te koop bij de luxe parfumerie en gaat €70 kosten. Dat is niet mis, maar voor een jonge, stralende huid moet je wat over hebben, toch?

Wat is jouw favoriete masker?

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
09/07/2016 at 09:06

Dit klinkt echt al een heel erg fijn masker. De prijs is inderdaad niet mis maar ik snap wel waarom deze zo fijn is. Zelf heb ik verschillende producten van Clarins, die allemaal vrij aan de prijs zijn, maar die zijn zo ontzettend fijn. Die instructie voor het masseren vind ik grappig en leuk bedacht, ik ben hier ook te lui voor.

Nesrinreply
09/07/2016 at 19:25

Fijne review en het klinkt heel goed. Het prijskaartje is ouch en het had inderdaad in een tube gemogen, toch zou ik deze masker een kans willen geven.

Leave a reply