Review: de nieuwe Estée Lauder New Dimension

Nee, ik ben de dertig nog niet gepasseerd. Maar man o man, wat heb ik soms behoefte aan een stevigere, gladdere huid. Sinds ik moeder ben, is er van dat smetteloze velletje (ahum) weinig meer over. Estée Lauder lanceerde onlangs een gloednieuwe innovatie op beautgebied: New Dimension. Tot voor kort kon je alleen shapen en contouren met make-up, maar Estée Lauder haalt deze kunst nu naar huidverzorging toe. En da’s best bijzonder.

esteelaudernewdimension129

De drie New Dimension-producten die ik heb, zijn het New Dimension Shape + Fill Expert Serum, het New Dimension Firm + Fill Eye System en de New Dimension Plump + Fill Expert Lip Treatment.

Ik ben niet vies van een goed serum. Ik gebruik het dagelijks, het liefst zo luxe mogelijk. Estée Lauder het New Dimension Shape + Fill Expert Serum is mij dus wel toevertrouwd. Dit revolutionaire serum werkt aan het volume van de huid en pakt tegelijkertijd de structuur van de huid aan. Estée Lauder belooft met de nieuwe shapingtechnologie dat er meer volume in de verschillende huidlagen wordt gecreëerd, wat voor een vollere, stevigere huid zorgt. Een pro-collageencomplex helpt de dichtheid van de huid zichtbaar te herstellen en bevordert de natuurlijke ondersteuning van de huid. Tot slot worden essentiële eiwitten ondersteund, welke de natuurlijke kracht, stevigheid en souplesse van de huid ‘van binnenuit’ bevorderen. Het Estée Lauder New Dimension Shape + Fill Expert Serum werkt met drie natuurlijke fillers: hyaluronzuur, filaggrine en lipiden. Deze geven je huid gelijk een flinke boost.

esteelaudernewdimension9

Het meest bijzondere van dit serum vind ik dat het niet alleen gladde, stralende huid belooft (zoals ieder serum, toch?), maar vooral toezegt dat je gezichtscontouren meer gedefinieerd worden en dat de wangen en kaaklijn worden gelift.

Zoals je misschien van mij gewend bent, doe ik geen reviews na een product weken- of maandenlang te hebben getest. Met skincare is vaak te lastig te zeggen of het product iets gedaan heeft. Liever heb ik het over de resultaten op korte termijn, en over of het product fijn aanvoelt en lekker ruikt.

esteelaudernewdimension8

Estée Lauder New Dimension Shape + Fill Expert Serum is een heel luchtig en fris serum. Ik vind ‘m eigenlijk best vergelijkbaar met het Advanced Night Repair Serum, ook al zo’n fris product. Het serum verdeelt het gemakkelijk over de huid en trekt in voordat ik het doorheb. New Dimension Shape + Fill Expert Serum ruikt subtiel fris. Heel prettig!

esteelaudernewdimension2

Huh, een twee potjes in een torentje? Yes. Estée Lauder introduceert het New Dimension Firm + Fill Eye System, een oogverzorging in twee stappen. Volgens mij ben ik dit nog nooit tegengekomen bij beautymerken. Interessant! Deze krachtige oogcrème die bestaat uit een gel en een crème heeft het in zich om de oogleden strakker en steviger te laten aanvoelen.

esteelaudernewdimension10

De gelformule van stap één verstevigt en lift de huid rondom de ogen, terwijl de hydraterende werking de oogzone voller maakt en opfrist. De tweede stap is een krachtige, gespecialiseerde crème met optische bestanddelen die licht verspreiden, voor een frisse oogopslag. Op termijn zorgt de combinatie van beide producten ervoor dat de kwetsbare textuur van de oogzone gladder wordt, dat rimpels vervagen en dat de huid er steviger en strakker uitziet.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het wel een gedoe vind om twee oogproducten aan te brengen. Aan de andere kant… voor een opgewekte, stralende blik heb ik wel wat over, dus ik moet niet zeuren. Rondom mijn ogen is mijn huid de laatste maanden wat droger en ook heb ik al wat lijntjes, vooral als ik lach. Ik ga het New Dimension Firm + Fill Eye System vanaf nu dagelijks gebruiken. Ben benieuwd of het doet wat het belooft!

esteelaudernewdimension1

Ook aan de mond en lippen is gedacht. Estée Lauder is van mening dat ook onze lipcontouren voller en strakker kunnen door enkel een huidverzorgingsproduct te gebruiken en de Bergman Kliniek te ontwijken. Ook de New Dimension Plump + Fill Expert Lip Treatment bestaat uit twee stappen: een ‘expert filler’ en een ‘expert plumper’.

esteelaudernewdimension6

De filler bevat optische bestanddelen die het licht verspreiden en zo voor een heldere lipopslag (bestaat dat, een lipopslag, net als een oogopslag?) zorgen. Na verloop van tijd zullen de lipcontouren gladder en sterker gedefinieerd zijn. Ik vind de filler heel erg prettig aanvoelen op de lippen. Echt als een balsem, heel zacht en licht romig.

esteelaudernewdimension5

Maar echte verzorging wordt pas toegevoegd met stap twee. De plumper helpt op termijn de natuurlijke huidbarrière weer op te bouwen met extra hydratatie voor een vollere look, terwijl de droge huid glad wordt. De lippen zijn gehydrateerd, voelen zachter aan en hebben meer volume. En denk dan niet modelletje Kylie Jenner, maar juist heel natuurlijk vol. Fijn is dat de plumper uit de New Dimension Plump + Fill Expert Lip Treatment een mooi glansje geeft. Wil je toch meer kleur en glans? Dit systeem is heel goed te combineren met een lipstick of -gloss.

esteelaudernewdimension7

Als skincare addict kan ik zeggen dat ik echt wel onder de indruk ben van deze Estée Lauder-innovaties. Of ik echt strakkere gezichtscontouren krijg, weet ik (nog) niet, maar de reviews die ik heb gelezen, zijn veelbelovend en daarnaast werkt Estée Lauder ook echt met kwalitatief hoogwaardige en wederom veelbelovende ingrediënten. De New Dimension-lijn staat te pronken in mijn badkamer, ik ben helemaal in mijn nopjes met deze toppers. Het serum voelt prettig aan en trekt snel in, de ooggel en -crème laten mijn oogopslag nét wat frisser lijken en mijn droge lippen worden aangepast met de New Dimension Plump + Fill Expert Lip Treatment. Ja, inderdaad allemaal heel basic ‘huidproblemen’ die lang niet in de buurt komen bij waar fillen, shapen en contouren voor bedoeld is, maar dat neemt niet weg dat ik wel heel nieuwsgierig ben naar wat deze producten voor mij gaan doen.

Estée Lauder New Dimension is nu te shoppen bij de luxere parfumerie. De prijzen:
New Dimension Shape + Fill Expert Serum €90 voor 30 ml, €135 voor 50 ml
New Dimension Firm + Fill Eye System €90
New Dimension Plump + Fill Expert Lip Treatment €50

Shapen en contouren met skincare, lijkt het jou wat?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

5 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
09/04/2016 at 07:11

Hmmm ik moet zeggen dat ik deze lijn heel erg interessant vind. De lijn is sowieso heel mooi vorm gegeven. Ik wil alle producten ook wel eens proberen. Wel zou ik het wat omslachtig vinden om twee verschillende oogcrèmes te smeren, ik vraag me dan ook af in hoeverre ik dit zou gaan/ blijven doen!

Nesrinreply
09/04/2016 at 20:59

Dit ziet er ontzettend mooi uit en het klinkt ook super goed. Ik ben heel benieuwd en ik hoop dat je reviews over deze producten gaat schrijven. Momma needs it.

Ontzettend mooie foto’s weer Carlijn.

Sandyreply
10/04/2016 at 11:14

Wauw deze lijn ziet er echt prachtig uit! De zomer komt er weer aan dat betekend dus dat we weer goed voor onze huid moeten gaan zorgen.

Elinereply
10/04/2016 at 17:54

Fijne review! Klinkt als een mooie nieuwe lijn. Ik ben sowieso erg fan van Estée Lauder en heb goeie ervaringen met eerdere producten dus dit is zeker het proberen waard! Eerst even mijn oude skincare producten opmaken en dan deze shoppen!

saskiareply
10/04/2016 at 21:33

Ik wilde naar bed gaan en bedacht mij opeens dat ik dit artikel nog wilde lezen haha. Ik ben heel erg benieuwd wat je van de producten vindt! Ik hoor onwijs veel goede verhalen over het serum van Estee Lauder maar vind het zelf altijd net wat prijzig. Maar wie weet 🙂

Leave a reply