Review: Etos Botanical Boost-producten

Etos en Hortus Botanicus Amsterdam sloegen de handen ineen en lanceerden deze maand een uitgebreide collectie verzorgingsproducten met het allerbeste uit de natuur. Van limoen tot vlierbloesem en van vanille tot munt: de lekkerst geurende planten en kruiden werden gebruikt in de Etos Botanical Boost-producten die je vanaf nu in de Etos-winkels vindt. Zoals je misschien hebt kunnen lezen, was ik op 29 oktober in de Hortus aanwezig om de presentatie van deze nieuwe lijn bij te wonen. Na afloop koos ik een aantal van mijn favorieten uit. Ik laat ze je vandaag zien!

Om te beginnen: de collectie van Etos en Hortus is héél uitgebreid. In de drie lijnen zitten tussen de zeven en negen producten. Hieronder vind je per lijn alle items. Ook de prijzen staan erbij.

etoshortus13

De Energetic Rise-lijn is bedoeld voor in de ochtend. De frisse geuren van munt en limoen geven je echt een kickstart. Ik hou zelf enorm van frisse geuren in de ochtend, ik word er altijd zo lekker wakker van.

etoshortus12

De Revitalising Flow-reeks is bedoeld voor als je uit je werk of uit school komt, maar je dag is nog niet voorbij. Je moet bijvoorbeeld nog naar een etentje of een feestje. De zoete geur van framboos en vlierbloesem zorgt er dan voor dat je er nog even tegenaan kunt. Zelf vind ik dit een heel jonge geur, het heeft niet mijn voorkeur.

etoshortus11

Is je dag ten einde en wil je lekker ontspannen? Dan komt Pure Balance van pas. De warme geur van vanille en jasmijn is extreem ontspannend. Van de drie geuren is dit mijn favoriet.

etoshortus1

Van alle drie de lijnen mocht ik een item kiezen tijdens het event. Ik koos voor de shower foam uit de Energetic Rise-lijn, de geurstokjes uit de Revitalising Flow-lijn en van Pure Balance ging het badzout mee naar huis.

etoshortus8

Ik ben gek op shower foams. Dat zachte schuim geeft me altijd zo’n luxe gevoel. Ik heb voornamelijk ervaring met de foams van Rituals, die vind ik superlekker. Niet zo gek dus dat ik de Lime & Mint shower foam heb vergeleken met Rituals. Nou, ik kan je zeggen: hij doet er niet voor onder! Het schuim is minstens zo zacht en romig. Maar waar het bij deze lijn vooral om te doen is, is de geur. Die is zo lekker fris. Ik word er echt wakker van in de ochtend.

etoshortus6 etoshortus5 etoshortus4

Wat een verschil is met Rituals, is dat dit schuim als schuim uit de bus komt, net als haarmousse zeg maar. De shower foams van Rituals zijn bijna vloeibaar als je op de spuitknop drukt en worden pas schuimig in je hand. De foam van Botanical Boost is lekker stevig, het bleef hangen aan mijn hand toen ik ‘m op de kop hield. Als frisse geuren jouw ding zijn en je van shower foams houdt, dan is dit zeker jouw product. En voor €4,99 is het een koopje!

etoshortus7

Een lekkere geur in huis vind ik minstens zo belangrijk als zelf lekker ruiken. Omdat de zoete geur van Revitalising Flow me niet per se aansprak voor mijn lichaam, besloot ik de geurstokjes mee te nemen. In huis vind ik zo’n bloemige geur namelijk wel heel erg lekker.

etoshortus2

De geurstokjes van Revitalising Flow zitten in een mooie verpakking met daarop de bloemige illustraties die op elke flacon terugkomen. Samen met de koperkleurige dop vind ik het best chique ogen. Minder chique is dat de fles zelf van plastic is in plaats van glas, wat je vaak ziet bij geurstokjes. Op zich niet heel belangrijk; als de stokjes eenmaal staan, zit je er toch niet meer aan en merk je het niet. De geurstokjes deden er bij mij ongeveer vier dagen over om zich helemaal vol te zuigen met de vloeistof. Ze staan nu ruim een week en ik kan nog niet zien of er iets uit is. Het lijkt erop van niet. Mooi!

De zoete geur van vlierbloesem en frambozen is bij deze geurstokjes subtiel aanwezig. Ik heb betere geurstokjes gehad (Rituals, Sabon, Millefiori), maar ook vele malen slechtere (Primark, Xenos). De Botanical Boost-stokjes zitten ertussenin en zijn voor de prijs van €7,99 een prima product.

etoshortus10

Mijn favoriet van de drie: het badzout uit de Pure Balance-lijn. Deze geur voor ‘s avonds is zo warm en ontspannend, ik vind ‘m echt heerlijk. De vanille heeft trouwens de overhand. Iets wat ik niet erg vind, want ik ben dol op vanille.

etoshortus9

Kijk nou hoe mooi dit eruit ziet. Niet alleen zout, maar ook bloemblaadjes. Wat een luxe! Ik moet eerlijk bekennen dat ik het badzout nog niet heb uitgetest, omdat ik geen tijd heb gehad om in bad te gaan, maar ik wilde alvast heel graag vertellen dat de geur GEWELDIG is en daar gaat het toch wel een beetje om bij een badproduct.

etoshortus3

Had ik al verteld dat dit te lekker ruikt? Ja? O..

Deze drie producten van Etos Botanical Boost hebben zowel qua kwaliteit als qua geur indruk op me gemaakt. De zes kruiden en planten die Etos in samenwerking met Hortus Botanicus heeft uitgekozen, komen stuk voor stuk goed terug in de producten en de werking ervan is heel treffend. Zo schudt de geur van limoen en mint me goed wakker en word ik lekker ontspannen van de warme geur van vanille en jasmijn. Ik heb tijdens het event van Etos de rest van de producten ook uitgebreid kunnen bekijken en ik kan je zeggen dat er meerdere pareltjes tussen zitten. Zo is er een jellyscrub, met een heel aparte substantie. De Hand Wash & Lotion is ook bijzonder, dit is een handzeep en -crème in één.

De producten uit de nieuwe Botanical Boost-collectie zijn vanaf nu te shoppen bij Etos. Zeker even langsgaan, ze zijn de moeite waard!

Welke geur spreekt jou het meest aan?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

6 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

saskiareply
11/11/2015 at 11:29

De nouse en het badzout zien er echt heel goed en perfect uit. Ik ben nu wel heel erg benieuwd naar de geuren 🙂

Nesrinreply
11/11/2015 at 12:50

Ik wil al deze geuren ruiken. Elderflower & raspberry lijkt mij bijzonder lekker. Ik moet vaker naar Etos in plaats van de oh zo drukke en chaotische Kruidvat.

Ingeborgreply
11/11/2015 at 13:22

Ik zag ze laatst liggen bij de etos maar ben er gewoon voor bij gelopen. Had ik niet moeten doen zo te lezen! Dit lijkt me toch wel heel erg lekker, vooral die met vanile en jasmine.

Linreply
11/11/2015 at 15:15

Mooie producten! Die badzout lijkt mij ook wel wat!

jeapiebelreply
11/11/2015 at 20:57

Over de Shower foams. Hij doet er niet voor onder! Dan de foams van Rituals en die zijn zo’n lekker fris gevoel in de ochtend daar teken ik voor. Ik was toevallig vanochtend eventjes in Etos geweest en zag de hele collectie, maar helaas ik had haast geen tijd om te kijken. Gelukkig je maakt hier een review van.

Kirstyreply
11/11/2015 at 22:10

Leuk dat jij ook een aantal van de producten uit deze lijn hebt gereviewed! Toevallig ook allemaal andere dan ik, dat maakt het extra leuk. De Shower Foam lijkt mij erg fijn! Verder vind ik de Vanila & Jasmine geur denk ik ook wel het allerlekkerst, hoewel ik de andere twee ook wel lekker vind.

Leave a reply