Review: Giorgio Armani Fluid Sheer 14

Vol enthousiasme wil ik beginnen te tikken, maar dan bedenk ik me het volgende: hoe noem ik dit product? Het is geen bronzer, geen foundation, ook niet echt een highlighter. Hmmm… Giorgio Armani Fluid Sheer laat zich nog wel het beste omschrijven als een verhelderende fluide. Of zoals de verpakking zegt: een vloeibare oplichter. Anyhow, ik review ‘m voor je!

paasbrunchlook1

Voordat ik stilsta bij de werking en het resultaat van dit product, eerst even dit: is het geen plaatje? Ik moet serieus watertanden van alleen het flesje al. Die zware, glazen flacon, dat glimmende Giorgio Armani-logo op de dop, die strakke letters en dan ook nog zo’n glitterende bronzen inhoud. Geen wonder dat ik zwichtte voor dit product. Ik heb de Fluid Sheer ruim een jaar geleden al eens in handen gehad op een event van Armani en heb daarna een sampletje tot de laatste druppel opgemaakt, maar deze fullsize flacon heb ik pas sinds twee maanden in mijn bezit. En blij dat ik ermee ben!

Fluid Sheer is een verhelderende fluide die je heel multifunctioneel kunt inzetten. Je kunt ‘m gebruiken onder je foundation, gemixt met je foundation of over je foundation, als plaatselijke bronzer of highlighter. Zelf geef ik de voorkeur aan mengen met mijn foundation, zeker gezien de donkere kleur. Als ik dit product los zou gebruiken, zou het te veel opvallen. Gemengd met een foundation of BB Cream komt hij bij mij het beste tot zijn recht. Het resultaat is een stralende huid die zachtjes glinstert door de subtiele parelmoerdeeltjes. Ik heb trouwens kleur 14, maar er zijn nog veel meer tinten. Zo is er een zachtroze Fluid Sheer, een lichtbeige, een donkerrode en zelfs een felgele. Het fijne van Fluid Sheer is dat het niet eens zo zeer de kleur is die opvalt (normaal zou deze bronzen tint te donker zijn voor mijn bleke huid), maar de glitters des te meer. Toch lijkt het mij het verstandigst een kleur te kiezen die het dichtst aansluit bij je eigen huidskleur. Kleur 14 vind ik fijn omdat ik er ook subtiel door gebruind wordt.

armanifluidsheer1

Ik gebruik Fluid Sheer in combinatie met een foundation of BB Cream. Hier heb ik een pompje BB Cream van ELF op mijn hand aangebracht.

armanifluidsheer2

Ik mix dit met een pompje Fluid Sheer. Er komt vrij veel product uit de pomp, dus wees voorzichtig. Dit is eigenlijk al ietsje te veel, normaal gebruik ik een druppel die kleiner is dan deze.

armanifluidsheer3

Ik pak mijn buffer brush van Real Techniques erbij om de twee producten te mengen.

armanifluidsheer4

Dit doe ik op mijn hand. Het product wordt zo al opgenomen door de kwast.

armanifluidsheer5

Met ronddraaiende bewegingen verdeel ik het mengseltje van BB Cream en Fluid Sheer over mijn huid. Dit vind ik het meest natuurlijke resultaat geven. De kleur van de Fluid Sheer valt in eerste instantie wel op, hij oogt dan vrij donker. Hoe langer je met de kwast smeert en draait, hoe meer de kleur wordt uitgewerkt. Wat overblijft, is een gezonde glow.

armanifluidsheer9

Hier draag ik alleen de BB Cream gemixt met de Fluid Sheer. Het was helaas geen doen om de glitters vast te leggen op camera, maar misschien dat het je wel opvalt dat mijn huid hier wat meer straalt en glanst dan op de foto daarboven. Ik moet nog wel afpoederen, want ik glim op bepaalde plekken wel wat. O, en een beetje concealer kan ook geen kwaad zie ik.

armanifluidsheer7 armanifluidsheer8

Hier heb ik ook de rest van mijn make-up gedaan. Ik draag:

– Neutrogena 3-in-1 Concealer for Eyes
– MAC Mineralize Skinfinish Natural
– Bobbi Brown Blush in Pale Pink
– Dior Powder Eyebrow Pencil in 453 Sand
– Giorgio Armani Eyes To Kill Mascara
– Molton Brown Wonder Lips Brilliance in Audacious

Ik vind Giorgio Armani Fluid Sheer zo’n fijn product! Ik gebruik het niet iedere dag, maar altijd als ik ‘m gebruik, vraag ik me af waarom eigenlijk niet. Het resultaat is heel subtiel en daar hou ik van. Je ziet geen opzichtige glitters en mijn hoofd is geen fonkelende discobal. Ik vind dat Armani dat heel goed gedaan heeft. Het effect is precies zoals beloofd: verhelderend. Het maakt mijn gezicht mooi glowy. Als je goed kijkt, zie je zelfs dat mijn huid op bepaalde plekken ietsje gebruinder is. Dat doet deze tint dus voor mij, heel fijn!

Giorgio Armani Cosmetics is in Nederland jammer genoeg niet volop verkrijgbaar. Je vindt het merk in een aantal filialen van de Bijenkorf (Den Haag en Amsterdam hebben sowieso een counter), maar ook shop je Armani via Sephora.com, die ook naar Nederland verzenden. Een flacon Fluid Sheer kost €49,50. Best prijzig, maar dit is wel een product dat heel erg lang meegaat. Je hebt maar een drupje per keer nodig.

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

8 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Nesrinreply
12/05/2015 at 07:46

Fijne review Carlijn!

Ik heb de fluid sheer ook in huis ik weet niet welk nummer maar het is een meer rode kleur. Ik gebruik de sheer net als jij niet elke dag. Ik moet er echt heel weinig van gebruiken anders zie ik eruit als een clown.

Ingeborgreply
12/05/2015 at 11:13

Ik wist niet Armani make-up verkoopt maar ben hier wel geinteresseerd in. Het effect is heel mooi, je huid lijkt wat bruiner en stralender. Erg mooi hoor.

Elinereply
12/05/2015 at 13:05

Ik vind ‘m je echt heel erg mooi staan!

Marleenreply
12/05/2015 at 13:29

Hij staat je echt heel mooi! Je hebt ook echt mooie foto’s gemaakt!

Carlijnreply
13/05/2015 at 09:57
– In reply to: Marleen

Dank je wel! 🙂

Kirstyreply
12/05/2015 at 16:29

Dit klinkt wel als een heel fijn product! Je huid lijkt ook nét iets meer glowy met de fluid sheer op inderdaad!

EminasLifestylereply
13/05/2015 at 08:03

Wat een mooi product! Hier ga ik naar kijken als ik in de Bijenkorf ben! Het staat je erg mooi!

TypischKimreply
17/05/2015 at 17:32

Hij geeft een mooi effect!

Leave a reply