Review: kwastenset van BornPrettyStore

Kwasten kan ik nooit genoeg hebben. Toen me door de webshop BornPrettyStore werd aangeboden iets uit te zoeken om te reviewen, hoefde ik dan ook niet lang na te denken: een kwastenset it is! Vandaag vertel ik je graag wat ik van mijn nieuwe BornPrettyStore-aanwinst vind.

bornprettystorebrushes4

De kwastenset die ik uitkoos, is de 8-delige set voor gezicht, ogen en lippen. Alle kwasten hebben een gezellig roze, houten handvat en de haren zijn synthetisch. Handig is dat alle kwasten in een opbergetui zitten die je kunt oprollen. Dit etui is gemaakt van (namaak)leer en ziet er chique en toch speels uit.

bornprettystorebrushes1

Wanneer je het etui open rolt, zie je acht steekvakjes waar de kwasten separaat in zitten. Handig!

bornprettystorebrushes2

Pretty! Ik word altijd heel blij van nieuwe, schone kwasten. Deze glimmen nog helemaal van nieuwheid.

bornprettystorebrushes3

In het etui zitten – van links naar rechts – een poederkwast, een grote platte oogschaduwkwast, een ronde smudge brush, een platte medium oogschaduwkast, een lippenkwastje, een angled oogschaduwkwast en een klein oogschaduwkastje. Let wel: dit zijn de benamingen die BornPrettyStore er aan geeft. Ik vind de poederkwast persoonlijk veel geschikter voor blush en de smudge brush vind ik totaal niet geschikt om te smudgen en zou ik eerder een pencil brush nemen. De meningen zijn verdeeld, dus 😉

bornprettystorebrushes5

Hier nog een keertje op een rij.

bornprettystorebrushes6bornprettystorebrushes13

De eerste kwast die ik je laat zien, is de poederkwast. Of blushkwast, als je het mij vraagt. Deze volle kwast is de enige gezichtskwast in de set. Waarom ik het meer een blushkwast vind, komt door de grootte van de brush. Ik vind ‘m aan de kleine kant om door te gaan voor poederkwast, maar voor blush is hij prima van formaat. De haren zijn wat aan de slappe kant, dat vind ik jammer. Toch brengt deze kwast de brush mooi op. Je moet flink wat product op je kwast nemen om goed resultaat te zien, maar hij werkt wel.

bornprettystorebrushes7bornprettystorebrushes14

Dit is de grote platte oogschaduwkwast. Een prima kwastje om oogschaduw aan te brengen op het gehele ooglid. Deze kwast is vrij stevig en neemt oogschaduw heel goed op. Ik vind ‘m fijn werken!

bornprettystorebrushes8bornprettystorebrushes15

Op de foto lijkt hij plat, maar dat is-ie niet. Deze ronde smudge brush (of pencil brush, wat ik er dus van maak) is geschikt om oogschaduw heel precies in de arcadeboog te kunnen aanbrengen. Ik vind dat een pencil brush stevig moet zijn, en dat is deze niet helemaal. In dat kader is hij dan misschien weer wel geschikter om te smudgen. Ik gebruikte ‘m om een donkerdere tint oogschaduw in de arcadeboog aan te zetten en dat ging oké.

bornprettystorebrushes9

De medium oogschaduwkwast is ook plat en kun je gebruiken voor bijvoorbeeld het aanbrengen van oogschaduw op het wenkbrauwbot. Ook kun je ‘m goed gebruiken voor het gehele ooglid, als je de voorkeur geeft aan een wat kleinere kwast. Prima kwastje, weinig mis mee.

bornprettystorebrushes10

Dit is de lipstickkwast. Ik gebruik eigenlijk nooit een kwastje voor lipstick, dus deze zou ik zelf niet gebruiken. Hij is wel vrij stevig, dus volgens mij erg geschikt voor lipstick.

bornprettystorebrushes11bornprettystorebrushes16

Ah, handig! Een schuin afgesneden kwastje. Ik gebruik deze kwastjes voor het aanzetten van mijn wenkbrauwen (en dat is waar BornPrettyStore ‘m ook voor bedoeld heeft) en het zetten van gel-eyeliner. Jammer genoeg vind ik ‘m vrij slap. De schuin afgesneden brushes die ik heb van MAC en Zoeva zijn erg stevig en daardoor veel geschikter voor de wenkbrauwen en voor eyeliner. Helaas, hierdoor zal ik deze laten liggen.

bornprettystorebrushes12bornprettystorebrushes17

Het laatste kwastje is de kleine oogschaduwkast. Deze soepele brush zou ik zelf gebruiken voor het aanbrengen van oogschaduw onder mijn ogen. Hiervoor is een fijner penseel vaak het handigst, en da’s precies wat dit is. Deze brush is ook wat aan de soepele (‘slappe’ is zo’n negatief woord hè?) kant, maar dat vind ik voor oogschaduw onder het oog geen ramp.

Al met al ben ik tevreden over deze set, maar ik sta niet te springen. Als je naar de prijs kijkt, dan is dit een prima (starters)setje die zijn werk echt wel goed doet, maar ik ben mijn kwasten van MAC, Zoeva en Real Techniques gewend en daar redden deze jongens het helaas niet bij. Deze set van BornPrettyStore kost $10,95, wat zo’n €10 is. Als je dat door acht deelt, kost een kwast per stuk dus €1,25. Dat is geen geld, zeker als je dan ziet dat de kwasten in zo’n leuk etui zitten.

BornPrettyStore heeft behalve deze kwastenset héél veel cosmetica-items, allemaal erg betaalbaar. Ik kende de webshop nog niet, maar werd toch wel heel hebberig na er even te hebben rond gesurft. Je betaalt geen verzendkosten en je hebt je pakketje vrij snel in huis, zeker als je je bedenkt dat het helemaal uit China komt. Mijn pakketje deed er 11 dagen over. Ik kan jullie zeker aanraden eens een rondje te maken in hun webshop, je vindt er superleuke spulletjes voor spotprijsjes. Speciaal voor jullie heb ik een exclusieve vouchercode waarmee je 10% korting op je order krijgt. De code die je dient in te voeren in het afrekenproces is CNLH10.

Kende jij BornPrettyStore al? Wat vind je van deze kwastenset?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

3 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Nesrinreply
03/05/2015 at 09:41

De etui ziet er handig en leuk uit. Fijne review Carlijn. Ik ben geen expert als op kwasten uitkomt en heb slechts twee kasten thuis, ben zoekende.

indian2dayreply
03/05/2015 at 11:09

Fijne review! Lijken mij goede kwasten om te gebruiken. De etui is ideaal om mee te nemen in je handtas.

beautybloglaurareply
03/05/2015 at 22:22

Ziet er wel fijn uit! Ga ik onthouden xx

Leave a reply