Review: Laqa & Co Fat Lip en Lip Lube

Vorige week vertelde ik hoe enthousiast ik ben over de nagellak van Laqa & Co (klik hier voor het artikel). Van dit fijne Amerikaanse merk kreeg ik naast deze nagellakjes ook een aantal lipproducten in mijn brievenbus. Laqa & Co heeft zich gespecialiseerd in lipsticks in potloodvorm: de Fat Lip Pencils en de Lip Lubes. Van die eerste laat ik je drie kleurtjes zien, van de Lip Lube heb ik er één.

laqacolipduo3

Behalve kleur, mooie verpakkingen en coole namen staat Laqa & Co voor gemak. Niet voor niets was hun allereerste product een nagellakpen, voor het snel bijwerken van je nagellak. Het idee voor die pen (of potlood eigenlijk) hebben de dames van Laqa & Co nooit losgelaten. Niet veel later waren daar namelijk de Fat Lip Pencils, en nog ietsje later de Lip Lubes. Beide zijn lipsticks in potloodvorm. Superhandig, want ze zijn heel compact en je hoeft ze niet te slijpen. Aan de onderkant kun je aan het potlood draaien, waardoor-ie omhoog komt. De lippotloden zitten vol sheaboter, wat ze bovendien heel verzorgend maakt. In de Lip Lubes is zelfs wat mint aanwezig, dit geeft een heel fris gevoel en je lippen een soort ‘plumping’ effect. Wat Laqa & Co niet toevoegt? Chemische stoffen en gluten. Ook zijn ze anti-dierproeven.

laqacolipduo laqacolipduo2

Voor iedereen die niet van kiezen houdt, brengt Laqa & Co de Lil’ Lip Duo. Dit is een kitje met twee tinten Fat Lip Pencil in mini-variant. Laqa & Co heeft twee van deze kits: eentje met donkere, felle tinten en eentje met lichte kleurtjes. Ik heb de laatste, met de Fat Lips in de kleuren Wolfman en Fairyblood. Wolfman is heel zachtroze, een perfect lief kleurtje voor overdag. Wat me opvalt is dat deze Fat Lip écht heel erg gepigmenteerd is. Al na één laagje zit er superveel kleur op m’n lippen! De Fat Lip brengt soepel aan, als een lippenbalsem. Fairyblood vind ik een heel bijzondere Fat Lip, deze heeft namelijk gouden shimmers. Heel feestelijk zonder over the top te zijn. Fairyblood is donkerder roze en net zo gepigmenteerd als zijn lichtere broertje. Dit is een kleur die ik echt vaak ga dragen. Vooral als het zonnetje op je gezicht schijnt, komt de kleur met zijn glitters goed tot z’n recht.

laqacolipwolfman
De tint Wolfman

laqacolipfairyblood
En Fairyblood. Zie je hoe mij die shimmers zijn?

De kleur Doppelganger is een kleur naar mijn hart. Bijna net als mijn eigen lipkleur, maar dan nét iets rozer. Laqa & Co noemt het zelf ‘pioenroosroze’, maar van die kleur kan ik me niet helemaal een voorstelling maken. Wel weet ik dat deze Fat Lip gewoon heel erg mooi is. En opnieuw bijzonder gepigmenteerd en verzorgend. Wordt het al saai?

laqacolips2laqacolips1 laqacolipdoppelganger
Doppelganger op mijn lippen

Totaal anders is de Lip Lube. Deze potloden voelen verzorgend aan als een balsem, hebben de glans van een lipgloss en de kleur van een lipstick. Ik zie wel gelijk dat de Lip Lubes minder intens gepigmenteerd zijn dan de Fat Lip Pencils, ze zijn iets transparanter. Begrijp me niet verkeerd hoor: ik vind het een niet beter of fijner dan het ander, het is gewoon een ander product. De kleur Lip Lube die ik heb, heet Bees Knees en is een transparante koraalkleur. Dit is echt zo’n lipproduct dat ik erbij pak als ik kleur, glans én verzorging wil. Ook als ik geen spiegeltje bij de hand heb, kan ik Lip Lube prima aanbrengen, want dankzij de transparantie hoef je niet bang te zijn buiten de lijntjes te kleuren. De glans is echt geweldig en ook voelt Lip Lube heerlijk verzorgend aan. De mint die erin zit, proef en ruik je gelijk. Verslavend hoor…

laqacolips3laqacolips4 laqacoliplubebeeskneesZie je dat de Lip Lube een stuk transparanter en glanzender is?

Ook voor de doosjes waar de Fat Lips en Lip Lubes in zitten, geldt dat ze zijn ontworpen door kunstenaars. Hierdoor is het doosje van iedere kleur uniek. Laqa & Co deelt een deel van de opbrengst van het betreffende product met de kunstenaar. Vind ik een mooi initiatief en gebaar!

laqacolips6

De Fat Lip Pencils en de Lip Lubes kosten €18,50 per stuk. Laqa & Co wordt in Nederland verkocht in de webshop http://www.worldofbeauty.nl/. Bekijk hier alle producten:  http://worldofbeauty.nl/producten/laqa-co/F270/PA=1/ 

Welke van deze producten vind jij het mooist?

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Emmareply
20/02/2015 at 11:36

Hoi Carlijn, wat een leuk artikel. Ik heb ook nog nooit van dit merk gehoord. Waar kan ik deze spullen kopen?

Carlijnreply
21/02/2015 at 12:16
– In reply to: Emma

Hoi Emma, dank je wel! Laqa & Co wordt momenteel alleen in het buitenland verkocht, het merk is druk bezig de Nederlandse webshop op te zetten. Zodra de spulletjes in Nederland beschikbaar zijn, zal ik dit blogartikel updaten. Groetjes Carlijn

Leave a reply