Review: Medik8 beta Gel™

Hoe erg ik ook van cosmetica hou; het komt maar weinig voor dat ik een verzorgingsproduct tegenkom dat écht doet wat het belooft. Nog geen enkele oogcrème die mijn wallen liet verdwijnen en ook heb ik, ondanks alle anti-blemish producten die ik op m’n badkamerplankje heb staan, nog steeds geen smetteloze huid.

Maar… nu is daar dan eindelijk het product dat zijn beloftes waarmaakt: Medik8 beta Gel. Ik heb deze anti-blemish gel inmiddels volledig in m’n hart gesloten en kan werkelijk niet meer zonder. Ik was met kerst een weekend bij mijn ouders en toen was ik mijn tubetje vergeten. Blinde paniek! Hoe snel je gehecht kunt raken aan een product hè…

medik8blemish2

Goed, dan even waarom Medik8 beta Gel en ik zulke goede vrienden zijn. Bij mij steekt (helaas) regelmatig een pukkeltje de kop op, en als ik ‘m dan aanstip met de beta Gel dan is-ie 8 van de 10 keer de volgende ochtend verdwenen. De andere twee keren is het puistje op zo’n minst kleiner en minder zichtbaar. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar echt: dit spul is fantastisch. Voorheen gebruikte ik de anti-blemish gel van Clinique, die qua werking exact hetzelfde is. Groot verschil met die van Medik8 is dat ik daar een heel droge huid van kreeg. Na twee dagen aanbrengen, was de huid rondom het puistje volledig uitgedroogd, inclusief schilfers. Deze van Medik8 doet dat niet, hij houdt mijn huid mooi en droogt ‘m niet uit. En dat terwijl het pukkeltje juist wél wordt ingedroogd.

medik8blemishpackage

Een blik op de ingrediëntenlijst leert dat Medik8 gebruik maakt van een mix van verschillende zuren, waaronder salicylzuur. Salicylzuur wordt door cosmeticafabrikanten veelvuldig gebruikt in middeltjes tegen puistjes omdat het dode huidcellen verwijdert en opgehoopte talg laat oplossen. Op de verpakking van de beta Gel staat het redelijk hoog op de ingrediëntenlijst, wat inhoudt dat er relatief veel van in zit (hoe hoger het ingrediënt op de lijst staat, hoe groter het aandeel ervan is in het product). Behalve salicylzuur bevat de beta Gel een redelijke hoge concentratie azelaïnezuur, dat een ontstekingsremmende werking heeft. Ook aanwezig: niacinamide, een onstekingremmend ingrediënt dat ook nog eens de talgproductie afremt. Dus ja, redelijk wat stofjes waar de onzuivere huid heel veel baat bij heeft.

medik8blemish

Ik gebruik de beta Gel zelf alleen ’s avonds. Na het reinigen en na m’n nachtcrème breng ik een klein beetje aan op het pukkeltje. Het idee is simpel: je dept een kleine hoeveelheid op het pukkeltje dat je weg wilt toveren en laat het dan intrekken. Doe dit wel minimaal tien minuten, want de gel heeft even zijn tijd nodig volledig op te drogen. Ik ging laatst op mijn kussen liggen zonder het goed te hebben laten intrekken en dat was geen succes (lees: kussen onder de vlekken, op mijn gezicht geen gel meer te bekennen). Je kúnt de antipukkelgel ook ’s ochtends gebruiken, maar je moet weten dat hij op je gezicht een vrij glimmend effect geeft. Dat kun je oplossen met foundation en/of concealer, maar vond dat effect zelf niet optimaal. Voor mij dus alleen ’s avonds!

medik8blemishtube

Medik8 beta Gel komt in een tube van 15 ml met een tuutje. Hierdoor kun je de gel heel precies en hygiënisch doseren. De tube zelf komt in een kartonnen doosje, die had van mij wel achterwege gelaten mogen worden. Medik 8 beta Gel kost €41 en koop je bij de schoonheidsspecialiste en online op medik8.nl.

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

De huidverzorgingsproducten van Medik8 – Carlijn Biesemaat Copy & Beautyreply
14/05/2016 at 06:01

[…] effectief tegen huidveroudering) tot krachtige exfolianten en van de effectieve beta Gel (klik hier voor mijn review) tot een gezichtsolie met omega 3, 6 en vitamine C. Vandaag vertel ik je iets meer […]

Leave a reply