Review: Murad Hydro-Dynamic Quenching Essence

Murad is een merk dat ik tot voor kort alleen van naam kende. Inmiddels heb ik het eerste product van dit luxe skincaremerk in mijn stash mogen opnemen. Als alles zo fijn is als de Hydro-Dynamic Quenching Essence dan ga ik zo snel mogelijk álles aanschaffen. Nieuwsgierig geworden? Lees gauw verder.

muradhydrodynamic1

Als moeder met een druk schema merk ik dat mijn huid niet meer zo soepel en gladjes is als voorheen. Ik had altijd een gemengde huid, maar de droogheid heeft zijn intrede gedaan. Ik slaap minder, ben drukker en neem minder de tijd voor het verzorgen van mijn huid. Het gevolg? Een huid die droger is, gevoeliger is voor oneffenheden en gewoon niet meer zo straalt. Hydratatie is wat ik nodig heb!

Murad heeft in zijn bestaande Age Reform-lijn een nieuw product gelanceerd, de Hydro-Dynamic Quenching Essence. Dit serum gebruik je als tweede stap in het 3-stappensysteem van Murad, na het reinigen en voor het hydrateren en beschermen met een moisturizer. In principe een vrij klassiek serum dus, qua positie in het stappensysteem.

muradhydrodynamic2

Murad Hydro-Dynamic Quenching Essence komt in een strakke, clean ogende pompflacon waar 30 ml in zit. De vormgeving is modern en tegen het klinische aan. Niet zo spannend, maar dat hoeft bij skincare ook niet van mij. Het belangrijkste vind ik dat de flacon een pompje heeft, voor een hygiënische manier van doseren. Ook komt een pompflacon de houdbaarheid van het product ten goede, omdat er op deze manier geen lucht en licht bij komt.

Maar… wat is en doet Hydro-Dynamic Quenching Essence? Dit nieuwe product van Murad is een zachte en lichte treatment die de vochtbalans in de huidcellen vasthoudt, waardoor het huidvolume verbetert en lijntjes en rimpels verminderen. De resultaten (want natuurlijk is dit serum uitvoerig getest voordat het op de markt kwam) zijn veelbelovend: 100% van de testpersonen ervoer een direct gladdere en zachtere huidstructuur, en 94% vond dat zij een vollere huid met meer weerstand had.

Dit gladde en zachte resultaat is te danken aan de hoogwaardige ingrediënten in Hydro-Dynamic Quenching Essence, waaronder taurine en osmolyte aminozuur (helpen met de regulatie van de cellulaire waterbalans), Mexican blue agavebladextract (voor een verbetering van de kracht en het aantrekken en vasthouden van vocht), glycolzuur (exfolieert zacht, waardoor vocht gemakkelijker zijn weg vindt naar de diepere lagen van de huid) en een botanische mix van watermeloen, appel en linzen (de bouwstenen voor een natuurlijk vochtsysteem, helpt direct tegen droogte en ruwe plekken).

muradhydrodynamic3

Met één keer pompen komt er een druppel ter grootte van een erwtje uit. Dit is in principe genoeg om je hele huid mee in te smeren. Het serum is zuinig in gebruik, ik schat dat je er op deze manier zeker vier maanden mee kunt doen. Ik voel op mijn hand al dat dit een heel fris en licht serum is. Hij verkoelt de huid op een prettige manier en voelt daarnaast heel erg zacht aan.

muradhydrodynamic4

En dan… op mijn gezicht. WOW. Mijn eerste reactie was: zitten hier siliconen in? Ik heb vaker een primer gehad die onwijs goed uitsmeerde en een extreem zacht resultaat gaf, maar die bleek bol te staan van de siliconen. Smeerseltjes met siliconen zijn heel prettig in gebruik, want ze geven een glad resultaat en laten je huid als zijde aanvoelen, maar siliconen kunnen de huid ook verstoppen. Het is eigenlijk chemische rommel. Goed nieuws is dan ook dat er in Murad Hydro-Dynamic Quenching Essence geen siliconen zitten. Hij geeft dus dezelfde zachtheid zonder siliconen. Wat een uitkomst! De smeerbaarheid is vanzelfsprekend top en ook trekt dit vliegensvlug in.

De directe resultaten zijn ook voor mij zicht- en voelbaar. Mijn huid is extreem babyzacht, voelt lekker fris en hij ziet er gladder en stralender uit. Een beetje alsof ik een rondje heb gejogd. Na het serum gebruik ik mijn gebruikelijke dagcrème en dat is een prima match. Murad adviseert (uiteraard) de Hydro-Dynamic Quenching Essence te gebruiken in combinatie met Murad Hydro-Dynamic Ultimate Moisture, maar ik gebruik gewoon mijn eigen dagverzorging. Hoe mijn huid er op langere termijn aan toe is, kan ik je (nog) niet vertellen. Ik verwacht geen wonderen hoor. Dit is een serum dat in principe is bedoeld voor de rijpere huid, om rimpeltjes en fijne lijntjes op te vullen. Die heb ik niet. Ik gebruik Murad Hydro-Dynamic Quenching Essence vooral om het vochttekort in mijn huid aan te vullen en om mijn huid een extra boost te geven. Daar is deze topper heel erg geschikt voor!

Nog even de volledige ingrediëntenlijst:
Glycerin, Glycolic Acid, Yeast Extract, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin Glycerin, Citrullus Lanatus (Watermelon) Fruit Extract, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Lens Esculenta (Lentil) Fruit Extract, Sodium PCA, Sodium Lactate Urea, Yeast Amino Acids, Trehalose, Inositol, Taurine, Betaine Tocopheryl Acetate Ascorbic Acid, Chitosan, Zinc Gluconate. Glycerin, Glycolic Acid, Yeast Extract, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin Glycerin, Citrullus Lanatus (Watermelon) Fruit Extract, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Lens Esculenta (Lentil) Fruit Extract, Sodium PCA, Sodium Lactate Urea, Yeast Amino Acids, Trehalose, Inositol, Taurine, Betaine Tocopheryl Acetate Ascorbic Acid, Chitosan, Zinc Gluconate.

Murad Hydro-Dynamic Quenching Essence is vanaf nu te shoppen bij o.a. Sephora.com. Een flacon van 30 ml kost €98,50.

Wat gebruik jij om je huid van vocht te voorzien?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
07/03/2016 at 08:49

Wauw, dit klinkt goed zeg. Maar dat prijskaartje, aii…

Sanner Marlijnreply
07/03/2016 at 10:21

Ik wil dit!!! Lijkt me goddelijk dit spul. Ik ben altijd op zoek naar skincare die mijn huidje er super jong en soepel uit laat zien. Ik heb vooral hele fijne lijntjes en over het algemeen kunnen die met goede huidverzorging nog wel verdoezeld worden. Prijskaartje is niet mis van Murad maar ik heb dan ook wel wat over voor mijn huid. Heerlijke foto’s weer Carlijn, heel helder en duidelijk. Wat een genot vind ik dat toch altijd bij jou.

Carlijnreply
07/03/2016 at 10:33
– In reply to: Sanner Marlijn

Ahh thanks! Leuk om te horen vind ik dat.

Nesrinreply
07/03/2016 at 14:56

Oeh zachtheid zonder siliconen?! Het merk ken ik maar ik heb het zelf nooit gebruikt. 30 ml voor bijna €100,- ai ai ai…it better be good. Fijne lijntjes en rimpeltjes heb ik wel helaas, misschien zou ik op testers moeten jagen. Fijne review weer Carlijn.

Leave a reply