Review: nieuwe Clinique Anti-Blemish Solutions-producten

Vorige week kon je al lezen over puistjes en de verzorging van de probleemhuid (klik hier voor het artikel). Omdat ik zelf ook niet gezegend ben met een smetteloze huid, trekken anti-blemishproducten vrijwel altijd mijn aandacht. Zéker als er Clinique op de verpakking staat, één van mijn favoriete merken. Vandaag laat ik je kennismaken met een nieuwe cleanser en een BB Cream uit de Anti-Blemish Solutions-lijn.

cliniqueantiblemish6

De Cleansing Gel komt in een tube van 125 ml, een prima formaat. Op de verpakking is te lezen dat dit product geen parfum bevat (fijn voor de probleemhuid!) en geschikt is voor alle huidtypen. De Cleansing Gel belooft make-up, vuil en onzuiverheden doeltreffend te verwijderen, of je deze gel nu met de hand of in combinatie met een gezichtsborstel gebruikt. Nu is dat natuurlijk het minste wat je van een cleanser mag verwachten. Ik was vooral heel benieuwd wat deze reiniger tot een anti-blemishreiniger maakt, maar ik kon serieus nergens de ingrediënten vinden. Op de tube staan ze niet en ook liep mijn zoektocht op internet dood. Nou ja, dan maar uitgebreid testen!

cliniqueantiblemish5

Ik heb de Anti-Blemish Solutions Cleansing Gel ruim drie weken dagelijks gebruikt, samen met mijn Clinique Sonic System Facial Brush. De cleanser zelf is behoorlijk vloeibaar, maar wanneer je ‘m aanbrengt op de borstel merk je hier niet veel van. De combinatie borstel en cleanser is erg fijn: de borstel glijdt over de huid en mijn gezicht wordt er echt heel lekker schoon van. Mijn watje met tonic (Clinique Anti-Blemish Solutions Clarifying Lotion) bleef wit, en dat heb ik echt niet bij iedere reiniger. Het enige wat ik jammer vind, is dat de gel niet schuimt in combinatie met de borstel, maar dit heb ik eigenlijk bij geen enkele reiniger. Ik heb de Cleansing Gel ook gebruikt door ‘m te laten schuimen tussen mijn handpalmen en dan ben je wel verzekerd van veel schuim. Het is dus net wat je prettig vindt.

cliniqueantiblemish8

Wel even leuk om te benoemen is dat Clinique samen met deze twee nieuwe Anti-Blemish Solutions-producten ook een nieuw opzetstuk voor het Sonic System heeft uitgebracht. Dit blauwe kopstuk is speciaal voor de onzuivere huid en reinigt extra diep en grondig zonder de huid te irriteren. Ik had het opzetstuk graag voor je willen testen, maar heb ‘m helaas nog niet in huis. Misschien leuk om een vergelijkingsartikel te maken, het nieuwe opzetstuk voor de onzuivere huid vs. de originele?

cliniqueantiblemish4

Dan de BB Cream. Deze komt in een verpakking van 30 ml en heeft een tuitje dat doseren heel gemakkelijk (en hygiënisch) maakt. Er vallen me twee dingen direct op: de vloeibaarheid van deze BB Cream en de kleur. Ik vind dit alles weg hebben van een fluide, dit is totaal geen crème. Zelf vind ik dit soort substanties niet zo prettig werken, maar dat is persoonlijke voorkeur. Wat betreft de kleur; ik heb de lichtste tint, light medium, maar ik vind deze nogal aan de donkere kant. Dan te bedenken dat er twee tinten zijn die nóg donkerder zijn. Hmm, hoe zal dit uitpakken op mijn huid?

cliniqueantiblemish1

Hierboven zie je mijn huid zonder make-up. Je ziet hier en daar wat oneffenheden, op mijn wangen en aan de zijkant van mijn voorhoofd.

cliniqueantiblemish2

Ik breng de BB Cream in grove stippen aan op mijn huid en verdeel ‘m met een bufferkwast van Real Techniques. Dat gaat opvallend makkelijk en soepel. Wow, deze substantie is bij nader inzien toch wel heel fijn. Ik kan het moeilijk uitleggen, maar het lijkt wel alsof er fluweel in zit, zo soepel gaat en voelt het.

cliniqueantiblemish3

En dit is het resultaat met de BB Cream op. Ik vind het effect geweldig! De dekking is erg goed en de BB Cream geeft een glowy finish. Ik heb hier nog niet afgepoederd en hier en daar zie je wat glim, dus voor een net wat matter effect zou ik mijn poederdoos er wel bij pakken. En het leukste van alles: de kleur is op mijn huid ineens wél goed. Alsof de BB Cream zich heeft aangepast aan mijn eigen huidtint en samengesmeld is. Wat apart!

Behalve dat het effect van deze BB Cream voor mij super is, is dit qua eigenschappen ook een goed product. Hij bevat SPF 40, wat erg hoog is voor een skincare/make-upproduct. Daarnaast is de BB Cream olievrij, verstopt hij de poriën niet en zit er geen parfum in.

cliniqueantiblemish7

Hier nog een foto van de BB Cream met de rest van mijn make-up ook gedaan. Hier heb ik wel lichtjes afgepoederd en draag ik bovendien concealer en blush.

Ik vind beide Anti-Blemish Solutions-producten fijn, maar de BB Cream steekt er voor mij met kop en schouders bovenuit. Ik was heel sceptisch gezien de substantie en de op het oog zo donkere kleur, maar wat een verrassing bleek dit product. Ik ben groot fan! De Cleansing Gel doet wat hij moet doen (mijn huid schoonmaken), alleen heb ik nog niet écht kunnen achterhalen of ik nu langer puistjesvrij ben gebleven. Het aantal nieuwe onzuiverheden is deze drie weken redelijk beperkt gebleven, maar of dat nou door dit product komt? Het is in ieder geval geen cleanser die me omver heeft geblazen.

De nieuwe producten van Clinique zijn nu verkrijgbaar bij de bekende parfumerieën. De prijzen:
Anti-Blemish Solutions Cleansing Gel €24
Anti-Blemish Solutions Deep Cleansing Brush Head €20
Anti-Blemish Solutions BB Cream €30

Ik ben benieuwd wat jij van het effect van de BB Cream vindt! Lijken de producten je wat?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

10 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Ingeborgreply
20/04/2015 at 09:26

Wow ik vind het effect van de BB wel heel indrukwekkend eigenlijk! Zelf heb ik ook wel last van pukkeltjes, denk dat ik deze ga opzoeken in de parfumerie.

saskiareply
20/04/2015 at 10:41

De BB-cream ziet er geweldig uit, leuk om te lezen. Zelf heb ik door de zwangerschap ook iets meer oneffenheden en olievrije producten zijn dan ook zeker welkom.

Carlijnreply
20/04/2015 at 15:15
– In reply to: saskia

Vervelend is dat hè, de zwangerschap doet rare dingen met je huid 😉 Misschien dat deze BB ook wel iets voor jou is dan!

Northflixreply
20/04/2015 at 11:00

Ik vind hem heel mooi en natuurlijk ogen!

Nesrinreply
20/04/2015 at 14:54

Dear Lord wat een geweldige BB cream! Heel mooi effect. Dit moet ik onthouden.

Carlijnreply
20/04/2015 at 15:13
– In reply to: Nesrin

Mooi is-ie hè? Ik kan ‘m qua dekking, glow en aanbrenggemak echt heel erg aanbevelen, ook als je geen onzuivere huid hebt!

Kiss & Make-upreply
20/04/2015 at 17:40

Ah toevallig! Ben deze net vandaag ook beginnen testen! Alleen zonder de brush dan. Ben benieuwd… 🙂 Dit klinkt alvast veelbelovend.

Carlijnreply
21/04/2015 at 12:46
– In reply to: Kiss & Make-up

Wat leuk! Happy testing 🙂

Naomireply
21/04/2015 at 16:57

Waaauw! Ziet er echt super, super mooi uit!

Wytskereply
22/04/2015 at 22:20

Wow, dat ziet er mooi uit zeg!! Mooie, heldere foto’s heb je er ook van gemaakt.

Leave a reply