Review: nieuwe Rimmel-producten

Goed nieuws: Rimmel heeft haar make-upschappen aangevuld. Om de lente te vieren breidt het Britse merk drie van haar succesproducten uit met nieuwe kleurtjes en texturen. Ik testte een aantal vernieuwde Rimmel-make-upjes en laat je vandaag weten wat ik ervan vind.

Wake Me Up Foundation met vitamine C
De Wake Me Up Foundation is een vertrouwd gezicht in het Rimmel-assortiment. Deze dekkende, opwekkende foundation met pareldeeltjes was al een succesformule, maar Rimmel doet er voor dit voorjaar nog een schepje bovenop door vitamine C toe te voegen aan de foundation. Ik vind het persoonlijk heel slim dat cosmeticafabrikanten de laatste tijd zo inspelen op de trend om meer en meer weldadige ingrediënten toe te voegen aan make-up. Want geef toe: wie wil er tegenwoordig nog een make-upproduct dat alleen maar make-up is? Als het even kan, willen we ook verzorging en herstel.

newinrimmel1

De vernieuwde Wake Me Up Foundation die ik heb, is kleur #200 Soft Beige. Nu ben ik nogal bleek, waardoor een foundation voor mij al gauw te donker is. Deze tint is net op het randje. Of eigenlijk: over het randje. Voor een mooier effect heb ik ‘m gemixt met een kleur BB Cream die juist aan de lichte kant is voor me.

newinrimmel7 newinrimmel8

De foundation laat zich heel mooi en soepel verdelen met een kwast, totaal niet stroef of vlekkerig. Wat me gelijk opvalt, is de geur. Superfris! De hele ‘anti-vermoeidheidsformule’ die Rimmel in de strijd gooit als USP van deze foundation leek me nogal overtrokken, maar ik moet eerlijk zeggen dat dit product me toch echt een heel mooie glow geeft. Niet heel extreem, maar gewoon net zo’n gezond glansje. Na een werkdag zit de foundation nog prima op zijn plaats, al ging ik gedurende de dag wel wat glimmen. De SPF15 die erin zit, is een leuk extraatje, maar in de hoeveelheden die je gebruikt van een foundation is dit geen zonbescherming die volstaat. Ik zou, zeker nu het zonnetje weer vaker begint te schijnen, absoluut een zonproduct onder je make-up dragen, minimaal factor 30.

Wonder’full Mascara Waterproof
Een poos geleden introduceerde Rimmel haar Wonder’full Mascara met arganolie (zie je: weer iets verzorgends in make-up). Deze mascara werd een succes door de combinatie van volume, kleur, krul én verzorging van de wimpers. Rimmel brengt nu de Extreme Black en een waterproofvariant uit, waarvan ik de laatste heb.

newinrimmel2

Ik zal er maar niet omheen draaien en met de deur in huis vallen: deze mascara is me heel erg tegengevallen. Natuurlijk kom ik soms een mascara tegen die het voor mij niet helemaal is, maar deze is het gewoon helemaal níet. Toen ik met het borsteltje langs mijn wimpers ging, had ik het idee dat er amper product af kwam. Mijn wimpers werden wel ietsje zwarter, maar heel verbluffend was het resultaat niet. Ook was er nergens krul of volume te bekennen, mijn wimpers staken nog best wel vooruit. Het flexibele borsteltje is best prettig in gebruik, snap dan ook niet zo goed waarom hij zo weinig product afgeeft op mijn wimpers.

newinrimmel3

Een voordeel van de Wonder’full Mascara Waterproof is dat-ie waterproof is, maar toch makkelijk verwijderd kan worden. Ik kon ‘m ’s avonds met mijn gewone oogreinigingslotion eraf halen, en die is niet bedoeld voor waterproof make-up. Ik moest wel wat harder boenen dan normaal.

newinrimmel9closeup
Op deze foto zie je goed het resultaat van de mascara. Zie je dat mijn wimpers alleen een beetje zwarter zijn geworden, maar weinig volume of krul hebben?  🙁 

Lasting Finish Colour Rush
Nieuw zijn ze niet, maar ik zie ze serieus overal om me heen de laatste tijd: lipsticks of lippenbalsems in potloodvorm. Rimmel ken je misschien van haar Lasting Finish Colour Rush, de zachte, supergepigmenteerde lipstickpotloden die je lippen úren een kleurtje geven.

newinrimmel5

Dit voorjaar brengt Rimmel twee nieuwe kleuren, namelijk #200 Keep Mauving en #700 Just an Illusion. Deze laatste is een frisse frambooskleur, de eerste passioneel paars. Ik testte Keep Mauving en ik moet zeggen dat ik dit echt heel prettige potloodjes vind. De formule is iets minder romig dan ik bij andere merken ben tegengekomen, maar de kleur laat zich daarentegen wel smooth over de lippen verdelen. Het gevoel op de lippen is ook prettig; heel zacht en voedend. Normaal ben ik niet zo van de paarstinten, maar deze kleur spreekt me dan weer wel aan. Hij is niet intens paars zoals je ziet, meer zachtpaars. Perfect!

newinrimmel6lentelook1

En dan nog even een fullface-foto van het resultaat. Hier draag ik de genoemde producten. Vind vooral het effect van de Wake Me Up Foundation heel erg mooi. Je moet even goed kijken (en in het echt komt het effect nog beter naar voren dan op de foto) maar je ziet misschien dat mijn huid een gezonde gloed heeft. Dat zijn de glanzende pareldeeltjes in deze foundation. De Lasting Finish Colour Rush vind ik ook best een succes, hoewel ik had gedacht dat dat mauve niets voor mij zou zijn. En de mascara, tja… daarover weet je mijn mening inmiddels 😉

newinrimmel9

Wat vind je van de nieuwe Rimmel-producten? Zit er iets tussen wat je zou willen uitproberen?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

7 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Iris | Todayslipstickreply
24/03/2015 at 08:50

Het effect van de foundation vind ik erg mooi. Ook de lipstick staat je goed. De mascara vind ik inderdaad tegenvallen, hij doet geen wonderen, er zijn goedkopere mascara’s die het beter doen!
Liefs, Iris

Karenreply
24/03/2015 at 13:06

Haha, die lipstick in potloodvorm! Eigenlijk best handig natuurlijk, je kun het veel beter en preciezer aanbrengen lijkt mij! Ik ben benieuwd naar de producten, moest toch nog naar de kruidvat dus maar even snuffelen! hihi, thanks for the review!

Tamarareply
24/03/2015 at 18:36

De foundation heb ik ook, vind hem heel fijn voor in de lente/zomer!

Cindy | Life meets Beautyreply
24/03/2015 at 20:38

Nee, die mascara is het niet hoor! Wat zonde zeg! De foundation en de lipstick staan je erg mooi!

Saskiareply
25/03/2015 at 09:47

Wat fijn dat de foundation weer terug is. Die vond ik altijd erg fijn! De mascara van rimmel valt mij ook altijd tegen.

Chahrazadreply
25/03/2015 at 20:24

Ik vind de Lasting Finish Colour Rush zo mooi!

Indian2dayreply
25/03/2015 at 20:42

Ik ben wel benieuwd naar de foundation. Fijne review

Leave a reply