Review: Paula’s Choice Skin Balancing Oil-Absorbing Mask

Mijn skincare-routine is doorgaans niet de minst uitgebreide. Ik hou wel van een smeerseltje hier en een lotionnetje daar. Zo’n één keer per twee weken voeg ik nog een extra stap aan mijn routine toe: een masker. Ik heb de meest uiteenlopende gehad, van de goedkope sachets van Dr. van der Hoog tot een dure tube van CHANEL. Tegenwoordig als ik een masker uitzoek, kijk ik altijd naar wat-ie voor mijn huid kan betekenen. Het Paula’s Choice Skin Balancing Oil-Absorbing Mask is er eentje die voor mij gemaakt lijkt te zijn. Of ik er tevreden over ben, vertel ik je vandaag.

paulaschoicemask4

De meeste maskers die ik heb, zijn crèmemaskers. Niet omdat dit per se mijn voorkeur heeft, maar omdat de maskertjes die mij aanspreken toevallig altijd crèmemaskers zijn. Het Skin Balancing Oil-Absorbing Mask van Paula’s Choice is een kleimasker, totaal anders dan wat ik gewend ben dus. Gek eigenlijk dat ik nooit kleimaskers heb, want deze variant zou de meest geschikte voor mijn huidtype moeten zijn. Ik heb een gemengde huid die neigt naar vettig. En daar weet een kleimasker wel raad mee.

paulaschoicemask5

Het hoofdbestanddeel in het Skin Balancing Oil-Absorbing Mask is klei. Daarnaast bevat dit masker van Paula’s Choice onder meer bentoniet (een natuurlijk mineraal dat talgabsorberend werkt), glycerine, extract van witte wilgenbast, koraalextract en havermout. Paula’s Choice is een merk dat bekend staat om haar kennis van de huid. In de range vind je verschillende producten voor specifieke huidproblemen. Dat er zoveel verzorgende ingrediënten in zitten, verbaast me niks. Klei is van nature absorberend en heeft een reinigende werking. Niet zo gek dus dat de huid hier baat bij heeft, vooral de vettere huid waarbij overtollige olie en talg best mogen worden geabsorbeerd.

paulaschoicemask6

Qua substantie is het Skin Balancing Oil-Absorbing Mask een typisch kleimasker. Het komt best lastig uit de tube; je moet hard knijpen. Dit komt omdat het masker wat steviger van textuur is. Tegelijkertijd is het masker ook erg romig. Hij laat zich gemakkelijk verdelen over de huid. Paula’s Choice raadt aan het masker ongeveer tien minuten te laten intrekken. Dit vind ik persoonlijk een fijne tijdsduur. Ik heb ook maskers die 25 minuten nodig hebben volgens de tube, maar dit vind ik echt te veel. Maskers die je na vier minuten al kunt afspoelen (ja echt, ik heb ze gehad) vertrouw ik niet helemaal. Zou het dan wel wat doen? Tien minuutjes is dus perfect.

paulaschoicemask1

Na nog geen vijf minuten voel ik al dat het masker aan het inharden is. Vijf minuten later is het masker volledig hard geworden, alleen op de plekken waar ik een heel dikke laag heb aangebracht, is het masker nog romig. Ik ga altijd een beetje praten als een robot als ik een kleimasker op heb. Ik wil mijn mond niet te veel bewegen, anders komen er scheurtjes in het masker. Ben ik de enige die dit doet?

paulaschoicemask2paulaschoicemask3paulaschoicemask7
Na ongeveer tien minuten ziet het masker er zo uit: ingedroogd en met hier en daar wat scheurtjes. Het signaal om te gaan afspoelen!

Als de inwerktijd ruim verstreken is, spoel ik het Skin Balancing Oil-Absorbing Mask af met lauwwarm water. Dit gaat heel makkelijk en snel. Als ik mijn gezicht heb droog gedept, zie ik gelijk dat ik frisse roze wangetjes heb. Alsof ik een rondje heb gejogd (haha yeah right). Ik heb het masker trouwens aangebracht op mijn schone huid die ik eerst heb ‘gepeeled’. Ik heb het Silk Peeling Powder van SENSAI gebruikt, mijn nummer 1 favoriete peeling/scrub. Voordat ik een masker aanbreng, doe ik dit altijd, omdat ik dan het idee heb dat mijn huid de stoffen uit het masker beter opneemt.

Het resultaat is een fris, schoon gezicht dus. Mijn huid voelt na het afspoelen heel ietsje trekkerig, maar ik vind dit nooit zo’n minpunt. Ik gebruik erna toch gelijk een serum en dagcrème. Mijn gezicht voelt heel lekker zacht en schoon, zo fijn.

paulaschoicemask8

Ik heb na het masker geen make-up aangebracht, ik had die dag een make-uploze dag. Normaal ga ik snel glimmen op mijn voorhoofd, maar alleen als ik een foundation heb aangebracht. Zonder make-up glim ik zelden tot nooit. Nu dus ook niet.

Of mijn huid minder onzuiverheden vertoont dan voorheen kan ik niet zeggen. Mijn huid is er momenteel best goed aan toe, dit is niet beter of slechter geworden sinds het masker van Paula’s Choice. Waar ik het zwaarst aan weeg, is hoe mijn huid er na het afspoelen uitziet en hoe-ie voelt. Nou, daar ben ik dus heel positief over. Mijn gezicht ziet er gezond uit en voelt zacht en fris aan. I like a lot!

Dit fijne masker heeft me nieuwsgierig gemaakt naar de rest van de items van Paula’s Choice. De BHA-lotion staat al heel lang op mijn verlanglijstje en ook wil ik de cleansers wel eens proberen.

Heb je een gemengde of vettige huid en hou je van kleimaskers? Ik kan je het Skin Balancing Oil-Absorbing Mask van Paula’s Choice van harte aanbevelen. In een tube zit 118 ml en hij kost €21,90. Een heel prima prijs-kwaliteitverhouding, als je het mij vraagt.

Ben jij al bekend met Paula’s Choice?

6 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Shirleyreply
27/12/2015 at 10:53

Ik gebruik eigenlijk nooit een masker. Want: te lui. Ik heb wel vaak producten van Paula’s Choice. Ik heb onder andere de BHA gel en die vind ik heel fijn. De flacon is ook heel groot, dus je doet er echt lang mee. De laatste tijd staat hij wel een beetje te verstoffen, omdat ik er nog niet helemaal uit ben of het mijn rosacea-wang wel goed doet. Cremes en tonics van Paula’s Choice vind ik ook fijn.

Maaikereply
27/12/2015 at 11:30

Sinds jij me attent maakte op haar ‘Beautypedia’ tijdens een huidcrisis ben ik voorzichtig overgestapt op haar eigen cosmetica. Tot nu toe erg tevreden! Je kunt zelfs per mail advies vragen, zo bleek ik in de winter een stapje toe te moeten voegen aan m’n bestaande routine en weg was de winteruitslag.
De maskers ken ik niet eigenlijk, misschien binnenkort eens proberen!

Nesrinreply
27/12/2015 at 14:19

Fijne review Carlijn. Ik heb nog nooit een product van PC gebruikt maar wil dit zeker doen, ik heb inmiddels veel reviews gelezen. Bij de één werkt het wel bij de ander niet. Toch is het een merk dat mij wel aanspreekt.

Ingeborgreply
28/12/2015 at 11:08

Haha wat een grappige foto van jou. Ik ken PC wel van naam maar nog nooit wat van gebruikt, lijkt me wel een prettig merk. Ik heb zelf een vettere huid dus misschien is dit ook wel iets voor mij ik ga het eens opzoeken!

jeapiebelreply
28/12/2015 at 14:19

Je gezicht straalt zeker en ziet er gezond uit. Ik heb dit merk nooit geprobeerd. Misschien moet ik dat maar eens doen. Het lijkt mij een fijn product.

Rachel Kromdijkreply
29/12/2015 at 13:45

Klinkt goed ik hou van een masker liefs

Leave a reply