Review: Rimmel Provocalips

Als ongekende luxepoes (op het gebied van cosmetica dan, voor de rest loop ik in H&M’etjes en verkies ik water van AH Basic boven Chaudfontaine) loop ik het make-upschap in de drogisterij steevast voorbij. Maar toen waren daar de Rimmel Provocalips: lipproducten die je in twee fases aanbrengt en die de héle dag blijven zitten. Je begrijpt dat dat laatste ‘m deed. Ik laat je vandaag de kleuren Skinny Dipping en Little Minx zien.

rimmellip1

Rimmel Provocalips beloven een flinke dosis kleur, glans en hydratatie. Volgens Rimmel kun je met de nieuwe lipglosses zo’n 16 uur ongegeneerd drinken, eten en kussen zonder dat de Provocalips van je lippen verdwijnen. Interesting! Met de applicator breng je eerst de kleur aan, om vervolgens met de transparante topcoat de kleur te ‘sealen’ zodat-ie nergens meer naartoe gaat. Rimmel Provocalips zitten in een slanke verpakking, met aan de ene kant de kleur (die je ook gelijk ziet aan de buitenzijde) en aan de andere kant (de kant met de gekleurde mondjes) de topcoat. De swatches die je hieronder ziet, waren veelbelovend. Ik kreeg ze met geen mogelijkheid van mijn hand. Zelfs met micellair water was het boenen.

rimmelprovocalips4

Ik testte twee verschillende kleuren, waarvan Skinny Dipping de lichtste is. Deze nude tint met bruine ondertoon oogt heel natuurlijk en zacht op de lippen. Ideaal als je wel graag iets op je lippen draagt, maar niet gelijk een mond wil die enorm in het oog springt. Skinny Dipping laat zich heel zacht over de mond verdelen met de applicator, maar ik vind het effect wel een beetje vlekkerig. Daar komt verandering in als ik de topcoat erbij pak. De topcoat is heel creamy en zacht, als een rijke lippenbalsem. De topcoat vervaagt de kleur iets, waardoor-ie afneemt in intensiteit. M’n lippen zijn na de topcoat gelijk heel mooi glanzend en ze voelen soepel en gehydrateerd. Ook de kleur is nu wat gelijkmatiger verdeeld over de lippen, alsof de topcoat de kleur beter verspreid dan de lipglossapplicator zelf. I like!

rimmelprovocalips2 rimmelprovocalips6rimmelskinnydipping

De kleur Little Minx is fuchsiaroze, lekker knallend en fel. Ik schrok een beetje toen ik de kleur aanbracht, maar zoals ik verwacht had, vervaagt de transparante topcoat de kleur iets, waardoor het effect zachter is. Past beter bij me. Om te testen of Provocalips doet wat hij belooft, heb ik ‘m een hele dag gedragen. De test begon om 07.00 uur, toen ik me opmaakte voor een werkdag. Om 07.30 uur, na twee broodjes en een half flesje water (van AH Basic, duh), was de topcoat verdwenen en had ik geen glans meer op mijn lippen. Mijn lippen voelden ook gelijk droger aan. Maar die kleur? Die zat er nog net zo intens! Rond 10.00 uur had ik twee koppen thee achter de kiezen en was Little Minx nog steeds aanwezig op m’n lippen. De kleur werd pas na de lunch minder intens, maar alsnog was ik best tevreden over het kleurresultaat. Wel vind ik het jammer dat m’n mond droog aanvoelt zonder de topcoat, en die verdwijnt toch wel erg snel.

rimmelprovocalips3rimmelprovocalips5rimmellittleminx

Al met al ben ik heel tevreden over Rimmel Provocalips. Vooral de kleurtjes en de houdbaarheid zijn super. De beloofde glans en hydratatie zijn van korte duur, maar dat had ik bijna niet anders verwacht. Jammer is het wel, maar om de kleurintensiteit en de houdbaarheid van de kleur zou ik de Provocalips zeker niet voorbij lopen in je Etos of Kruidvat.

Rimmel Provocalips zijn er in zes kleurtjes, variërend van nude (Skinny Dipping) tot rood (Play With Fire). Ze kosten €11,99.

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

Cindy | Life meets Beautyreply
20/02/2015 at 13:59

Heel mooi! Ik hou van mat, maar niet van dat vervelende droge gevoel. Met deze lippies goed op te lossen door de transparante gloss, maar op denk duur vervaagt deze. Niet te voorkomen, maar dan toch dat droge gevoel… 🙁

Leave a reply