Review: SENSAI Day Cream SPF 25

Als er een nieuw product van mijn favoriete skincaremerk SENSAI wordt gelanceerd, sta ik vooraan in de rij om het uit te proberen. Van de nieuwe Day Cream SPF 25 ging mijn hart al bij de eerste kennismaking sneller kloppen. Lees meer over dit pareltje.

sensaidaycream6

De nieuwste moisturizer van SENSAI komt uit de Cellular Performance-lijn en heet heel toepasselijk ‘Day Cream’. Het is SENSAI’s eerste dagcrème in een tube. Ik (en met mij vast heel veel beautyliefhebbers) ben daar heel blij mee, want een tube is hygiënischer dan een pot en bovendien kun je crème uit een tube beter doseren. Day Cream van SENSAI is voor iedere vrouw, ongeacht leeftijd of huidtype. De nieuwe crème is het antwoord op factoren als gebrek aan regelmaat, stress, slaapgebrek en belasting door vrije radicalen en UV-straling.

sensaidaycream1

SENSAI Day Cream zit in een strak vormgegeven tube waar 50 ml in zit. Het design van de verpakking is typerend voor het van oorsprong Japanse SENSAI: eenvoudig, chique, tijdloos.

sensaidaycream2

Verrassend: de crème is lichtoranje van kleur. Mijn vorige SENSAI-crème was wit en een stuk romiger. Deze moisturizer is wat luchtiger, wat in principe mijn voorkeur heeft, omdat ik een gecombineerde tot vette huid heb. Wat ook gelijk opvalt, is de geur. Deze is fruitig en bloemig, echt ontzettend lekker. Sowieso is SENSAI een merk dat mij ooit gepakt heeft vanwege haar geur. De Cleansing Oil en Cleansing Balm uit de Silky Purifying-lijn die ik vrijwel iedere avond gebruik, ruiken ook al zo fris. Het idee daarachter is dat je het reinigingsproces dan echt als een momentje voor jezelf ziet, als een moment van ontspanning. En geloof het of niet, dat werkt écht. Ik geniet echt van het reinigen met de Silky Purifying-producten.

sensaidaycream3

SENSAI Day Cream bevat extracten van groene thee, wat de oxidatie van huidcellen met maar liefst 60% vermindert. Op deze manier wordt de vorming van vrije radicalen voorkomen. Daarnaast heeft SENSAI gistextract en het extract van witte mosterzaadjes toegevoegd. De eerste verhoogt het aantal stresswerende proteïnen en de mosterdzaadjes zorgen ervoor dat de afbraak van deze proteïnen wordt vertraagd. Samen zorgt dit ervoor dat vroegtijdige huidveroudering wordt aangepakt. En SENSAI zou SENSAI niet zijn als er ook in dit product geen Koishimaru-zijde EX (de zijde waar SENSAI bekend om staat) zit.

ingredientssensaidaycream

Hierboven zie je de complete ingrediëntenlijst.

sensaidaycream4

Day Cream van SENSAI smeert soepel uit en trekt onwijs snel in. Dat laatste is heel opvallend; ik ken weinig crèmes die je al zo snel niet meer voelt zitten. Na de eerste keer gebruiken twijfelde ik zelfs of ik wel voldoende had aangebracht, want ik voelde helemaal niks meer. Het is dus echt een luchtige, smeerbare, frisse moisturizer. Als je meer van volle, romige crèmes houdt, dan zou ik deze overslaan.

sensaidaycream5

Ik heb Day Cream van SENSAI nu bijna een maand in gebruik, naar volle tevredenheid. Deze crème heeft vrijwel alles wat ik zoek in een dagcrème: hij geeft een fris gevoel, hydrateert voldoende, geeft me dankzij de zijde-extracten een zachte huid, trekt snel in, heeft SPF 25 en zit in een tube. Ja, what’s not to like?

Ik zat te twijfelen om nog een alinea te wijden aan deze crème, maar ik heb het idee dat ik mijn punt wel gemaakt heb. Day Cream van SENSAI is gewoon een geweldig fijne moisturizer die alles in huis heeft om je huid een oppepper te geven en ‘m te beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering. Wat wel een puntje is, is de prijs. SENSAI Day Cream kost €116 en da’s best een flinke smak geld. Maar als je het ervoor over hebt: ga ervoor, je bent het waard 😉

SENSAI Day Cream SPF 25 is vanaf februari te koop bij de luxere parfumerie met een SENSAI-counter en online, bijvoorbeeld via douglas.nl.

Wat is jouw favoriete dagcrème?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

jeapiebelreply
28/01/2016 at 12:36

In de winter hou ik wel van volle, romige crèmes maar in de zomer lijkt dit crème best goed te doen. Goed uitgelegd in je review dat ik al in de producten geloof.

Lysannereply
04/02/2016 at 20:59

Heb je ook een foto van de ingredienten, zoals waaruit bestaat de SPF ??

Carlijnreply
04/02/2016 at 21:17
– In reply to: Lysanne

Ik heb de foto voor je toegevoegd aan het artikel!

Lysannereply
10/02/2016 at 09:06

Super bedankt!!

Leave a reply