Review: SENSAI Extra Intensive Eye Cream

Ik ben een beetje vroeg met het brengen van dit nieuwtje, maar ik moest en zou een review van dit geweldige product publiceren. De nieuwe Extra Intensive Eye Cream van SENSAI wordt pas in februari gelanceerd in de parfumerieën, maar ik heb ‘m al even in gebruik en inmiddels kan ik er genoeg zinnigs over vertellen. Heb je na het lezen dus nog ruim een maand de tijd om te bepalen of je hiervoor naar de parfumerie rent (ik zou het doen…).

sensaiextraintensiveeyecream1

Extra Intensive Eye Cream is de derde oogcrème van SENSAI die ik heb geprobeerd. Hiervoor volgden Wrinkle Repair Eye Cream en Eye Contour Balm. Laat ik maar gelijk beginne met zeggen dat deze nieuwe oogcrème wel echt het paradepaardje onder de SENSAI-oogcrèmes is. Deze is zo luxe, zo zacht, zo heerlijk. De rest kan bijna niet tippen aan Extra Intensive Eye Cream. Volgens mij vindt SENSAI dat zelf ook wel een beetje, want deze oogcrème werd gepresenteerd als een ‘Eyes-on-Innovation’.

sensaiextraintensiveeyecream2

Eye Tech
Extra Intensive Eye Cream van SENSAI zit boordevol bijzondere extracten en complexen, gewonnen door jarenlang intensief onderzoek te doen. Een werkstofcomplex van Vital L-carnitine en bruinwierextract geven de huidcellen direct energie, wat oor een uitgeslapen blik en een gehydrateerde huid zorgt. De celactiviteit wordt geoptimaliseerd waardoor ook nog eens de huidstructuur gladder en fijner wordt. Een zogenaamde Cell Activator zorgt voor een snellere productie van hyaluron en collageen. Hierdoor nemen rimpel af en oogt de huid rondom de ogen steviger en gladder. Natuurlijk helpt de natuur een handje: yuzu-extract verheldert de teint en laat donkere kringen oplichten. Japanse kamperfoelie vermindert zwellingen en wallen. En uiteraard zit ook in dit product van SENSAI de kostbare Koishimaru Silk (zijde) waar het merk zo bekend om staat.

sensaiextraintensiveeyecream3

Dat klinkt allemaal geweldig. En dat is het ook écht. Ik heb nog nooit een oogcrème geprobeerd die zo zacht en voedend is, maar tegelijkertijd zo snel intrekt en zo comfortabel aanvoelt. Hierbij stip ik gelijk een groot verschil met SENSAI Wrinkle Repair Eye Cream aan: die oogcrème is veel voller en romiger. Extra Intensive Eye Cream is ook rijk, maar niet zo heel romig en vol en dat vind ik persoonlijk heel prettig.

sensaiextraintensiveeyecream5sensaiextraintensiveeyecream4

Op het SENSAI-event vorige maand heb ik een oogbehandeling ondergaan met de nieuwe Extra Intensive Eye Cream. De huid rondom mijn ogen kreeg een mini-massage met de crème; heel ontspannend. Én zo kon ik de crème direct goed ervaren. Grappig is dat de Extra Intensive Eye Cream over je oogmake-up kan worden aangebracht, als een soort touch-up. Ik zou dit in de praktijk nooit doen, ik heb nou eenmaal geen pot oogcrème in mijn handtas, maar het kan weleens handig zijn. In het vliegtuig bijvoorbeeld, wanneer je concealer draagt en voor het landen nog even een frissere blik wil. Na de behandeling van ongeveer vijf minuten zagen mijn ogen er heel uitgerust uit. Er was een subtiele glinstering rondom mijn ogen te zien, heel mooi.

Zoals ik net al even benoemde: de textuur is niet superromig en vol, maar toch is deze crème erg voedend. Bij aanraking met de huid wordt de crème vrijwel direct wat dunner van substantie. Vloeibaar wil ik niet zeggen, eerder milky (of silky ;-)). Dit kan overigens wel kloppen: aan de substantie zijn ook oliën toegevoegd. De silky substantie zorgt ervoor dat de crème heel soepeltjes uitsmeert én dat-ie snel intrekt. De Wrinkle Repair Eye Cream – ook nog niet zo’n heel oude oogcrème in het SENSAI-assortiment – is bijvoorbeeld veel rijker en langer aanwezig op de huid.

sensaiextraintensiveeyecream6

Ik gebruik de Extra Intensive Eye Cream van SENSAI nu bijna een maand en ik kan alleen maar zeggen dat ik heel erg tevreden ben over deze oogcrème. Hij voelt onwijs lekker aan op de huid, ik heb totaal geen trekkigere huid of droogtelijntjes meer. Ook trekt de crème vliegensvlug in. Wallen en kringen zitten bij mij in de familie, daar kunnen helaas weinig crèmes iets aan doen. Toch lijken de zwellingen onder mijn ogen iets minder sinds ik deze oogrème in gebruik heb. Ja, ik vind dat best wel eyemazing

sensaiextraintensiveeyecream7sensaiextraintensiveeyecream8

Op bovenstaande foto’s heb ik de crème over mijn concealer aangebracht. Dat gaat dus prima! Zie je die subtiele schittering onder mijn ogen? Ik vind dat er heel uitgeslapen uitzien! Ook oogt mijn huid glad en vol energie.

Voor nieuwe jeugdigheid en een frisse uitstraling kan je vanaf februari 2017 bij Douglas en ICI Paris XL terecht. Een potje Extra Intensive Eye Cream bevat 15 ml en gaat €189 kosten.

Zou jij deze oogcrème van SENSAI overwegen?

5 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
29/12/2016 at 08:05

Deze oogcrème klinkt haast te mooi om waar te zijn. Alleen is het zo dat jij de review schrijft, dus dan geloof ik dit ook meteen. De oogcrème ligt helaas een ‘beetje’ boven mijn budget, anders was ik hem zeker gaan kopen want je hebt mij erg nieuwsgierig gemaakt!

Nesrinreply
29/12/2016 at 21:31

Eyemazing 😉 Leuk gevonden.

Klinkt goed zeg en ik moet zeggen als jij zo vroeg een review uitbrengt en de rest moet nog wachten op het product dan zegt dit eigenlijk wel genoeg.

Rachelkromdijkreply
18/08/2017 at 00:59

Wat een fijne review, ziet er goed uit zeg

Marleenreply
10/01/2018 at 07:51

Vandaag jouw blog ontdekt…. zó blij mee! In t verleden heel veel blogs van anderen gelezen maar de meesten stoppen of veranderen hun blog, vloggen te veel of posten te weinig, waardoor ik mijn interesse kwijt raak.. eindelijk weer een blog met goede, eerlijke en heerlijke reviews. Bedankt Carlijn, je hebt er een dagelijkse volger bij.. hopelijk ga je nog een tijd door!

Carlijnreply
10/01/2018 at 09:32
– In reply to: Marleen

Wat een leuke reactie, dank je wel! Alleen… ik ben inmiddels al een jaar gestopt met bloggen. Krijg daar soms wel spijt van als ik dit soort fijne reacties lees 🙂 Maar toch heel erg bedankt voor je compliment!

Leave a reply