Review: SENSAI Silky Purifying Silk Peeling Powder

Ik hou van scrubben en exfoliëren. Behalve dat het even een momentje voor mezelf is in de badkamer, merk ik ook dat mijn huid er zichtbaar van opknapt. En natuurlijk heb ik een favoriet. Dat is deze exfoliant van SENSAI, de Silky Purifying Silk Peeling Powder. Vandaag review ik ‘m voor je.

sensaisilkypeelingpowder4

SENSAI is al lange tijd mijn favoriete skincaremerk. Ik gebruik zo’n beetje de hele range; van de reinigingsproducten tot de lotions en van het masker tot hun moisturizer. En dus deze exfoliant! Wat ik bijzonder vind aan dit product, is dat het een exfoliant in poedervorm is. Op zich is dit niets nieuws, er zijn meer merken die een poederexfoliant aanbieden. Toch heeft deze van SENSAI een speciaal plekje in mijn hart. Exfoliëren met een poeder vind ik sowieso prettig, omdat het de huid op heel milde wijze ontdoet van dode huidcellen. Met een traditionele scrub (met korrels dus) stimuleer je de huid op een wat grovere manier, wat niet ieder huidtype fijn vindt. Als je merkt dat je huid na het scrubben rood is, gevoelig is of als je pukkeltjes ermee open haalt, is het wellicht tijd om over te stappen op een mildere exfoliant, bijvoorbeeld in poedervorm.

sensaisilkypeelingpowder1

SENSAI Silky Purifying Silk Peeling Powder zit in een busje van 40 gram. Het is misschien lastig inschatten hoeveel dit is en hoe lang je daarmee doet, maar neem van mij aan dat zo’n busje láng meegaat. Ik heb de mijne nu zeker een jaar in gebruik en hij is nog tot 1/3 vol. De Silk Peeling Powder laat zich gemakkelijk doseren door de speciale doseerdop. Je houdt de bus op z’n kop en er komt precies genoeg uit voor één keer exfoliëren. Heel slim bedacht! Zo verspil je ook geen poeder.

sensaisilkypeelingpowder2

Het poeder heeft nog wel het meest weg van waspoeder. Hierboven zie je de hoeveelheid die vrijkomt als je de bus op z’n kop houdt. Zie je hoe weinig je nodig hebt? De werking is dan als volgt: meng het poeder met water, laat het schuimen tussen je handpalmen en breng aan op het gezicht. Simpeler kunnen we het niet maken 😉

sensaisilkypeelingpowder5
Zo ziet het poeder eruit als het gemengd is met water. Dit is eigenlijk nog een te ‘dun’ schuim, ik had iets te veel water toegevoegd. Idealiter is de substantie als een soort papje, iets witter en dikker.

Met het schuim in mijn handen ga ik vervolgens met ronddraaiende bewegingen over mijn gezicht. Ik kreeg ooit de tip van een SENSAI-mevrouw om het product zeker een minuut op de huid te laten zitten. Als je er dus een minuut mee hebt gemasseerd, is het tijd om de Peeling Powder af te spoelen. Dit doe je met lauwwarm water.

sensaisilkypeelingpowder3

Na het afspoelen voelt mijn huid enorm zacht en glad. Alsof er inderdaad geen enkele dode huidcel meer aanwezig is. Ik heb heel veel scrubs gebruikt, maar zo’n zacht resultaat heb ik nog nooit meegemaakt. SENSAI Silky Purifying Silk Peeling Powder belooft verder de poriën te verkleinen en mee-eters te laten verdwijnen. Dit heb ik niet echt gemerkt, maar ik heb van mezelf dan ook geen wijde poriën of heel veel mee-eters. Ik gebruik deze exfoliant vooral voor het verzachtende resultaat. Ik heb gewoon het idee dat mijn huid hier heel gezond, zacht en stralend van wordt. Zoals ik net al zei, gebruik ik de Peeling Powder nu ruim een jaar en het gladde resultaat went nog steeds niet echt. Elke keer sta ik er weer van te kijken. Opvallend is ook dat mijn huid hier niet van uitdroogt, iets wat ik bij andere schuimende producten nog weleens kan hebben.

sensaisilkypeelingpowder6

Dan nog even iets over de ingrediënten. SENSAI maakt voor haar Silk Peeling Powder gebruik van enzymen die dode huidcellen los weken. Een heel milde vorm van exfoliëren dus. De ingrediënten die dit doen, zijn onder andere talk, glycolzuur en gedroogd maïspoeder. En natuurlijk (zoals ik SENSAI ken en waarom ik er zo van hou) zit er zijde(poeder) in, het ingrediënt dat ervoor zorgt dat je huid zo stralend en gezond wordt. SENSAI maakt in al haar producten gebruik van hoogwaardige zijde. Een heerlijk luxe gevoel krijg ik ervan!

SENSAI Silky Purifying Silk Peeling Powder heeft voor mij bijna alleen maar voordelen. Ik vind het een van de fijnste, mooiste en meest doeltreffende producten die ik in mijn badkamer heb staan. Het enige minpuntje is de prijs. Een flacon Peeling Powder kost €73 en dat is toch wel erg aan de prijs. Maar ik moet zeggen: ik vind het het waard. Zeker als ik zie hoe lang ik ermee doe en hoeveel plezier ik beleef aan dit product. Gelukkig heb ik nog een back-up staan, dus ik hoef de aankomende anderhalve jaar even niet diep in de buidel te tasten voor deze exfoliant…

Scrub of exfolieer jij? Welke producten gebruik je dan graag?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

9 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Iris | Todayslipstickreply
08/05/2015 at 07:14

Dit lijkt me een super fijn product, maar de prijs, oei! Dat houd me toch tegen.. Fijne review.
Liefs, Iris

Nesrinreply
08/05/2015 at 10:48

Helder en heel prettig geschreven en wat maak jij toch prachtige foto’s Carlijn. Peeling powder is trouwens brand new voor mij.

Carlijnreply
08/05/2015 at 11:07
– In reply to: Nesrin

Dank je wel, heel leuk om te horen! 🙂 Ik kan je een peeling in poedervorm erg aanraden, wil zelf niet anders meer.

Elinereply
08/05/2015 at 15:27

Fijne review! Ik scrub 1x in de week mijn huid en ik heb de Clinique Sonic System waarmee ik mijn huid grondig reinig.

Quintyreply
09/05/2015 at 17:09

Eerlijk gezegd heb Ik nog nooit van dit Merkel gehoord maar het klinkt wel heel goed: )

Quintyreply
09/05/2015 at 17:09
– In reply to: Quinty

Ik bedoel natuurlik merk: )

Kiss & Make-upreply
09/05/2015 at 17:56

Hmmm, dit klinkt echt wel interessant! Wil het zeker proberen.

Review: Paula’s Choice Skin Balancing Oil-Absorbing Mask – Carlijn Biesemaat Copy & Beautyreply
27/12/2015 at 06:09

[…] heb het masker trouwens aangebracht op mijn schone huid die ik eerst heb ‘gepeeled’. Ik heb het Silk Peeling Powder van SENSAI gebruikt, mijn nummer 1 favoriete peeling/scrub. Voordat ik een masker aanbreng, doe ik […]

Mijn blog is jarig: win een luxury goodiebag t.w.v. 240,- Carlijn Biesemaat Copy & Beautyreply
02/01/2016 at 08:53

[…] is door mij persoonlijk uitgezocht. Er zitten ook een paar all time favorites van mij bij, zoals SENSAI Silk Peeling Powder en de geweldige Glowing Beauty Oil van […]

Leave a reply