Review: SENSAI The Silk Eau de Parfum

Niet zelden stond ik zo te popelen om een perspakketje uit te pakken dan toen ik SENSAI The Silk ontving. Het Japanse SENSAI is sinds twee jaar mijn favoriete skincaremerk, ik kan echt niet meer zonder. De cleansers en crèmes op basis van zijde maken mijn huid superzacht. Wat SENSAI nu heeft gedaan, is wel heel bijzonder: het merk heeft de geur van zijde gevangen en er een parfum van gecreëerd. Een toepasselijkere naam dan ‘The Silk’ kan dan ook niet.

sensaithesilk2

Zijde… waar ruikt dat nou naar? Voordat ik aan The Silk snuffelde, bedacht ik me waarnaar ik dácht dat het zou ruiken. Fris, leek me. En zwoel en vrouwelijk. Als ik het parfum opspuit, is de frisheid het eerste wat me opvalt. Heel licht en zomers, een beetje fruitig ook wel. Het doet me denken aan frisse lakens die net uit de wasmachine komen. Na nog geen twee minuten wordt de geur wat voller, zwaarder en zoeter. Ik kan niet echt goed omschrijven waar het nou precies naar ruikt, maar lekker vind ik ‘m zeker!

sensaithesilk1

SENSAI zelf benoemt ‘reinheid’ als kenmerk van de openingsakkoorden. Wat je als eerste ruikt, zijn roze peper, bergamot, viooltjes en peer. Inderdaad fris, zoals ik dacht. De warmere noten die daarna komen, zijn te danken aan amber, lelietje-van-dalen, pioenroos en orchidee. Nog wat later, ik denk bij mij na zo’n tien minuten, doet de geur nóg zwoeler aan. Ik ruik (of eigenlijk: ik lees in de omschrijving) muskus en tonkabonen. Ik vind het bijzonder dat de geur in nog geen kwartier zich zo ontwikkelt. Van fruitig naar warm en daarna zwoel en sexy. Door de temperatuur van de huid worden deze geuren allemaal versmolten, wat dat bijzondere effect geeft.

sensaithesilk3

SENSAI The Silk zit in een zware glazen flacon. De flacon is rond en versierd met sierlijke strepen. Op zich niet heel bijzonder, maar dat typeert SENSAI wel. De verpakkingen van de skincare zijn ook rechttoe-rechtaan. Het gaat bij SENSAI overduidelijk om de inhoud 😉 De vloeistof zelf is goudkleurig, lekker chique.

sensaithesilk4

SENSAI The Silk is een geur die veel vrouwen zal bevallen, denk ik zo. Hij is niet overdreven zoet, niet te fris en ook niet te bloemig. Het is van alles een beetje wat. Ik geloof dat ik de omschrijving er zo niet echt duidelijker op maak, dus ik zou zeker even gaan ruiken als je door de parfumerie loopt. Zelf vind ik The Silk heel erg goed gelukt. Ik had ‘m ietsje frisser verwacht (en eigenlijk daar ook wel op gehoopt) maar dat zwoelere maakt ‘m wel weer heel geschikt voor ‘s avonds.

The Silk is SENSAI’s eerste geur en beschikbaar als eau de parfum en eau de toilette in een flacon van 50 ml. De eau de parfum kost €121, de eau de toilette €100. The Silk is vanaf nu beschikbaar in de parfumerie.

Lijkt jou de geur van zijde iets?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

3 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Nesrinreply
03/09/2015 at 07:59

Mijn neus wilt dit. Fijne review en nu ben echt heel benieuwd hoe het ruikt.

Sensai is een merk dat mij aanspreekt echter heb ik nog nooit iets van dit merk geprobeerd.

Eau De Toilettereply
27/03/2019 at 05:36

“Hello!”

I must say this is something that I have been wanting to read for a long time and got it from your “CARLIJNBIESEMAAT NL” Internet site. Your article is awesome! How long does it take to complete this article? You wrote about Reviews Review Sensai The Silk Eau De Parfum. Thanks for sharing. I’m going to tweet about this post, because who knew any of this?!

Online Shopping BDreply
21/06/2019 at 08:40

Hey,

What a amazing & beautiful article on your Website.

This is really a considerable post -All topics are just mind blowing.. Great Presentation.

Leave a reply