Review: SENSAI Wrinkle Repair Cream en Eye Cream

Ik hang de vlag uit: mijn geliefde SENSAI heeft weer iets fantastisch gelanceerd. De nieuwe Wrinkle Repair Cream en Wrinkle Repair Eye Cream liggen nu in de winkels en dat is voor iedereen die actief aan anti-aging wil doen heel goed nieuws. Ik heb de crèmes uitvoerig getest en deel mijn bevindingen in dit artikel.

sensaiwrinklerepaircream10

SENSAI Wrinkle Repair maakt gebruik van een baanbrekende technologie waarbij collageen centraal staat. Ik kan nu een heel technisch verhaal over de huid en over collageen gaan ophangen, maar kort gezegd is collageen een lichaamseigen stof die verantwoordelijk is voor het soepel en jong houden van je huid. Door de huid te blijven voeden met collageen, zowel van binnen- als buitenuit, zal de huid stevig en soepel blijven. En dat is wat we willen als we forever young willen zijn.

De technologie van SENSAI is gebaseerd op drie collageenactiviteiten:

  • Breekt oud collageen af.
  • Produceert nieuw collageen.
  • Beschermt collageenvezels tegen verharding.

Alle drie zijn essentieel in het behouden van een mooie, stevige huid. De stoffen die hiervoor verantwoordelijk in deze crèmes zijn HA/COL Booster, Moon Peach Leaf-extract en Himefuro Flower-extract.

sensaiwrinklerepaircream1

Dan de twee crèmes even onder de loep nemen. De nieuwe SENSAI Wrinkle Repair Cream zit in een zware, stevige pot van 40 ml. De pot is wit met een bronzen randje en de dop is zilverkleurig. Heel chique. Bij de pot wordt een spateltje geleverd om de crème uit de pot te pakken, uiteraard.

sensaiwrinklerepaircream6sensaiwrinklerepaircream7

De crème zelf is héél lichtroze van kleur en ruikt fris poederachtig. Een beetje zoals je oma vroeger rook, zo roosachtig. Snap je wat ik bedoel? De substantie van de Wrinkle Repair Cream vind ik apart. Hij is vrij romig en dik, maar als ik ‘m uitsmeer, wordt-ie ineens wat lichter. De crème verdwijnt heel snel in de huid en blijft er absoluut niet op liggen. Bij veel anti-aging crèmes is dit wat me tegenhoudt. De crèmes zijn voor mij veel te romig, waardoor ik ga glimmen en een ‘vet hoofd’ krijg. Ik laat anti-aging crèmes vaak links liggen, ik geef dan eerder de voorkeur aan een lichtere crème. Fijn dus dat Wrinkle Repair Cream wél snel intrekt en niet te vol is en tegelijkertijd een echte anti-ager is.

sensaiwrinklerepaircream9

Ik gebruik SENSAI Wrinkle Repair Cream nu een kleine maand. ‘s Ochtends na mijn serum smeer ik een kleine hoeveelheid op een schoon gezicht. Ik neem minder dan ik gewend ben; ik merk dat mijn huid hier genoeg aan heeft. In die zin is de Wrinkle Repair Cream dus zuinig in gebruik. Hij is vol, dat wel, maar hij voelt niet vettig of plakkerig aan. De crème trekt snel in en blijft niet op de huid liggen. Mijn make-up kan ik na een minuut moeiteloos doen.

De resultaten na een maand? Ik vind dat altijd heel lastig. Want eerlijk is eerlijk: ik heb niet ineens minder rimpels (voor zover ik die heb) en ook voelt mijn huid niet ineens zijdezacht. Wel merk ik dat mijn huid wat ‘voller’ aanvoelt, wat steviger, zeg maar. Of Wrinkle Repair Cream  hieraan heeft bijgedragen? Ik hoop het! In ieder geval is dit een superfijne crème waarmee ik echt het gevoel heb iets aan huidveroudering te doen. Ik ben panisch wat betreft vroegtijdig verouderen, en dit product geeft me het gevoel dat ik daar écht iets aan doe.

sensaiwrinklerepaircream2

Dan zijn kleine broertje, de Wrinkle Repair Eye Cream. In dezelfde mooie, zware pot, maar dan met een inhoud van 15 ml.

sensaiwrinklerepaircream5sensaiwrinklerepaircream3sensaiwrinklerepaircream4

Anders dan de Wrinkle Repair Cream is de Eye Cream wit van kleur en ruikt hij niet poederachtig. De geur is ietsje frisser. Wat het grootste verschil is, is de substantie. De oogcrème is nog veel voller en romiger. Hij smeert minder soepel uit en trekt ook minder snel in. Ik denk dat SENSAI dit heeft gedaan met in het achterhoofd dat de huid rondom de ogen vaak wat droger is. Daar is een volle crème geen overbodige luxe. Ik sluit me daarbij aan.

sensaiwrinklerepaircream8

Met mijn ringvinger breng ik een kleine hoeveelheid crème rondom mijn ogen. Ik doe dit ‘s ochtends en ‘s avonds. Waarom ‘s avonds? Mijn huid is na het reinigen vaak heel droog, vooral rondom mijn ogen zijn dan droogtelijntjes te zien. Dit is voor mij het teken dat mijn huid behoefte heeft aan vocht en verzorging. Ook liet ik me een poosje geleden in de Douglas vertellen dat een oogcrème juist ‘s avonds zin heeft, zodat de huid van je ogen ‘s nachts kan opladen.

De Wrinkle Repair Eye Cream hydrateert extreem. De huid rondom mijn ogen voelt zeker een uur na het aanbrengen nog ‘vettig’ aan.  Al is vettig niet het juiste woord. Waar de crème direct na het aanbrengen heel romig is, wordt-ie na een tijdje op mijn huid wat olieachtiger, wat ‘vloeibaarder’. Ik vind dit heel prettig, bij mijn ogen mag dat gerust. Ik was even bang dat dit zou clashen bij het aanbrengen van mijn concealer en andere oogmake-up, maar dit was niet het geval. Kan prima! Toch vind ik deze oogcrème voor mezelf geschikter voor ‘s avonds. Als ik mijn gezicht heb gereinigd en de Wrinkle Repair Eye Cream heb aangebracht, kan ik met een gerust hart gaan slapen en geeft het me het gevoel dat ik ‘s nachts aan mijn oogrimpeltjes werk. Want ja: die heb ik wel degelijk hoor. Al zijn het voornamelijk droogtelijntjes. Ook vind ik ‘m prettiger voor ‘s nachts omdat de oogcrème toch wel z’n tijd neemt om in te trekken.

Net als bij de moisturizer kan ik niet zeggen dat ik rimpellozer door het leven ga nu ik de Eye Cream een maand gebruik. Maar prettig in gebruik is deze oogcrème sowieso, zeker voor de avonden. Hij is romig, vol, hydrateert heel erg goed en heeft dus al die collageeneigenschappen wat ‘m zo bijzonder maakt.

De voordelen mogen duidelijk zijn. De nadelen van deze crèmes vind ik dat een pot van 40 ml net aan de weinige kant is. Ik had liever 50 ml gehad. Ook vind ik het erg jammer dat de Wrinkle Repair Cream geen SPF bevat. Dit is voor mij sinds een poosje een vereiste bij een crème. Ook zijn ze behoorlijk aan de prijs: de Wrinkle Repair Cream kost €183,46 en de Wrinkle Repair Eye Cream kost €137,12. Deze prijzen zijn volgens mij zelfs nog met korting, momenteel bij Douglas. Heb je het ervoor over en ben je op zoek naar een crème die de huid verstevigt, voller maakt en goed hydrateert? Dan is SENSAI Wrinkle Repair absoluut een goede keuze. En ach… aan schoonheid hangt geen prijskaartje, toch?! 😉

Doe jij actief aan anti-aging? Zou je SENSAI Wrinkle Repair overwegen?

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Biancareply
26/09/2016 at 07:08

Dit merk ken ik nog helemaal niet, ik word wel nieuwsgierig door jouw artikel alleen zijn voor mij de prijzen aan de te hoge kant helaas x

Paulareply
12/10/2020 at 14:30

Gebruik al een aantal jaren sensai cellular performance, ben nu 72 jaar en zie er geen dag ouder uit dan 60-61.
Het is zeker niet goedkoop, maar het overwegen meer dan waard.
Zolang ik het kan betalen, blijf ik deze serie wrinkle repair gebruiken.

Leave a reply