Review: Shiseido Expert Sun Aging Protection WetForce

Dat een zonneproduct van de huid verdwijnt na met water in aanraking te zijn gekomen, was me wel bekend. Maar een SPF die alleen maar stérker wordt na met water gemengd te zijn? Dat is nieuw voor me. Shiseido heeft het voor elkaar weten te krijgen met haar Expert Sun Aging Protection WetForce. Ik review vandaag de Expert Sun Lotion WetForce met SPF30.

shiseidoexpertsun4

Als het om smeren met zonnebrand aankomt, ben ik nogal paranoïde. Zelfs als ik op een zonnige dag met een kop koffie de tuin in ga, smeer ik me in met minimaal factor 30. En dan heb je me op vakantie nog niet meegemaakt. Zeker twee flessen zonnebrand gaan er dan doorheen. Ik smeer me namelijk na iedere duik in zee opnieuw in. Yes, zelfs als er op de flacon staat dat het product waterproof is, want aan de betrouwbaarheid van dat waterproof-zijn wordt nog weleens getwijfeld. Mijn wenkbrauwen gingen dan ook omhoog staan toen ik hoorde over Shiseido Expert Sun WetForce. Dit zou een zonneproduct zijn waarvan de factor juist wordt versterkt als je hebt gezwommen. Huh? Hoe dan?

shiseidoexpertsun1

Het is nogal een ingewikkeld verhaal (iets met componenten en  moleculen), maar het komt er in een notendop op neer dat Shiseido een baanbrekende technologie heeft ontwikkeld waarbij negatieve moleculen in de zonnebrandcrème zijn verwerkt die de positieve moleculen in water en transpiratie opsporen en aantrekken. Zodra dit gebeurt, vormt zich een waterafstotend laagje en kan de SPF nog beter zijn werk doen. Klinkt dat niet indrukwekkend?

Ik heb zelf de Expert Sun Aging Protection Lotion met SPF 30. Van diezelfde lotion is er nog een variant met SPF 50+ en verder zijn er een crème in zowel factor 30 als 50+. Heel fijn dat Shiseido twee van de hoogste SPF’s aanbiedt en daarnaast keuze biedt tussen een crème of lotion. De lotion die ik heb, is bedoeld voor lichaam en gezicht en daar was ik nogal sceptisch over. De zonneproducten voor het lichaam die ik van andere merken heb, zijn echt veel te vet voor het gezicht. Andersom zou ik iets voor mijn gezicht ook niet snel op mijn benen of armen smeren. Toen ik de flacon opende en de lotion aanbracht op mijn hand, voelde ik wel direct dat dit een heel licht product is. Het is bijna een fluide, zo vloeibaar. Ja, dit zou ik wel op mijn gezicht aanbrengen.

shiseidoexpertsun5

Zie je hoe vloeibaar het product oogt? Het druipt bijna van mijn hand af. Ik vind dit zelf heel prettig werken, heb ook altijd het idee dat de kans op witte strepen minder groot is dan bij een dikkere crème.

shiseidoexpertsun6

De lotion laat zich heel soepel verdelen over mijn hand. Expert Sun Lotion WetForce voelt heel luchtig aan, ik vind het echt een prettige substantie.

shiseidoexpertsun7

Na heel kort smeren is de crème al bijna ingetrokken, dat gaat snel!

shiseidoexpertsun8

Geen spoortje lotion meer te zien. De zonnebrand trekt megasnel in en voelt totaal niet plakkerig. Ik vind mijn hand zelfs lichtelijk droog aanvoelen wanneer het product eenmaal is ingetrokken. Wel is een heel subtiel glansje te zien, dat vind ik wel fijn. De geur is overigens neutraal, niet fris of tropisch of iets dergelijks.

shiseidoexpertsun3

Natuurlijk heb ik mijn hand na het aanbrengen van de Expert Sun Aging Protection Lotion WetForce even onder de kraan gehouden om te kijken wat er gebeurde. Wat denk je? Er leek zich een soort schild gevormd te hebben, want de waterdruppels bleven als het ware liggen op mijn huid. Heel bijzonder!

Ik vind het leuk dat er weer eens een doorbraak in zoncosmeticaland te zijn. Want als ik Shiseido moet geloven en de huidige markt een beetje bekijk, is dit nogal wat. En geef toe, hoe fijn is het dat je je geen zorgen hoeft te maken over verbanden als je je staat af te drogen na een aantal baantjes trekken in het zwembad? De SPF wordt juist alleen maar sterker, bijsmeren is niet nodig. De textuur van de lotion vind ik prettig, zelfs voor mijn gezicht. Ik heb een gecombineerde huid die naar vettig neigt, maar ik kon dit product prima hebben op mijn gezicht. Ik ging niet glimmen en make-up ‘pakte’ na het aanbrengen heel goed. De nadelen voor mij zijn de geur, die had wat spectaculairder gemogen. Verder zit er slechts 100 ml in de flacon, wat ik best weinig vind voor een product dat ik voor zowel mijn lichaam als gezicht gebruik. Anderzijds heb je natuurlijk minder nodig omdat je niet elke keer hoeft bij te smeren, dus het is een beetje afwegen wat je belangrijk vindt. Ik bewaar dit product in ieder geval voor wanneer ik op zonvakantie ga en ga zwemmen. In mijn eigen achtertuin lijkt me de WetForce niet helemaal nodig  😉

De nieuwe Shiseido Expert Sun Aging Protection WetForce-producten liggen nu in de schappen van de luxere parfumerieën. Alle vier de producten (SPF 30 of 50+, lotion of crème) kosten €37.

Welke zonneproduct gebruik jij het liefst op vakantie?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

7 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Karinareply
24/04/2015 at 08:27

Dit lijkt mij wel wat, handig voor na het zwemmen, ook voor de kids. Wat een mooie foto’s heb je ervan gemaakt trouwens, complimenten!!!

Carlijnreply
24/04/2015 at 09:11
– In reply to: Karina

Heel slim. Inderdaad erg geschikt voor kinderen, hoef je niet bij te smeren na al die zwembeurten!

Ingeborgreply
24/04/2015 at 09:12

Ik vind Shiseido een heel fijn merk als het om zonnebrand gaat. Deze zou ik ook wel willen proberen.

Naomireply
24/04/2015 at 10:08

Wauw dit klinkt echt geweldig! Ik vind zonnebrand echt belangrijk, een mooie huid zo lang mogelijk behouden is echt een prioriteit, dit wil ik zekers een testen.

Maaikereply
24/04/2015 at 11:13

Ik gebruik Nivea maar dit klinkt veel fijner & beter. Bedankt voor deze revieuw

Nesrinreply
25/04/2015 at 09:04

Volgens mij ben ik echt een daredevil want in Nederland smeer ik mij nooit in en op vakantie ( ik schaam mij diep) ook niet zo vaak. Deze creme van Shiseido spreekt mij aan juist omdat het effect versterkt na aanraking met water.

Marie – You Belezareply
25/04/2015 at 16:15

Wauw! Ziet er echt goed uit, en zo’n innovatie. Dikke proficiat aan Shiseido 🙂

Leave a reply