Review: W7 Brow Parlour en In The Mood

Ze zijn cheap, ze zien er leuk uit en ik lees er regelmatig goede verhalen over: de paletjes van het budgetmerk W7. Toen ik laatst met mijn duowagen door de krappe Big Bazaar manoeuvreerde, viel mijn oog op de schattige Brow Parlour en het In The Mood Natural Nudes Eye Color Palette. Beide kostten €4,99. Geen enkele reden om ze te laten liggen, zou je denken. En dat deed ik dus ook niet. Ik laat je vandaag weten wat ik ervan vind. Tipje van de sluier: één is fantastisch, de ander helemaal kaa-u-tee.

w7browparlour7w7browparlour6

Het merk W7 is niet nieuw voor me. Ik heb twee oogschaduwpaletten van ze waar ik dik tevreden over ben. Het kleine In The Mood had ik dus ook heel erg nodig *ahum*.

w7browparlour3 w7browparlour2

Het In The Mood Natural Nudes-palet is een heel handzaam paletje dat in een blikje zit. Hij telt zes kleuren oogschaduw, van heel licht tot zwart. Ideaal om een nude look of een bruine smokey eye (my favorite!) mee te maken. Ik heb de kleuren niet geswatcht op mijn arm (totaal niet des beautybloggers, foei zeg) maar ik kan je zeggen dat het pigment geweldig is. De kleuren zijn lekker intens en ze brokkelen niet. Om het paletje uit te testen, heb ik een bruine smokey look gemaakt, een look waar ik dit exemplaar van W7 nog vaak voor ga gebruiken.

w7browparlour16 w7browparlour15

Mijn camera maakt kleuren altijd wat lichter, in het echt is de look donkerder en zwaarder. Ik heb bijna alle kleuren uit het palet gebruikt. De lichtste tinten onder mijn wenkbrauwen en in de binnenste ooghoek, de medium tint op het bewegende ooglid en een mixje van het donkerbruin met zwart in de arcadeboog, waarbij ik dan het zwart aan de buitenzijde heb aangebracht. Ik vind het wel wat, wat jullie?

w7browparlour4 w7browparlour1

Gezien mijn lovende woorden over het Natural Nudes-palet, kun je wel raden dat mijn mening over de Brow Parlour wat minder positief is. Op het eerste gezicht ziet dit eruit als een prima product. Twee tinten wenkbrauwpoeder, een highlightpoeder en een brow wax. Ook zitten er tools bij: een pincetje en een kwastje met aan het andere uiteinde een spooly. Niks aan het handje, zou je denken.

w7browparlour10 w7browparlour11

Vol goede moed ging ik aan de slag, maar ik merkte al gelijk dat het kwastje dat erbij zit echt 3x niks is. Hij is veel te stevig! Ik heb er geen foto van gemaakt, maar ik heb dus het poeder in het doosje helemaal beschadigd met dat kwastje omdat de haartjes gewoon te hard zijn. Naast het feit dat het kwastje klote is, vind ik het poeder ook van onvoldoende kwaliteit. Er komt weinig kleur van af. Na heel veel aangebracht te hebben, lijkt het nog wel ergens op, maar met bijvoorbeeld mijn wenkbrauwpotloodje van Dior hoef ik maar één keer te tekenen en heb ik intens bruine brows. Het uiteinde van mijn wenkbrauwen is niet zo vol, dus dat teken ik sowieso altijd bij, maar dat is met dit poeder bijna onmogelijk. Het ‘pakt’ voor geen meter op mijn huid.

w7browparlour14

Het doorkammen met de spooly gaat prima, maar daar kan dan ook weinig aan misgaan. Dit doe ik overigens nadat ik de wenkbrauwwax erin heb gedaan, zodat ik de wax met het borsteltje kan verdelen. Over die wax ben ik helaas ook niet echt te spreken. Hij is aan de zachte kant, waardoor het effect minimaal is. Ja sorry, dit wordt een heel negatief verhaal, maar ik kan er niet meer van maken.

w7browparlour12

Het highlightpoeder voor onder de wenkbrauwen is wel oké. Het pigment is niet fantastisch, maar ook niet van superslechte kwaliteit.

w7browparlour13

Nou, na een kapotte wenkbrauwpoeder te hebben en wat ergernissen te hebben overbrugd, is dit dan het resultaat. Niet heel slecht, ik weet het, maar van echt gebruiksgemak en -genot is geen sprake.

w7browparlour5

Een gemengde review dus. Het oogschaduwpalet is echt een fijn dingetje, ik ben er heel blij mee. Qua kleuren is dit niet echt een toevoeging op wat ik al heb, daar is het palet niet bijzonder genoeg voor, maar ik vind ‘m wel hartstikke handig om mee te nemen, omdat er maar zes kleurtjes in zitten. Het zijn precies de kleurtjes die ik vaak gebruik. De kwaliteit is echt super, ik kan niet anders zeggen. Aan de Brow Parlour ga ik geen woorden meer vuil maken 😉

Wat is jouw grootste beautymiskoop?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

11 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

saskiareply
15/11/2015 at 10:01

Ik vind de look echt heel erg mooi. Ik heb zelf de naked2 die lijkt er op en gebruik ik ook heel graag. Jammer van het wenkbrauwkitje.

jeapiebelreply
15/11/2015 at 10:05

Goedkoop en met een mooie verpakking zijn ze zeker. Ik heb ze ook een paar keer zien liggen. Vind het zelf heel schattig maar omdat ik al 5 verschillende grote paletten van W7 heb denk ik niet dat dit aanvult wat ik al heb. Je look met In The Mood Natural Nudes-palet is mooi. Jammer dat de “de Brow Parlour” niet echt positief resultaat geeft. Maar met Dior vergelijken lijkt me ook niet echt eerlijk. 😉 vind je niet..

Marijke I easydailyfoodreply
15/11/2015 at 11:00

Dat wenkbrauw palette is helaas niks voor mij. De kleuren zijn te warm voor mij maar staat bij jou mooi!

Liset – Beautydagboekreply
15/11/2015 at 11:07

Het oogschaduwpalette ziet er enorm fijn uit, ik vind het resultaat dan ook erg goed! Ik heb hem wel eens vaker zien liggen, maar omdat ik zoveel bruinkleurige/nude palettes heb liggen, vond ik het niet nodig om hem aan te schaffen. Het wenkbrauwkitje zal ik maar laten liggen, haha :). Dank voor de fijne review!

Elinereply
15/11/2015 at 13:34

Mooi palette met mooie basickleuren. Prima dus! Ik heb onlangs een wenkbrauwpotlood gekocht van L’Oreal, maar dat is echt een grote miskoop geweest. Kwam geen enkel pigment vanaf. Dus ik houd het nu maar bij mijn wenkbrauwpotlood van Dior. Stukke beter 🙂

Carlijnreply
16/11/2015 at 21:31
– In reply to: Eline

Ja die is fijn hè? Gebruik ik ook al ruim een jaar met heel veel plezier! Never change a winning team.

Nesrinreply
15/11/2015 at 23:17

Ik moest zo hard lachen om jouw eerste zin, juist omdat je zo een fan van high-end make-up bent. Ik vind het een mooie verpakking en een zeer fijne review.

Carlijnreply
16/11/2015 at 21:30
– In reply to: Nesrin

Ja dit was ook heel erg on-Carlijns. En ik word blijkbaar gelijk gestraft wanneer ik even afstand neem van m’n Dior-potloodje 😉

Lifesaboutreply
16/11/2015 at 15:05

Jaa ik heb ze ook onlangs beide gekocht en kan mij helemaal vinden in je mening. Nou ja, die ene miskoop is voor de prijs niet heel erg, haha.

Lindsey Beljaarsreply
16/11/2015 at 21:27

Fijn dat je zo eerlijk bent in je review. Ook negatieve reviews horen er nu eenmaal bij!

Sanner Marlijnreply
18/11/2015 at 17:46

Fijne, uitgebreide en eerlijke review! Ik heb al een paar keer met het oogschaduwpalet in mijn handen gestaan bij de op=op, maar iets hield me elke keer tegen. Misschien omdat ik al tig van dit soort kleuren in mijn stash heb haha. Misschien dat ik m na jouw review toch de volgende keer…. nee ik ga hem niet kopen punt uit. Ik moet even sterk zijn. Ik heb genoeg. Je hebt er een mooie look mee gemaakt, die zou ik ook zo dragen. Ik ben niet zo van de wenkbrauwproducten. Die van mij laat ik meestal lekker zoals ze zijn. Jammer dat dit product tegenviel. Je hebt mooie volle wenkbrauwen van jezelf trouwens.

Leave a reply