Review: Youngblood Mineral Cosmetics

Foundation in poedervorm. In alle jaren dat ik make-up draag (nu toch zeker zo’n 15 jaar) had ik me er nog nooit aan gewaagd. Het leek me een gedoe en bovendien dacht ik altijd dat een goede, natuurlijke dekking met poederfoundation onmogelijk was. Jee, wat zat ik ernaast. Twee weken geleden maakte ik kennis met minerale poederfoundation, toen ik op bezoek was bij Bas van Youngblood Mineral Cosmetics. Hij liet me zien dat je met minerale poederfoundation juist een geweldige dekking kunt bereiken. En het aanbrengen is een piece of cake! Ik kreeg een fijn kitje mee naar huis die laat ik je vandaag laat zien.

youngbloodmineralcosmetics1

In het Purely The Basic-kitje van Youngblood vind je een Mineral Rice Setting Powder, twee tinten Natural Mineral Foundation, de Crushed Mineral Blush en een sample van de Hi Definition Hydrating Mineral Perfecting Powder. Ook zit er een schattige mini-kabuki brush in het kitje. Kortom: alles wat je nodig hebt om perfect uit de voeten te kunnen met minerale make-up.

youngbloodmineralcosmetics13

De poeders zitten in ronde doosjes met daarover een plasticje met gaatjes. Dit is voor een poeder(foundation) een heel gangbare manier van verpakken. Zo verspil je weinig product en kun je het poeder goed doseren. Zelf vind ik het het handigst om de gewenste hoeveelheid poeder in het deksel te strooien en daar met mijn kwast doorheen te gaan.

youngbloodmineralcosmetics2

De Mineral Rice Setting Powder is de eerste stap op weg naar een flawless huid met minerale make-up. Dit transparante poedertje kun je gebruiken als primer onder je make-up, maar ook over je foundation als setting powder. Bas gebruikte het bij mij als primer, dus dat doe ik nu ook.

youngbloodmineralcosmetics6

Ik strooi wat poeder in het dekseltje en ga er met mijn kwast doorheen. Je hebt al snel te veel poeder te pakken, dus het is raadzaam om even af te tikken op de rug van je hand.

Met ronddraaiende bewegingen breng ik het poeder aan. Het kabukikwastje is lekker zacht, maar absoluut niet slap. Hij verdeelt het poeder prima en prikt niet aan de huid.

youngbloodmineralcosmetics3

Na de primer ga ik over op de foundation, hét sterproduct van Youngblood Mineral Cosmetics. In het kitje dat ik heb, zitten twee kleuren: Ivory en Neutral. Ivory is de lichtste, die je hierboven ziet, en Neutral zou ik kunnen gebruiken wanneer ik net ietsje bruiner ben, in de zomer bijvoorbeeld.

youngbloodmineralcosmetics8

Het idee van de foundation is hetzelfde als bij de Mineral Rice Setting Powder: met ronddraaiende bewegingen breng ik de foundation aan. Ik moet heel erg wennen aan deze manier van foundation aanbrengen; ik ben vloeibare foundation gewend en werk echt nooit met poeder. Voordat Bas me liet kennismaken met Youngblood had ik nooit verwacht dat je zo’n geweldig resultaat kunt bereiken met poederfoundation. Je ziet ‘t zo 😉

Als de foundation erop zit, ga ik verder met de Crushed Mineral Blush, een losse poederblush op basis van mineralen.

youngbloodmineralcosmetics9

Met het kabukikwastje breng ik de blush aan op de appeltjes van de wangen. Je kunt ook een blushkwast gebruiken, dit heeft misschien zelfs mijn voorkeur. De Crushed Mineral Blush is intens gepigmenteerd, er komt echt onwijs veel kleur af.

youngbloodmineralcosmetics10

En zo ziet mijn huid er dan uit met de Rice Setting Powder, de Natural Mineral Foundation en de Crushed Mineral Blush. Niet slecht, toch?! Ik vind de dekking – die je zelf kunt opbouwen – ontzettend mooi. Hier heb ik gekozen voor een medium dekking: niet té, maar toch een aanwezig make-upje. Als je liever een volledige dekking hebt, breng je een extra laagje poederfoundation aan.

youngbloodmineralcosmetics12

Om het geheel af te maken en te setten, gebruik ik nog het Hi Definition Hydrating Mineral Perfecting Powder. Deze laatste stap is bedoeld om je make-up langer te laten houden en het gaat een glimmende huid tegen. Ik gebruik voor dit poedertje mijn normale poederkwast. Hierboven zie je ook het resultaat van de foundation en blush goed.

youngbloodmineralcosmetics14 youngbloodmineralcosmetics16

Ik maak mijn ogen eenvoudig op en maak vervolgens het geheel af met de Hydrating Lip Tint van Youngblood. Deze herstellende Lip Tint verzorgt droge, schrale lippen en geeft een heel subtiel kleurtje. Precies waar ik van hou!

youngbloodmineralcosmetics15

Let niet op mijn onzorgvuldig bijgehouden wenkbrauwen en mijn minimale oogmake-upje… It’s all about the skin 😉 Zoals ik hierboven al aangaf had ik echt niet verwacht dat poederfoundation zo’n geweldig resultaat kan geven. Mijn huid ziet er gezond en licht gekleurd uit, maar absoluut niet te opgemaakt of geplamuurd. Het aanbrengen van losse poederfoundation duurt inderdaad ietsje langer dan de applicatie van vloeibare foundation, maar ik denk dat dit een kwestie van oefenen is. De minerale poederfoundation van Youngblood doet zijn werk als de beste en ik vind dit zeker weten een must-have voor in ieders toilettasje.

Youngblood Mineral Cosmetics is pionier als het gaat om minerale make-up, en dan in het bijzonder poederfoundation. Ik snap nu waarom. De foundation is kwalitatief echt perfect en hij geeft een prachtig, glowy resultaat. De poeders hebben unieke samenstellingen en dienen als foundation, concealer en poeder in één. Superhandig, want ik kon mijn concealer skippen toen ik Youngblood gebruikte. Ik zag mijn huid al draaiende met het kabukikwastje egaler worden. Ongelofelijk dat daar geen spatje concealer aan te pas is gekomen, vind je ook niet?

De prijzen van bovengenoemde producten:

Mineral Rice Setting Powder: €36,50

Natural Mineral Loose Foundation: €59,50

Crushed Mineral Blush: €31

Hi Definition Hydrating Mineral Perfecting Powder: €61

Hydrating Lip Tint: €39

Het merk Youngblood is verkrijgbaar bij geselecteerde salons in Nederland. Kijk op de website van Youngblood om te checken waar het dichtstbijzijnde verkooppunt voor jou zit.

Wat vind jij van (minerale) losse poederfoundation?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

9 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
03/03/2016 at 07:29

Wauw, ik heb me nog nooit aan poeder foundation gewaagd maar dit ziet er goed uit zeg :-)!

Sanner Marlijnreply
03/03/2016 at 09:00

Wow ik ben behoorlijk impressed! Ik heb zelf ook wel eens zo’n poederfoundation gebruikt van Sephora. Opzich was ik daar ook wel tevreden over alleen de kleur was veel te donker, kon ik alleen dragen als het hoogzomer was. Toch zou ik tegenwoordig niet zo snel meer kiezen voor een poederfoundation, maar ik zou het wel weer eens willen proberen. Dit merk lijkt me prima geschikt. De kleur van de liptint is ook wel mijn ding. Ik vind zo’n minimaal make-upje jou trouwens prima staan hoor, niks mis mee!

jeapiebelreply
03/03/2016 at 11:06

De resultaat is zeker super mooi. Ik had niet eens opgelet met je wenkbrauwen en je minimale oogmake-up. Zoals je zegt. It’s all about the skin. 😉

Nesrinreply
03/03/2016 at 14:09

Wow! Ik zag jouw foto met tekst over deze poeder foundation op Instagram voorbij komen en dacht “dit geloof ik niet en ik moet dit zien” 😉 Heel indrukwekkend en ik vind de final look prachtig!

marciareply
03/03/2016 at 21:13

Ziet er goed uit! Is zo’n kit ook te koop? Of moet je dan alle producten los kopen?

Carlijnreply
03/03/2016 at 21:50
– In reply to: marcia

Je kunt het kitje kopen, maar heb ze niet kunnen vinden bij de bekende, geselecteerde retailers, alleen via onbekendere webshops… Skin-shop.nl bijvoorbeeld verkoopt ‘m

Marciareply
04/03/2016 at 12:55
– In reply to: Carlijn

Dank je wel! Ik ga het checken

tjitskereply
04/03/2016 at 16:20

Je ziet er prachtig uit!

Happy new hair door Bosman in Alkmaar (+ WINACTIE) – Carlijn Biesemaat Copy & Beautyreply
10/03/2016 at 07:01

[…] verf werd ik voorgesteld aan Suzanne. Zij zou mij een make-up touch-up geven met de producten van Youngblood Mineral Cosmetics. Hoe leuk is dat? Bosman streeft ernaar alle klanten een make-upje te geven, mits ze dit willen en […]

Leave a reply