Roberto Cavalli Paradiso

Je kunt er niet vroeg genoeg in het jaar mee beginnen: het dragen van een zomerse geur. Of ben ik de enige die nu al smachtend uitkijkt naar hogere temperaturen, fluitende vogeltjes en – ja hoor, toe maar – een uitstapje naar ergens waar het héél zonnig en héél warm is? Om me dat gevoel alvast eigen te maken, draag ik bij voorkeur in januari of februari al een geur die me doet denken aan betere tijden. Jarenlang was dat Calvin Klein One Summer. Zo’n typische, frisse citrusachtige geur die je een instant zomergevoel geeft. Nu lijkt mijn good old One Summer plaats te hebben gemaakt voor iets nieuws dat ik heb ontdekt, namelijk de nieuwe geur van Robert Cavalli. Zou het toeval zijn dat dit parfum ook in zo’n fris azuurblauwe verpakking zit…?

cavalliparadiso5Roberto Cavalli Paradiso is de nieuwste aanwinst in de Cavalli-geurenfamilie. Ik moet eerlijk zeggen dat de parfums van Roberto Cavalli me nooit zo wisten te grijpen. Vond ze allemaal net iets te zwaar en zoet. Paradiso is anders. Dit parfum is fris, sensueel en ultra, ultra zomers. Ik ben er gek op! Paradiso doet me denken aan een tripje naar de Middellandse Zee. Ik zie glinsterend water, een warm zonnetje en een geurig bloemenveld. Zomer in een flacon, zo zou je Roberto Cavalli Paradiso best mogen noemen.

cavalliparadiso1Paradiso komt in een zware, glazen flacon met typische, over the top Cavalli-details, zoals de goudkleurige ring om de dop. Het doosje waar de flacon in zit, is azuurblauw met een vleugje groen, lekker tropisch.

En het parfum zelf? Die bevat citrusvruchten die je gelijk tegemoet komen bij het opspuiten, mandarijn en bergamot. Fruitigheid ten top. Naarmate je de geur langer draagt, komt de jasmijn vrij, gevolgd door basisnoten van laurier en pijnboom. Die laatste ingrediënten zijn het die Paradiso dat sensuele, net wat zwaardere tintje geven. Hier moet je van houden.

cavalliparadiso3

Om in januari al te zeggen dat ik mijn ultieme zomergeur van 2015 heb gevonden, is denk ik iets te vroeg. Maar een kanshebber op mijn ranglijst met geuren die het goed doen van april tot en met september; dat is Roberto Cavalli Paradiso zéker.

Paradiso van Roberto Cavalli ligt nu in de (online) schappen van je favoriete parfumerie. De eau de parfum is er in een flacon van 30, 50 en 100 ml en kost respectievelijk €49,94, €71,06 en €92,17.

Share your thoughts