Sneldrogende nagellak van Caption

Ken je dat? Je lakt je nagels een uur voor het slapen gaan omdat je denkt dat je dan wel safe zit, maar als je wakker wordt en je je handen bekijkt, zie je alsnog de afdruk van je dekbedovertrek in je nagels staan. Irritant! Het merk Caption presenteert nagellak die zo hard opdroogt dat dit probleem voor altijd verleden tijd is. Zelfs vlak voor het slapen gaan je nagels lakken is nu geen probleem meer. Superhandig, want als moeder is dit het enige moment waarop ik tijd heb om mijn nagels te lakken. Ik testte de base coat, de nagellak en top coat van Caption.

captionnagellak4

Mijn eerste poging tot het lakken van mijn nagels mislukte keihard. Ik had me op de bank gesetteld met mijn drie flesjes, was net klaar met de tweede hand en… wat? Hoorde ik nou een baby huilen door de babyfoon? Maisie was ontroostbaar en smeekte er met haar gehuil naar opgepakt te worden. Daar ging mijn nagellak. Nu heeft Caption ook niet beloofd dat de lak na twee minuten keihard en baby-oppak-proof is, dus ik zal de nagellak daar maar niet op afrekenen. Later die avond volgde poging twee en die ging wél goed.

captionnagellak3

Ik heb de base coat, de kleur Um Yes… Thank You en de top coat. Um Yes… Thank You is een bronzen kleur en heeft een glitterfinish. Normaal ben ik niet zo van de glitterende nagellak, maar deze vind ik juist heel chique. Ik was een beetje bang dat de lak niet helemaal dekkend zou zijn, maar het resultaat met één laagje vind ik al echt niet slecht. Toch heb ik gekozen voor twee laagjes omdat de glitters dan veel intenser zijn en de lak dan wat minder transparant is. De base en top coat zijn allebei prima en vooral heel sneldrogend.

Ik vind de kleur verrassend mooi. Normaliter grijp ik snel naar roze of rode lakjes, maar dit vind ik voor de verandering prachtig. Vind het vooral een mooie najaarskleur, deze ga ik zeker vaker dragen komend seizoen.

captionnagellak6
In het echt is de kleur wat donkerder. Ik heb de foto met opzet in de zon gemaakt zodat je de glinsters goed ziet.

De nagellak van Caption is zo bijzonder omdat hij ultrasneldrogend is. Het merk belooft dat de nagellak binnen enkele minuten de hardheid van een gelnagellak heeft dankzij de LacQ3-formule. Nu heb ik nog nooit gelnagellak geprobeerd, dus dit kan ik niet beamen, maar na tien minuten kon ik wel zonder problemen thee zetten. Geen krasje of deukje te bekennen. Nu was ik wel extreem voorzichtig hoor, ik vertrouw net opgedroogde nagellak toch nooit zo…

Als je de base coat, de kleur en top coat gebruikt, moet je deze lakjes volgens een soort stappenplan aanbrengen. Omdat de nagellak supersnel droogt, dien je eerst alle tien de nagels in de base coat te zetten. Als je dit gedaan hebt, kun je gelijk verder met de kleur en daarna de topcoat. Je doet dus niet eerst één hand. Nu deed ik dit altijd al, dus voor mij niks nieuws. Wat Caption ook adviseert: draai het potje gelijk dicht als je klaar bent met lakken. De lak wordt al snel stroperig. Dit komt wederom door die snelle opdroogtijd.

captionnagellak5

Het lakken zelf gaat makkelijk en snel. Het kwastje is lekker breed en plat, wat ik zelf veel fijner en sneller vind lakken dan een klein kwastje. Met twee keer strijken heb ik mijn hele nagel gehad, mijn pink heeft zelfs maar één strijkje nodig.

Na ruim vier dagen begon ik de eerste kleine beschadigingen te zien. Maar dan echt minimaal hoor, alleen bij het uiteinde van mijn nagels. Volgens Caption zelf blijven je nagels tot negen dagen mooi, maar dat heeft de lak bij mij helaas niet gehaald.

De nagellak van Caption is er in 60 kleuren, van felrood tot donkerblauw en van nude tot felgeel. Alle kleuren van de regenboog zijn vertegenwoordigd. Ook fijn is dat de nagellak 3 free is, wat betekent dat er geen DBP, toluene en formaldehyde in zit. Geen vieze chemische troep dus! In 2014 is Caption bekroond met een Beauty Astir in de categorie Beauty Discovery Luxe. Deze award werd ze toegekend omdat de jury vond dat Caption sinds jaren voor écht vernieuwing in het nagellakschap heeft gezorgd. Nou, dat lijkt me toch het proberen waard, mocht je dit merk nog niet kennen. De nagellak is te shoppen op de site van Caption zelf: www.caption.nl. Een flesje kost €16,95.

Wat vind jij van deze kleur van Caption?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Nesrinreply
20/09/2015 at 12:50

Dit ziet er goed uit. Ik ben ook geen fan van glitters op de nagels maar dit zit er chique uit.

Ook ideaal voor als je ongeduldig bent.

Lillyshuidreply
21/09/2015 at 12:55

Ziet er erg goed uit! Lijken me fijne pakjes 🙂

Lillyshuidreply
21/09/2015 at 12:56
– In reply to: Lillyshuid

Lakjes bedoel ik! Autocorrect van Mac….

Chahrazadreply
22/09/2015 at 12:05

Klinkt goed. Ik heb nooit eerder van het merk gehoord.

Leave a reply