3x brazilian wax in Tilburg: welke is de beste?

Al mijn meelezende mede-Tilburgers die graag haarvrij door het leven gaan (dat zijn er dúizenden, ik weet het) opgelet: ik presenteer u de grote Tilburgse brazilian wax-test. Ik heb drie salons getest die een brazilian aanbieden en vertel je vandaag waar je moet zijn voor een grondige, zo pijnloos mogelijke brazilian wax in Tilburg. Kom je nooit in Brabant en heb je geen enkel belang bij dit artikel? Lees dan vooral ook verder voor mijn pijnlijke ervaringen.

1. Different Hair Skin Body – Piusstraat 80 – prijs brazilian wax €45
Mijn bezoekje aan Different Hair Skin Body was alweer in mei van dit jaar. Maar dat betekent niet dat ik de behandeling me als de dag van gisteren kan herinneren. Bij Different zit het wel goed met die brazilian! Toen ik er kwam, waren de haartjes down under aan de lange kant; ik was al een half jaar niet meer bij de waxsalon geweest. Ik had verwacht dat mijn waxdame Karolien daar helemaal niet mee uit de voeten kon, maar niets was minder waar.

Wat ik heel prettig vond bij Different Hair Skin Body is dat de ruimte waarin gewaxt wordt heel aangenaam en gezellig is. Het is er warm, het is mooi ingericht en er speelde een rustig muziekje. Karolien kletste aan één stuk door en stelde veel vragen, waardoor ik me op mijn gemak voelde.

brazillianwaxdifferenthairskinbody9

De ruimte: groot, met ramen, gezellig, warm en knus
De wax: hot wax, twee verschillende soorten: een ‘normale’ en eentje voor korte haartjes
De waxdame: Karolien dus, een heel leuke dame die me op mijn gemak liet voelen
Duur van de waxbehandeling: 45 minuten
Pijnlijk: viel reuze mee
Pluspunten: Karolien drukt na iedere waxstrip op de huid, zodat deze kalmeert. Ook vraagt ze me diep in- en uit te ademen, wat me helpt ontspannen
Minder fijn: voor het waxen van de bilnaad moest ik op mijn rug blijven liggen en mijn benen optrekken en naar me toe trekken, heel erg gênant
Volledig haarvrij: ja

2. Bonita Beauty & Harssalon – Noordhoekring 328 – prijs brazilian wax €33
Wil je je laten waxen door een echte Braziliaanse die van wanten weet? Dan moet je bij Bonita zijn. Bonita heet niet echt Bonita, de eigenaresse van deze salon heet Patricia. Een dame die in het begin wat afstandelijk leek, maar heel aardig en bovendien grappig bleek te zijn. Het zal de taalbarrière wel zijn geweest, want Patricia spreekt amper Nederlands. Ik sprak met haar in het Engels.

Toen ik ging waxen bij Bonita Beauty & Harssalon was ik ongeveer anderhalve maand niet geweest, met de wildgroei daar beneden viel het dus alleszins mee. Al pratende brengt Patricia de warme wax aan en net zo snel als het is aangebracht, was het er ook weer afgetrokken. Mét veel haartjes. Met een vlugge hand is de zone daar beneden binnen no-time haarloos, ik heb niet eens tijd om aan pijn te denken! Met die pijn viel het sowieso heel erg mee, je kunt echt merken dat Patricia een professional is die dit al járen doet. Hele kleine haartjes haalde ze heel snel met een pincet weg, die grondigheid vond ik prettig. Binnen 20 minuten stond ik weer buiten.

brazillianwaxdifferenthairskinbody6

De ruimte: heel klein en verlicht met TL-licht, geen ramen, geen muziek
De wax: hot wax
De waxdame: Patricia, een echte Braziliaanse. Ze spreekt gebrekkig Nederlands, communicatie vond in het Engels plaats
Duur van de waxbehandeling: 20 minuten
Pijnlijk: nagenoeg niet, Patricia is een pro
Pluspunten: de goedkoopste van alle drie
Minder fijn: de ruimte vond ik niet echt flatterend, maar ach… het duurde maar 20 minuten
Volledig haarvrij: ja

3. No-Hair Studio – Besterdring 177A – prijs brazilian wax €35
Gisteren was ik bij No-Hair in Tilburg, een salon die bij een keten is aangesloten. No-Hair zit door het hele land, zo ook in Tilburg. Goed om te weten: de salon heeft jaren in een pand aan het NS-plein gezeten, maar is sinds twee maanden verhuisd naar een kamertje in het pand van een andere schoonheidssalon.

Als ik ‘s avonds aanbel, word ik binnengelaten door een waxdame die zich niet voorstelt, maar op de site van No-Hair staat dat in Tilburg Sally werkzaam is. En als ik goed naar de foto kijk, herken ik ‘r wel, dus Sally it is. Ze leidt me naar een kamertje helemaal achterin het pand. Ze gaat achter haar bureau met computer zitten en zegt dat ik me mag uitkleden. Da’s opmerkelijk: meestal word je even de privacy gegeven om je rustig uit te kleden, ga je op de behandeltafel liggen en komt de waxdame dan weer terug de kamer in. Sally niet, die zit er gezellig bij terwijl ik mijn kleren over het bankje drapeer. Beetje vreemd, maar geen ramp.

Op het moment dat ik bij No-Hair in de stoel lig, heb ik mezelf twee maanden niet laten waxen. Het is wel weer nodig, maar de haartjes waren echt niet zo lang als toen ik bij Different kwam. Volgens Sally zijn ze echter wel heel erg lang, wat het waxen moeilijker maakt. En dat is te merken: al na de eerste waxstrip die er met moeite afkomt, verga ik van de pijn. Ze sjort aan mijn huid en trekt de strips er naar mijn idee tergend langzaam af. Wat ook een verschil is met de andere twee salons, is dat bij No-Hair hele grote hoeveelheden wax op één zone worden aangebracht. Deze hele grote strip wordt er dan in één keer afgetrokken. Ik ben gewend dat er telkens kleine stukjes huid met wax worden ingesmeerd. Ik heb het idee dat Sally hele plakkaten wax van mijn huid aftrekt, wat echt heel pijnlijk is.

Op bepaalde delen zitten na de behandeling nog wat haartjes. Sally zegt daarover dat ze ze kán weghalen met een pincet, maar dat dit niet prettig is en dat ze dat daarom niet gaat doen. Nou… de ervaring was toch al niet al te fijn, dus dit had er wel bij gekund hoor. Was ik tenminste haarvrij geweest, nu piekten er nog wat kleine haartjes.

Tijdens de behandeling voelde ik me niet erg op mijn gemak. Ten eerste omdat het waxen nogal moeilijk ging en ik het hier en daar uit kermde. Maar het kwam ook door de waxdame zelf; ze stelde geen vragen, kletste niet, niks.

De ruimte: aan de kleine kant, niet erg gezellig. Geen ramen, geen muziek, geen sfeer
De wax: hot wax, volgens waxdame Sally speciaal tegen het ingroeien van haartjes
De waxdame: Sally, een echte Brabantse die jammer genoeg naar sigaretten rook en kauwgom kauwde
Duur van de waxbehandeling: 25 minuten
Pijnlijk: ja man!
Pluspunten: dat ik een kortingscode had, waardoor deze pijnlijke wax slechts 21 euro kostte
Minder fijn: de waxmevrouw zelf, ik vond haar niet sympathiek en voelde me niet erg welkom
Volledig haarvrij: nee

brazillianwaxdifferenthairskinbody5

Als winnaar uit de bus komt Different Hair Skin Body. Wat een mooie salon is dit! Karolien is een prettige dame die je snel op je gemak stelt en heel erg grondig waxt. Geen haartje blijft achter, ze heeft de pincet er regelmatig bij gepakt. Een hele goede runner-up is Bonita Beauty & Harssalon. Dit is de goedkoopste van alle brazilians en ook bij Bonita wordt erg grondig geharst. Een nadeel is de ruimte waarin de behandeling plaatsvindt, maar als je daar geen waarde aan hecht, kan ik een bezoekje aan Bonita aanraden. Hoewel mijn verhaal heel persoonlijk is en het bij iedereen kan verschillen, zou ik toch No-Hair links laten liggen. Ik vond het te pijnlijk en bovendien vond ik de waxmevrouw niet vriendelijk.

Ik zit er overigens heel sterk over na te denken IPL te gaan doen, heeft iemand daar ervaringen mee? Laat vooral even weten, ik ben nog een beetje in dubio.

Heb jij wel eens een brazilian wax ondergaan? Wat is jouw ervaring met een brazilian?

18 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Josanreply
28/11/2016 at 07:29

Als ik eerlijk ben klinkt waxen mij altijd verschrikkelijk eng in de oren. Ik heb altijd het idee dat naast de haren mijn huid er ook af zou komen. Zeker omdat ik amper huidhaar heb.

Shirleyreply
28/11/2016 at 09:00

Held! Waxen durf ik echt niet. Ik gebruik de Philips Lumea en die werkt beter dan ik had verwacht. Ik had er namelijk geen verwachtingen van. Ik merk wel dat nu ik het apparaat bijna een jaar amper heb aangeraakt dat wel weer nodig is. Bij een salon zal het vast nog wel wat beter zijn.

Martinareply
28/11/2016 at 10:24

Heerlijk artikel, helaas ver bij mij uit de buurt.

Nancyreply
28/11/2016 at 10:40

Nou, ik hou het wel bij m’n ladyshave! Lol?

Yvonnereply
28/11/2016 at 11:19

Wat een ontzettend fijne review, Carlijn! Niet omdat ik een waxsalon in Tilburg zoek, maar gewoon om te weten hoe het is om je te laten waxen down under.
Het lijkt me echt niet fijn, vooral ook omdat je op een gegeven moment met een periode zit dat de haartjes terugkomen en je dan moet wachten tot ze lang genoeg zijn. Ik vind dat het “daar” altijd glad moet zijn ;). Maar hoe komen de haartjes terug? Zacht? En na hoeveel weken?

Ik doe trouwens IPL op mijn onderbenen. Heb nu 8 behandelingen ondergaan en het is heerlijk! Ik kan natuurlijk nog niets zeggen over de lange termijn, maar ik ben heel behaard en ik hoef me nu in de winter al niet meer te scheren. Afgelopen zomer scheerde ik me nog 1 x per week en dan nog was het niet echt nodig. Ik denk dat ik nog 3 of 4 behandelingen nodig heb. Heb het trouwens via een kortingsdeal gedaan anders vond ik het veel te duur hoor! Scheelde me in totaal geloof ik uiteindelijk €1000.

Yvonnereply
28/11/2016 at 11:19

Ik kan echt niet kort en bondig reageren hè.

Carlijnreply
28/11/2016 at 12:13
– In reply to: Yvonne

Helemaal niet erg hoor, lees jouw uitgebreide comments graag 🙂

Nancyreply
28/11/2016 at 12:02

Jammer dat je mijn wax salon,
Polly’s Wax & Care niet vond op Google ( staat toch echt ver bovenaan) want dan was de test, ” Best Brazilian Wax in town” iets eerlijker geweest …..

Carlijnreply
28/11/2016 at 12:21
– In reply to: Nancy

Hoi Nancy. Dank je wel voor je berichtje. Dit is natuurlijk geen échte test, maar een verslag van mijn bezoekjes aan drie salons in Tilburg waarbij ik een niet-officiële winnaar heb gekozen, gewoon omdat ik dat een leuke insteek van dit artikel vond. Maar ik kom heel graag een keer bij je langs hoor! Groetjes Carlijn

Lindsayreply
28/11/2016 at 12:33

Haha, grappige test! Ik heb in Utrecht (waar ik woon) ook wel een salon of 8 geprobeerd de afgelopen jaren en heb voor 3 salons echt een voorkeur, waar ik toevallig binnenkort ook een overzicht van publiceer. Het ligt ook echt aan de wax-dame in kwestie, zelfs binnen dezelfde studio. Wat ik wel relaxed vind, is dat na ruim 8 jaar waxen het ook echt minder en minder snel terugkomt.

Carlijnreply
28/11/2016 at 15:03
– In reply to: Lindsay

O echt ja? Yesss dan is er hoop. Nog 6 jaar te gaan en dan hoop ik dat het minder pijnlijk is 😉

Sarahreply
28/11/2016 at 21:29

Wat een leuke en fijne blog heb je er van gemaakt! 🙂 Ik durf het echt nog niet aan een brazillian wax . Lijkt me zo pijnlijk! Kom je ook eens in het Noorden van het land testen? Misschien dat ik het daarna aandurf haha! xoxo

Rietjereply
18/01/2018 at 00:12
– In reply to: Sarah

In noordwolde zit een hele fijne studio (cesarinne) Gezellige dame, alles goed voor elkaar en vrijwel pijnloze beha. Staat ook open voor jou angsten en/of ervaringen

Borireply
28/07/2017 at 14:11

Wat een fijn artikel, thanks!
Ik kom het liefst bij Kinga (www.salonkinga.nl) want: adequaat, grappig Pools vrouwtje, super profi, fijne prijs (27 euri!). Wel een eindje fietsen, maar ja, gelijk een kleine work-out 🙂

Carlijnreply
29/07/2017 at 08:26
– In reply to: Bori

O die ken ik nog niet! Goede tip. Waar zit zij?

Borireply
15/09/2017 at 17:50
– In reply to: Carlijn

Scharwoudestraat 95, 5 à 10 minuten vanaf station Reeshof
http://www.salonkinga.nl
Bellen / appen: 06 – 48 30 91 63
Mailen: kinga.meijer@home.nl (altijd snel antwoord!)

Trouwe klant hier 😉

Boreply
10/09/2018 at 09:09

Super artikel! Ben al een keer bij Bonita geweest voor mijn benen, maar durfde de Brazilian Wax niet meer aan door mijn ervaring een aantal jaar geleden bij No Hair Studio. Ze wees me toen op dit artikel en stelde me gerust dus ga het toch doen!💪🏼

Carlijnreply
12/10/2018 at 20:28
– In reply to: Bo

Wat leuk om te horen!! Bonita is een topper!

Leave a reply