4x beautyoplossingen uit eigen keuken

Ik geef een fortuin uit aan smeerseltjes, maskers en make-up. Maar de oplossing voor vervelende beautyproblemen kan veel simpeler en goedkoper. Wist je dat er in je keuken genoeg staat om je van je wallen af te helpen, om futloos haar een boost te geven en om je cellulitis minder zichtbaar te laten lijken? Ik deel er een paar!

Anti-wallenijsblokjes
Voor mijn donkere kringen heb ik een aantal holy grails, waarvan mijn concealers van Clarins en Kiko er twee zijn. Maar die dikke ophopingen onder mijn ogen – wallen dus, niet te verwarren met kringen – krijg ik daar niet mee weg. Vroeger legde ik nog weleens een lepel in de vriezer, zodat ik met de bolle kant van de lepel mijn ogen wat kon kalmeren. Kan nog steeds, maar dit middeltje werkt nog veel beter.

Zet de avond van tevoren een kop groene thee en los hierin twee eetlepels honing op. Verdeel de thee over een ijsblokjesbakje. Stop in de vriezer en laat de groene thee een nacht bevriezen. De volgende ochtend kun je deze anti-wallenijsblokjes van groene thee en honing gebruiken om je wallen weg te werken. Masseer ermee over je ogen en tadaa: weg wallen.

Mayo-haarmasker
Ik heb aardig wat gekke dingen in mijn haar gesmeerd. Bier en olijfolie, om maar wat noemen. Maar mayo? Het gaat nogal ver, maar dit receptje doet dus serieus wonderen voor een futloze coupe. Het eigeel en de olie in mayonaise werken hydraterend, de yoghurt in mayo heeft een verkoelend effect op je hoofdhuid en de azijn die is toegevoegd aan mayonaise geeft glans. Ideaal voor de winter, wanneer je haar meer pluist en droger aanvoelt.

beautygeheimenuiteigenkeuken1

Het stappenplan is makkelijk:
– Meng twee eetlepels mayo met twee eetlepels kokosolie (afhankelijk van je haarlengte kun je meer of minder gebruiken)
– Breng het masker aan op vochtig haar. Werk van de haaraanzet naar de punten toe.
– Nestel jezelf nu voor een half uur op de bank, want het maskertje moet inwerken. Haal je telefoon uit zijn Huawei Y6 2-hoesje, pak de vlogs van Jamie Li erbij en relax. Na een half uur heeft het masker zijn werk gedaan en kun je het hoesje weer inklappen.
– Spoel je haar uit en was je haar met shampoo.

Anti-cellulitisscrub
Ja ja, het geheim om vooral geen cellulitis te krijgen, zit ‘m in voldoende bewegen, veel water drinken en niet te veel suiker drinken. Op punt 1 faal ik. Op punt 2 ook. O, en op puntje 3 ook. Maar cellulitis krijgt bij mij toch minder kans met deze anti-cellulitisscrub op basis van koffie. Cafeïne wordt vaak gebruikt in dure smeerseltjes tegen cellulitis, maar je kunt er dus ook heel makkelijk zelf mee aan de slag. Meng warme koffiedik (het overblijfsel van filterkoffie – kan dus alleen als je geen Nespresso of Senseo drinkt) met olijfolie en masseer dit scrubbende mengsel over de plekken waar je last hebt van cellulitis. Herhaal een paar keer per week. Oké, je cellulitis zal niet als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar de scrub zorgt wél voor een betere doorbloeding, een gladdere huid en daardoor een mindere zichtbaarheid van putjes en deukjes.

beautygeheimenuiteigenkeuken2

Olijfolie voor al je beautyproblemen
Steek je hand op als je geen olijfolie in huis hebt. Iemand? Olijfolie is misschien wel de makkelijkste oplossing voor vele beautyprobleempjes. Het doet wonderen bij velletjes op je lippen en droge benen na het scheren. Ook creëer je gemakkelijk een onweerstaanbare oogopslag met een beetje olijfolie. Dep voor het slapen met een wattenstaafje de olie op de aanzet van je wimpers en laat het een nachtje intrekken. De volgende ochtend spoel je de wimperbooster weer af. Weelderige wimpers zijn het resultaat. Ook bij statisch en droog haar is olijfolie een uitkomst. Verwarm een paar eetlepels olijfolie en breng het gelijkmatig aan in je lokken. Wikkel je haar in een handdoek en laat het een half uurtje intrekken terwijl je geniet van een serie op je MacBook. Omdat olijfolie en MacBooks eigenlijk niet zo goed samengaan, zou ik je Maccie wel in zijn MacBook Pro 13 inch-hoes laten zitten, anders ben je veel verder van huis. Was je haar na dertig minuten met shampoo en je haar zit weer tip-top.

Ik moet zeggen dat ik de koffiescrub iets te veel van het goede vind, maar ik zweer bij de ijsblokjes en ook het mayohaarmasker is favoriet.

Ben jij een DIY’er? Welk recept zou je overwegen?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Smartphonehoesjes.nl

3 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Yolandereply
13/11/2016 at 14:17

Grappige tips maar ik ga echt geen mayonnaise in mijn haar doen hoor 🙂 Olijfolie gebruik ik weleens voor mijn handen, gewoon als een soort handcreme. Leuk artikel.

Mirthereply
14/11/2016 at 08:50

Ik mis nog de tip van een scrub met zout en citroensap! Dit maakt je huid glad en licht. Doe ik zelf vaak en is erg aan te raden!

Evelien – Luv2Movereply
14/11/2016 at 14:07

Ik smeer olijfolie regelmatig op mijn lippen! Mayo in mijn haren ga ik nog eens proberen 😀

Liefs, Evelien

Leave a reply