Beauty shopping + -behandelingen in Azie

Stel je voor: luxe, immens grote, overdekte shopping malls met counters van de mooiste beautymerken. Dior, Benefit, Aesop, Laura Mercier, Yves Saint Laurent… zucht. Je snapt dat mijn vakantie van vorige maand niet alleen een feestje was op het gebied van lekker eten en goed weer. Azië (en in dit geval dan Kuala Lumpur) is een beautywalhalla. In dit artikel vertel ik je wat ik heb geshopt en aan beautybehandelingen heb laten doen.

beautyinazie3
Neuzen bij de plaatselijke drogisterij. Zo leuk, al die Aziatische make-upmerken!

In Kuala Lumpur kun je op beautygebied behoorlijk aan je trekken komen. Ik had me voor vertrek enorm verheugd op het beautyshoppen en op alle behandelingen die ik wilde laten doen. In tegenstelling tot bij de voorgaande tripjes naar de hoofdstad van Maleisië (dit was onze vierde keer) had ik dit keer geen verlanglijstje gemaakt. Ik had niet echt iets nodig, ik zou wel zien wat ik zou tegenkomen. Op het gebied van behandelingen had ik wél het een en ander in mijn hoofd. Zo wilde ik graag mijn wenkbrauwen onder handen laten nemen, minstens twee massages nemen, een pedicure en een brazillian wax. Deze laatste twee zijn in Azië veel en veel goedkoper. Ik zou wel gek zijn als ik dit niet zou laten doen!

Als eerste ging ik voor een brazillian wax. Dan had ik het ergste maar vast achter de rug 😉 Ik heb dit vaker laten doen in Azië en dat beviel goed. Ja, het doet pijn, maar het ontharen gebeurt secuur en discreet en het is het écht waard, want je blijft minstens twee weken haarvrij. Ik heb mijn brazillian laten doen bij The Strip. Dit is een keten waarvan er verdeeld over Kuala Lumpur zo’n acht zitten. De mijne zat in een shopping mall genaamd Avenue K. De brazillian wax was op een aantal momentjes na helemaal niet zo pijnlijk. Na nog geen half uur stond ik weer buiten en ik betaalde omgerekend 25 euro.

De tweede stop maakte ik bij The Nail Parlour, een nagelsalon in shopping mall Suria KLCC. Ik nam de Spa Pedicure, die anderhalf uur duurde. Het was superfijn om m’n voetjes eens lekker in de watten te laten leggen. De prijs viel me voor Aziatische begrippen wel wat tegen. Ik betaalde omgerekend 31 euro. Helaas heb ik geen foto gemaakt van mijn voetjes.

beautyinazie2

Bij de Brow Bar van Benefit ging ik naar binnen voor mijn wenkbrauwen. Ik zei tegen het meisje dat ik ‘m’n wenkbrauwen wilde laten doen’, en voor ik het wist had ik een lik wax op mijn huid zitten. Ik had geen idee dat dit een van de opties was, ik had me voorbereid op wat plukwerk met een pincetje. De Benefit-mevrouw was overduidelijk iets anders met me van plan. Na ongeveer vijf minuten hield ze mij een spiegeltje voor. Ze had de ene wenkbrauw gedaan. Wow! Ik stond echt versteld van het resultaat. M’n brow was zo mooi strak en de huid er rondom was heel erg glad. Grappig was dat ze het waxen heel snel deed, alsof ze amper keek naar waar ze die strip eigenlijk neer plakte. Dat dit het resultaat was, had ik niet kunnen denken.

beautyinazie5
De brow tools op het tafeltje bij Benefit. Wat een gereedschap is er nodig om je wenkbrauwen in toom te krijgen hè…

Omdat ik toch al in de stoel zat en het Benefit-meisje haar wax toch al warm had, besloot ik ter plekke mijn bovenlip maar te laten doen. Mijn bovenlip is een grote ergernis. Ik weet dat waarschijnlijk niemand het ziet, maar er zitten wel degelijk heel veel haartjes onder mijn neus en daar erger ik me altijd kapot aan. Eraf dus die handel! Het waxen van mijn bovenlip deed veel meer pijn dan het waxen van de wenkbrauwen. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen (en een vuurrode bovenlip…).

beautyinaziemain

Behalve pijn lijden heb ik ook lekker ontspannen. Ik nam in totaal drie massages, waarvan er twee heel goed waren. De derde was niet al te best, vooral door de salon die een beetje twijfelachtig was. Na drie massages vond ik dat ik m’n massagequotum wel had gehaald en was ik tevreden.

kapperkualalumpur

Op de allerlaatste vakantiedag besloot ik dat ik eigenlijk ook nog wel naar de kapper wilde. Ik had m’n haar al bijna een jaar niet laten knippen, dus een overbodige luxe was dit allerminst. Twee jaar geleden ging ik in Jakarta naar de kapper voor iets meer dan een tientje; de kapper is echt zo cheap in Azië! Omdat ik mijn kapper in Nederland ruim 50 euro betaal, aarzelde ik niet en liep ik een kapper binnen die me aansprak. Ik heb het bij laten punten, er wat meer lagen in laten knippen én ik liet het heel mooi glad föhnen. Ik ben zo blij dat ik dit heb laten doen! Persoonlijk vind ik mijn coupe op deze manier veel mooier. Het voelt lekker glad en zacht en het ziet er veel verzorgder uit dan die pluizenbol (zie de foto links) die ik normaal op mijn hoofd draag. De kappersbeurt duurde ruim een uur en ik betaalde omgerekend 18 euro.

geshoptinkualalumpur1

En dan… de buit van mijn shoppingsessie. Ik vind dat ik het heel, heel bescheiden heb gehouden. Mijn aanwinsten komen bij Tony Moly, Skinfood, Benefit en de plaatselijke drogisterijen vandaan. Zoals je ziet is het voornamelijk skincare, toch wel mijn grootste liefde als het om cosmetica gaat. Ik ben heel benieuwd naar de Baking Powder-producten en de Banana Peeling Cream van Tony Moly. Ook kocht ik een night mask; een masker dat je voor het slapen gaan op je gezicht smeert en dat je dan de volgende ochtend verwijdert. Dit leek een ware hype in Azië, echt overal zag ik deze overnight masks liggen. Bij Skinfood ging ik overstag en kocht ik er eentje.

Al wandelend door de shopping malls wilde ik eigenlijk álles wel hebben. Ik heb staan kwijlen bij Laura Mercier, Dior en Aeseop, maar ja… dit zijn merken die we hier ook hebben, en om heel eerlijk te zijn had ik gewoon echt niks nodig (niet dat ik bovenstaande wel nodig heb, maar je begrijpt me). Ik heb mezelf ingehouden en heb hoofdzakelijk spulletjes gekocht die in Nederland niet verkrijgbaar zijn.

In de Twins Tuesday van vorige week kon je al lezen dat onze vakantie heerlijk was, maar ook op beautygebied heb ik dus een heel fijne vakantie gehad. Ik heb alles gedaan wat ik wilde doen, van de massages tot aan de brazillian en van de kappersbeurt tot mijn pedicure. Met mijn aankoopjes ben ik stuk voor stuk heel blij. Ze liggen nog netjes in de kast te wachten tot ik ze ga gebruiken. Nu al zin in!

Welke Aziatische stad staat op jouw lijstje om te bezoeken? Zou je Kuala Lumpur overwegen?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

8 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Shirleyreply
14/02/2016 at 11:52

Wat lekker om op vakantie al die beautybehandelingen te laten doen. Ik ben daar veel te bang voor aangelegd.

Sanner Marlijnreply
14/02/2016 at 18:07

Wat een heerlijk artikel dit!! Zo fijn dat alles zo goedkoop is in Azië. Ik heb destijds in Thailand ook heel veel pedicures en massages ondergaan. Ook heb ik daar voor 100 euro mijn tanden laten bleken bij een professionele tandarts en heb ik extensions genomen. Allemaal zo goedkoop en goed!

Carlijnreply
14/02/2016 at 18:18
– In reply to: Sanner Marlijn

Wat een briljant idee om daar je tanden te laten bleken! Heb ik helemaal niet aan gedacht maar had ik best willen doen..

Hannareply
16/02/2016 at 10:47

Ik ga waarschijnlijk in het najaar naar Kuala Lumpur dus ben wel benieuwd naar een tip voor een goede massage! En als je nog andere tips hebt, graag :).

Carlijnreply
16/02/2016 at 11:55
– In reply to: Hanna

Leuk dat je naar KL gaat! Ik heb een massage genomen bij de Oriental Spa, dat is een aanrader. Verder ga ik het eten bij de food court in de shopping mall Pavilion heel erg aanraden 🙂

Hannareply
16/02/2016 at 18:34
– In reply to: Carlijn

Bedankt voor de tips! 🙂

Jenniferreply
18/02/2016 at 23:23

Ik heb voor 3 jaar in Thailand gewoond, familie zit daar. En ik moet zeggen dat de Aziatische beauty markt zo veel meer heeft! Leuke maskertjes, grappige tools zoals oog lijm om een ooglid te creeren, van die rollers voor op je gezicht om je gezicht “slanker” te maken (Jaaaaja…) .
Je merkt echt dat er enorm verschil is, in Azie is er veel shimmer en glans bijvoorbeeld, was lastig om een mooie matte lipstick te kopen haha. Er zijn ook enorm veel merken en producten die hier niet te koop zijn, of lastig te vinden.

laurareply
07/11/2019 at 23:15

Wat gaaf! Wat ik me nog wel af vroeg is hoeveel goedkoper de make up daar is.

Leave a reply