De huidverzorgingsproducten van Medik8

Als ik een dikgevulde portemonnee had, zou ik alles van het merk Medik8 kopen. Misschien zou zelfs mijn verzameling SENSAI dan plaats moeten maken. Waarom? Medik8 is een geweldig merk dat talloze huidverbeterende producten in haar assortiment heeft. Van retinol (als enige écht effectief tegen huidveroudering) tot krachtige exfolianten en van de effectieve beta Gel (klik hier voor mijn review) tot een gezichtsolie met omega 3, 6 en vitamine C. Vandaag vertel ik je iets meer over Medik8.

medik8skincare1De skincareproducten van Medik8 (spreek uit als mèdik-eet) zijn ontwikkeld door huidverzorgingsexperts, geformuleerd door farmacologen en onderzocht door biochemici. De producten zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit en de sterktes zijn van professionele kwaliteit. Niet voor niets wordt Medik8 alleen verkocht door professionals als dermatologen, huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten.

Medik8 is een kei in huidverbeterende producten. Zo heeft het merk verschillende anti-acne producten in het assortiment en producten die pigmentvlekken doen verminderen. Maar het allersterkst is Medik8 misschien nog wel in anti-aging. Zo zijn er verschillende serums met superkrachtige en actieve ingrediënten, die erom bekend staan huidveroudering aan te pakken, zoals vitamine C, vitamine E, omega 3 en 6 en vitamine A (retinol). Medik8 is zelfs het enige merk dat een serum heeft met een dosering van 1,0% retinol. Da’s heel hoog (ter vergelijking: er zijn ook producten met maar 0,1% retinol. Vanzelfsprekend zijn deze serums minder krachtig tegen huidveroudering).

medik8skincare4Mijn schoonheidsspecialist Monifique in Tilburg werkt met Medik8, zo kwam ik een aantal jaren geleden in aanraking met het merk. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik (nog) niet veel van het merk in bezit heb. Sterker nog: ik heb pas het topje van de ijsberg uitgeprobeerd, namelijk alleen de beta Gel, de retinol, de poreCleanse Gel en de C-Tetra. Maar dit alles smaakte naar meer.

medik8skincare3Deze reiniger, de poreCleanse Gel, is heel effectief voor een vettere huid. Het reinigt diep, terwijl de cleanser dagelijkse ‘afschilfering’ biedt. Dit betekent dat dode huidcellen worden verwijderd zonder dat de huid hier dun van wordt of beschadigd door raakt. Bovendien heeft de poreCleanse Gel anti-aging voordelen, want er zitten AHA- en BHA-zuren in. Samen hebben de zuren een dubbele impact om huidirriterende stoffen te verwijderen en fijne lijntjes glad te maken. De poreCleanse bevat AHA L-amandelzuur, een zuur dat erom bekend staat vergelijkbare eigenschappen te bieden als glycolzuur, maar dan zonder de branderigheid. Ik gebruik deze reiniger ‘s ochtends, onder de douche. Een flacon poreCleanse Gel van 150 ml kost €28,95.

medik8skincare2Wist je dat vitamine C ondersteunt bij het herstel van UV-schade aan de huid? En dat het helpt bij de opbouw van de collageenproductie? Een superingrediënt dus! De CE-Tetra van Medik8 bevat 3%Tetrahexyldecyl Ascorbate. Dit is viermaal sterker dan ieder ander vitamine C-product voor de huid. Ik gebruik dit serum ‘s avonds, onder mijn nachtverzorging. Ik vind het een fijn idee dat mijn huid wordt beschermd tegen rimpels, terwijl tegelijkertijd eventuele schade wordt hersteld. Voor een flesje van 30 ml betaal je €51. Niet heel goedkoop, maar wel een prima prijs als je je bedenkt dat bepaalde huidserums en -oliën uit de parfumerie minstens zo duur zijn (en waarschijnlijk veel minder effectief).

retinolvitamineazuur2Al eerder schreef ik op mijn blog over retinol. Retinol (of vitamine A) is een van de weinige (of misschien wel enige?) ingrediënten die rimpels écht kan helpen verminderen en doen voorkomen. Het gebruik van retinol is niet zonder risico’s. Je huid kan er dun van worden en van gaan schilferen. Het is niet voor niets dat je dit spul alleen ‘s avonds mag gebruiken en de zon moet vermijden als je retinol hebt aangebracht. Wie bij Monifique een flacon retinol van Medik8 koopt en het gaat gebruiken, komt ook onder toezicht te staan. Klinkt heel heftig, maar het houdt eigenlijk in dat Monifique je graag regelmatig terugziet om te kijken hoe het gaat met je huid. Retinol is geen grap dus.

Ja… wat zou ik mijn badkamer graag omtoveren tot Medik8-showroom. Hoe vaker ik bij Monifique kom en hoe vaker zij het over het merk heeft, hoe enthousiaster ik word en hoe sneller ik er alles van wil aanschaffen. Maar ja, het is een prijziger merk, dus ik moet goed afwegen wat mijn huid nodig heeft. Ik twijfel nog tussen de retinol of een fullsize flacon van de CE-Tetra (heb nu een sample). De Glow Oil spreekt mij ook wel heel erg aan, met Tetrahexyldecyl Ascorbaat (vitamine C), omega 3 en omega 6. Hmmm…

Medik8 is verkrijgbaar bij geselecteerde schoonheidssalons en online via medik8.nl.

Ken jij Medik8 al? 

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

5 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
14/05/2016 at 07:40

Ik had nog nooit van dit merk gehoord. Door jouw lovende woorden ben ik wel erg nieuwsgierig naar dit merk geworden.

Sanne Marlijnreply
14/05/2016 at 10:43

Ik wil dit!! Ik ben inderdaad ook gek op producten met Retinol erin omdat het inderdaad als een van de weinige ingrediënten echt iets doet tegen huidveroudering. Wel heftig dat je daarmee zelfs onder toezicht komt te staan. Wat betreft huidverzorging ben ik immer op zoek naar nog betere producten en ik begin een grote interesse te ontwikkelen voor anti -ageingproducten de laatste tijd. Je hebt me heel enthousiast gemaakt over het merk. Hier kan ik wel een verlanglijstje mee vullen.

Nesrinreply
14/05/2016 at 15:28

Oeh dat stukje over Retinol is interessant, het lijkt mij best “eng” maar zeker de moeite waard.

Denisereply
16/05/2016 at 10:57

Ik wil zo’n merk best wel proberen of het product goed op mijn huid aansluit. Aangezien ik wil een duur product niet aanschaffen indien dit product niet aan mijn huidverwachtingen voldoet. Hoe heb je samples gekregen? via webshop bestellen?

Het lijkt me wel een goed merk.

Carlijnreply
16/05/2016 at 20:15
– In reply to: Denise

Ik heb de samples gekregen bij mijn schoonheidsspecialiste. Wellicht dat je een salon kunt vinden bij jou in de buurt die ook Medik8 gebruikt en daar samples mee vragen. Succes!

Leave a reply