Een week naar de zon: wat zit er in mijn toilettas?

Op het moment dat je dit leest, zit ik in de Turkse zon te genieten van een heerlijke eerste vakantie met mijn twee meiden. Maar dit blogje gaat niet alwéér over Amy en  Maisie ;-), nee, ik laat de inhoud van mijn toilettas zien. Want: wat neem je mee op zonvakantie als meer dan de helft van je koffer wordt ingenomen door babykleertjes, poedermelk en luiers?

zonvakantietoilettas4
Laten we voorop stellen dat ik op cosmeticagebied altijd light travel. Echt niet dat ik mijn complete huidverzorgingslijn van SENSAI meeneem. Dat is meer iets voor thuis. Op vakantie kies ik voor een paar basics, op zowel skincare- als make-upgebied. Ik neem minder producten mee dan ik thuis gebruik en kies daarnaast voor kleinverpakkingen. Deze kleinverpakkingen koop ik, of ik giet lotions, shampoos etc. over in een speciale reisflacon, die je leeg bij de drogist kunt kopen.

Zonbescherming
Als eerste: zonbescherming. Ik neem voor mezelf de Lancaster Sun Control SPF 50+ mee, deze is voor mijn gezicht. Voor het lichaam heb ik Ladival. Qua aftersun gaan de Tan Maximizers van Lancaster mee, voor zowel gezicht als lichaam. Als back-up heb ik ook de aftersun van Clarins in mijn koffer gestopt. Deze kan ik eventueel ook gebruiken voor Amy en Maisie.

zonvakantietoilettas2
Skincare
Op vakantie draag ik weinig tot geen make-up, dus heel hard hoef ik niet te boenen om mijn gezicht ‘s avonds weer fris te krijgen. Ik vind het wel heel makkelijk om één product te kunnen gebruiken voor mijn gezicht en ogen, en daarom kies ik deze vakantie voor een reisflesje Garnier Micellair Reinigingswater. Voor de avonden waarop ik wel foundation draag, kies ik voor de Baking Powder Pore Cleansing Cream, gekocht in Kuala Lumpur. Deze rijke reinigingscrème is ook geschikt voor ogen en gezicht, ik kan er zelfs waterproof oogmake-up mee verwijderen. Als dagverzorging ga ik voor SENSAI Day Cream en de oogcrème die ik meeneem, is van The Body Shop. Dit tubetje is vele malen lichter dan mijn zware, glazen pot oogcrème van SENSAI. Qua nachtcrème heb ik voldoende aan de Lancaster Tan Maximizer, deze hydrateert en voedt goed.

zonvakantietoilettas3
Make-up
Hiermee bespaar ik op ruimte in mijn koffer. Ik neem op vakantie weinig mee. Alleen de basics halen het tot in mijn toilettas: foundation, concealer, poeder, blush en mascara. Op vakantie hoef ik mijn wenkbrauwen niet te doen, want die heb ik laten verven. Ook doe ik niet aan ooglooks op vakantie, daar heb ik echt geen zin in. Oogschaduw en eyeliner blijft dus thuis. Mascara gebruik ik overigens alleen ‘s avonds, voor naar het diner. Overdag red ik het prima met mijn geverfde wimpers, maar ‘s avonds wil ik er net wat mooier en opgemaakter uitzien en dan heb ik toch echt mascara nodig.

zonvakantietoilettas1Haarverzorging
Ik neem mini’s mee van een shampoo en conditioner. Ik heb L’Oréal EverCurl HydraCharge nog liggen, vorig jaar gekocht in New York en amper gebruikt. Aan styling doe ik op vakantie niets. Knot in mijn haar, eventueel sjaaltje erin knopen en gaan.

Parfum
Ik ga voor een kleine, lichte flacon deze vakantie. En de geur zelf moet fris en niet te zwaar zijn. Mijn keuze is gevallen op Jo Malone Lavender & Coriander, in een slank flesje van 30 ml. Ik heb deze geur nog maar net, ik hoop dat hij me straks aan deze vakantie in Turkije doet herinneren. Ken je dat? Dat je een bepaalde geur bewaart voor vakantie, zodat die geur je bij thuiskomt voor altijd doet herinneren aan die fijne vakantie?

Lekker basic dus, zoals je leest. Ik neem op vakantie simpelweg genoegen met minder. Ik vind het wel heel belangrijk om mijn huid goed te verzorgen, te reinigen en te beschermen, maar dat hoeft niet altijd met een routine die een kwartier duurt. En Amy en Maisie zullen hun moeder vast ook wel herkennen zonder een spatje make-up op (moet wel, zo loop ik er thuis namelijk regelmatig bij). Ja, lekker licht en basic, heb ik weer meer ruimte voor een extra snoezig jurkje voor de twins…

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

saskiareply
26/05/2016 at 09:34

Op vakantie neem ik ook niet zo heel erg veel mee aan make-up. Ik heb het weleens gedaan hoor, alleen toen kwam ik erachter dat totaal zonloos was omdat ik op vakantie toch niets gebruikte. Handig trouwens om je wenkbrauwen van tevoren laten verven, weer een zorg minder 🙂

Hannareply
31/05/2016 at 08:58

Ik neem op vakantie vaak nog minder mee, al ligt dat ook wel een beetje aan de bestemming. Straks met backpacken moet ik nog meer thuislaten dus dat wordt keuzestress haha.

Leave a reply