Het effect van botox zonder botox (maar mét TriPollar en OxyGeneo)

Als jullie mijn blog een beetje kennen, weten jullie dat ik gek ben op skincare, maar ook heel realistisch ben wat betreft resultaten. Een crème die wonderen belooft, vertrouw ik niet. En ook ben ik me heel bewust van het feit dat veel fabrikanten gebruikmaken van marketingtrucjes om je te doen geloven dat je van serum X of crème Y een geweldig rimpelloos gezicht krijgt. Maar… wat ik jullie nu ga vertellen, is dus wel heel fantastisch als het op resultaten aankomt. ‘Het effect van botox zonder botox’ is best een hele uitspraak, maar geloof me: de behandelingen waarover ik in dit artikel vertel, geven dus écht dat effect.

monifique4

Twee weken geleden bracht ik een bezoekje aan mijn vaste huidspecialist, Monifique in Tilburg. Op uitnodiging mocht ik als een van de eersten haar nieuwe aanwinst in de salon uittesten: een apparaat van Pollogen dat de TriPollar- en OxyGeneo-behandeling uitvoert. Ik onderging beide behandelingen en vertel je er vandaag alles over.

monifiquetilburgvoorgevel

Vorig jaar schreef ik al eerder over Monifique. Toen noemde ik het nog ‘schoonheidssalon’, maar Monifique heeft allang bewezen dat ze een onwijze huidkenner is en daarom is haar zaak inmiddels benoemd tot ‘instituut’. Ik ga heel graag naar Monifique, omdat ik weet dat zij mijn huid als geen ander kan helpen oppeppen. Monique, de eigenaresse van Monifique, belooft geen gouden bergen, maar is juist realistisch als het om de huid en resultaten van huidbehandelingen gaat. Dat zij laaiend enthousiast is over dit apparaat van Pollogen moet dus wel iets zeggen. Als zij enthousiast is, ís het gewoon fantastisch. Er zijn zo’n 70 salons in Nederland die dit apparaat gebruiken, het is dus vrij uniek.

trippolarskincare4

Dit is ‘m dan: het anti-aging apparaat dat huidveroudering tegengaat en rimpels direct laat verminderen, al na de eerste behandeling. Monique van instituut Monifique zag ‘m op de cosmetica-vakbeurs, ongeveer een maand geleden, en was gelijk verkocht. Ze moest en zou dit ding aanschaffen en in haar salon neerzetten. Zo gezegd, zo gedaan.

TriPollar-behandeling
De eerste behandeling met het apparaat die ik onderging, is de TriPollar-behandeling. Even kort hoe deze behandeling werkt: een Tripollar-behandeling verwarmt de fibroblasten in de huid en laat collageenvezels inkrimpen, voor een direct huidverstrakkend en liftend effect. De natuurlijke collageenvernieuwing wordt gestimuleerd en daarmee zie je duidelijk een vermindering van rimpels.

Met het ‘instrument’ dat je rechts op de foto ziet, masseerde Monique mijn huid. Het fijne is dat het apparaat lekker warm wordt (dit is dus nodig om de fibroblasten in de huid te verwarmen), waardoor de behandeling een beetje aanvoelt als een massage terwijl je in de sauna zit. Veel anti-aging behandelingen zijn pijnlijk, denk maar aan een bindweefselmassage, maar TriPollar vond ik juist heerlijk ontspannend. Gedurende 25 minuten werd mijn huid behandeld met het apparaat, en dat was best een feestje. Ik viel op het laatst bijna in slaap. Bedenk je wel dat dit geen behandeling is zoals je die misschien gewend bent van je schoonheidsspecialist. Meestal ga je naar de salon om je huid te laten reinigen, voor een peeling en een masker, maar dit is andere koek. Mijn huid werd vooraf wel gereinigd, want ik droeg make-up, maar in principe onderga je 25 minuten lang een massage met het apparaat als je een TriPollar-behandeling boekt. Geen maskertje te bekennen dus 🙂 Ik zeg het er maar even bij, dan weet je wat je kunt verwachten.

Vooraf had Monique een foto gemaakt van mijn gezicht, ook met een close-up van mijn ogen, omdat ik fijne lijntjes heb rondom mijn ogen. Gelijk na de behandeling maakte ze nog een foto. Wat bleek? De fijne lijntjes waren gewoon weg. Nergens meer te bekennen! Echt. Ook wonderbaarlijk was dat mijn jukbeenderen sterker naar voren kwamen. Niet overdreven natuurlijk, wonderen bestaan immers niet. Maar je zag toch duidelijk dat mijn ‘bone structure‘, zoals Tyra Banks zou zeggen ;-), strakker was. Ik stond echt versteld, niet normaal. En dat dus na 25 minuten hè? Plus zonder pijn lijden.

trippolarskincare6

OxyGeneo

De tweede behandeling die Monique me liet ervaren, heet OxyGeneo. Deze innovatieve huidvernieuwende behandeling voert gelijktijdig drie acties uit:

 • Exfoliatie van de bovenste huidlaag
 • Insluizen van essentiële revitaliserende werkstoffen
 • Zuurstofvoorziening van de huid van binnenuit

Ook de OxyGeneo-behandeling wordt uitgevoerd met het langwerpige ‘instrument’ van het Pollogen-apparaat, maar dit keer in combinatie met een gel. De NeoRevive-gel die ik kreeg, zorgt voor huidverjonging en anti-aging.

trippolarskincare2

Even in het kort wat een OxyGeneo-behandeling doet. Het apparaat in combinatie met de gel zorgt ervoor dat zuurstofrijk bloed uit dieper gelegen huidlagen naar de bovenste huidlaag wordt gestuurd. Hierdoor verbetert het volume van de huid. Kort gezegd combineert de behandeling de exfoliërende werking van een milde microdermabrasie, fruitzuurpeeling en zuurstoftherapie van binnenuit. Het resultaat? Een gladdere, zachtere huid die straalt.

Nog wat voordelen van OxyGeneo op een rij:

 • stimuleert de natuurlijke zuurstofvoorziening van binnenuit
 • meer resultaat in minder tijd
 • geeft de huid een peeling-exfoliatie zonder hersteltijd
 • super anti-aging werking
 • direct een stralende huid
 • geeft de huid een betere hydratatie
 • de huid krijgt een egale en frisse uitstraling
 • geeft de huid meer volume
 • vermindert pigmentvlekken
 • stimuleert de aanmaak van collageen
 • vermindert fijne lijntjes en rimpels
 • verbetert de huidstructuur
 • grove poriën worden fijner

trippolarskincare5
Voor de geïnteresseerden: dit is wat OxyGeneo doet

Wat ik gelijk merkte, is dat deze behandeling iets minder ontspannend is dan de TriPollar. Je huid wordt behoorlijk gestimuleerd, en dat voel je. Een OxyGeneo-behandeling prikt een beetje, maar mag in principe geen pijn doen. Ik voelde mijn huid gedurende de behandeling (die ongeveer 25 minuten duurt) wat branden. Na afloop was m’n gezicht rood, maar dit was van korte duur: na een half uur was de roodheid volledig weggetrokken. Je kunt een OxyGeneo-behandeling een beetje vergelijken met een peeling, al zijn de huidvernieuwende en -verbeterende eigenschappen van OxyGeneo vele malen beter. Opvallend is dat je geen hersteltijd hebt na een behandeling. Wel is het aan te raden zeker een week na OxyGeneo geen scrub of peeling te gebruiken, de zon zoveel mogelijk te vermijden en flink te smeren met SPF.

Ik heb in dit blogartikel nog maar heel kort toegelicht hoe de behandelingen precies werken. Als je dieper in de stof duikt, zul je merken dat het best een complex verhaal is. Wat ik in ieder geval kan zeggen vanuit mijn eigen ervaring is dat zowel TriPollar als OxyGeneo heel laagdrempelige behandelingen zijn voor als je je fijne lijntjes en rimpels wil aanpakken, maar niet in je huid wil snijden en niet aan injecties (botox) wil beginnen. Ik stond echt versteld van het resultaat. De lijntjes rondom mijn ogen waren niet meer te zien! Het fijne is dat de behandeling nog eventjes doorwerkt. Sterker nog: het resultaat is na drie maanden op zijn best, want zo lang doet de huid erover collageen aan te maken. Voor een langdurig effect dien je de behandeling(en) wel te herhalen. Je kunt natuurlijk niet verwachten dat je minder lijntjes en rimpels hebt na slechts één behandeling.

Jammer genoeg was het in de salon te donker om goede foto’s te maken. Ik heb dus geen kiekjes van de behandeling of de resultaten. Je moet me maar op mijn woord geloven dat ik er stralend uitzag 😉

NOTE: op veler verzoek toch het fotootje van mijn oogopslag. Donker, maar toch.

trippolarskincare3

Monifique in Tilburg biedt de TriPollar-behandeling aan voor €55, de OxyGeneo kost €59,95. Je kunt ze ook combineren, dan betaal je €100.

Ik ga na deze ene keer zeker een keer terug voor een behandeling. Ondanks het feit dat TriPollar ontspannender is, denk ik toch dat ik voor OxyGeneo ga de volgende keer. Het spreekt me heel erg aan dat de zuurstofvoorziening van binnenuit wordt gestimuleerd. Dat de behandeling wat prikt, vind ik niet erg, maar zie ik vooral als een teken dat er iets gebeurt en mijn huid aan het werk wordt gezet.

Benieuwd geworden naar deze geweldige anti-aging behandelingen? Je boekt ze bij Monifique in Tilburg.

Lijken de TriPollar- en OxyGeneo-behandeling jou wat?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

9 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
05/05/2016 at 08:19

Ik ben altijd geïnteresseerd in dit soort methodes. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe ik deze behandelingen zelf zou ervaren.

Moniekreply
05/05/2016 at 21:20

Leuk artikel. Mijn schoonheidsspecialiste heeft dit apparaat ook. Zij was er ook lovend over, maar zou ik ook zijn in haar geval 😉 Maar bedankt voor de aanvulling. Een voor en na foto was wel leuk geweest. Misschien de volgende keer! Ben zelf ook wel nieuwsgierig, maar vind het zo duur….:-(

Carlijnreply
05/05/2016 at 21:30
– In reply to: Moniek

Helemaal gelijk in! Monique heeft een foto gemaakt van m’n ogen, voor en na, maar die was zo donker dat hij niet erg mooi was om te plaatsen. Volgende keer een herkansing in daglicht 🙂

Nesrinreply
06/05/2016 at 11:12

Jammer dat je geen foto hebt kunnen plaatsen want ik ben echt heel erg benieuwd en heb er zo een ritje naar Tilburg voor over 😉

Carlijnreply
11/05/2016 at 09:53
– In reply to: Nesrin

Nesrin, ik heb de foto toch geplaatst. Zie je rechts dat de lijntjes onder mijn ogen weg zijn? Verbazingwekkend he?!

Astridreply
24/01/2018 at 17:28

wat een leuke blogpost! Uiteindelijk toch maar botox gedaan bij http://www.botoxinjectablesutrecht.nl.

Renatereply
29/03/2018 at 11:23

Wow dit klinkt echt als iets wat ik ook moet uitproberen! Zijn er ook instituuts in Eindhoven die deze behandeling aanbieden?

Bristol botoxreply
05/12/2018 at 13:41

Before a laser tattoo removal session, your medical professional will determine which type of laser to use and the number of treatments you’ll need

Biancareply
16/05/2019 at 17:10

Zelf ben ik op dit moment aan het zoeken naar een oplossing voor mijn kraaienpootjes. Ik zit er aan te denken om een Botox behandeling te nemen. Maar dit klinkt ook erg interessant.

Leave a reply