Hoe ik mij beauty wise voorbereid op een zonvakantie

Een week naar de zon betekent voor mij een vlekkeloze voorbereiding, beauty wise. Ik wil gladde benen, alvast een bruin kleurtje, verzorgde voeten, wimpers die van zichzelf zwart zijn… pfffff, wat een ijdeltuit hè? Vandaag vertel ik je hoe ik mij voorbereid op een zonvakantie. Ook doe ik verslag van mijn bezoekje aan Different Hair Skin Body in Tilburg, waar ik naartoe ging voor een brazilian wax en het verven van mijn wimpers en wenkbrauwen.

Mijn tan voorbereiden
Twee weken geleden ben ik begonnen met het smeren met Lancaster Tan Preparer, voor gezicht en lichaam. Deze zonvoorbereidende smeersels zorgen ervoor dat je op de zonnige plek van bestemming sneller en egaler bruint wordt en dat je bruine teint langer houdt.

zonvakantievoorbereidingen1
De Tan Preparer-lijn is verrijkt met Lancaster Tan Activator Complex, een complex dat op zijn beurt weer rijk is aan een unieke mix van zoete sinaasappel en urucumzaden, die bol staan van de bètacaroteen. Dit stofje stimuleert de aanmaak van melanine én verbetert de verspreiding van de melanine. Als je ruim van tevoren begint met smeren, heeft je huid de tijd om de melanine naar het huidoppervlak te brengen. Hierdoor word je dus sneller bruin. Ik gebruik Lancaster Tan Preparer nu al twee jaar, altijd voordat ik naar de zon ga. Maar om nou te zeggen dat ik het sneller en mooier bruin word? Ik weet het niet hoor… Doe het misschien meer voor het psychische effect. Ik wíl gewoon heel graag dat dit werkt.

Een bruin kleurtje kweken
Los van Lancaster Tan Preparer gebruik ik een paar keer een zelfbruiner, zodat ik niet zo hagelwit ten tonele verschijn in mijn tankini. De zelfbruiner die ik gebruik, is Clarins Addition Concentré Eclat. Deze zelfbruinerdruppels meng je met een bodylotion, waardoor je natuurlijk en egaal bruin wordt. Ik vind dit een uitkomst! Lees hier mijn eerdere review van Addition Concentré Eclat.

Voeten verzorgen
Op vakantie loop ik de hele dag op blote voeten, of op slippers/sandalen. Mooie voetjes is dus wat ik wil. Voor vertrek scrub ik ze, ik knip mijn teennagels kort en ik lak ze in een knalkleurtje.

zonvakantievoorbereidingen2
Benen scheren
Ik weet dat veel vrouwen harsen of epileren prefereren, maar voor mijn benen zweer ik bij het good old scheermes. Ik heb weleens geëpileerd en ook gewaxt, maar ik krijg nooit zo’n glad effect als met een scheermesje. Het is ook maar zo’n kleine moeite, binnen een paar minuten ben ik klaar. Ik scheer mijn benen de ochtend van vertrek, zodat ze gladder dan glad zijn bij aankomst. Ik neem een scheermesje mee, die ik om de dag gebruik voor mijn benen en iedere dag voor mijn oksels.

Een brazilian wax
Niets vervelender dan haartjes die uit je bikinibroekje piepen. Nee, daar moet ik echt niks van hebben. De oplossing? Ratsj ratsj alles eraf! Voor mijn brazilian wax ben ik afgelopen donderdag naar Different Hair Skin Body in Tilburg geweest. Ik vloog een paar keer flink tegen het plafond van de pijn, maar ik moet zeggen dat het al met al toch wel meeviel. Bovendien: ik vind het het absoluut waard. Ik ben nu volledig haarvrij en dat voelt toch wel het allerprettigst.

In een apart artikel dat volgende week online komt, zal ik uitgebreider vertellen over de brazilian wax bij Different Hair Skin Body.

brazillianwaxdifferenthairskinbody6brazillianwaxdifferenthairskinbody3
Wimpers en wenkbrauwen verven
Op vakantie draag ik het liefst weinig tot geen make-up. Maar dan heb ik zo’n blotebillengezicht. Het minste wat ik dan kan doen, is mijn wimpers en wenkbrauwen laten verven. Zo heb ik toch nog een beetje het idee dat ik er toonbaar uitzie. Mijn mascara kan ik dan achterwege laten, vooral overdag vind ik dit fijn, voor als ik ga zwemmen. ‘s Avonds doe ik wel vaak mascara op, dan wil ik er net wat opgemaakter en mooier uitzien. Mijn wenkbrauwen zijn van zichzelf lichtbruin, maar ik vind ze veel mooier als ze wat donkerder zijn. Als ik ze laat verven, hoef ik de hele vakantie geen wenkbrauwpotlood aan te raken. Superfijn! Ook het verven van mijn wimpers en wenkbrauwen heb ik laten doen bij Different Hair Skin Body.

zonvakantievoorbereidingen4zonvakantievoorbereidingen3
Op bovenstaande foto’s zie je mijn geverfde wenkbrauwen en wimpers. M’n brows zijn mooi donker, zodat ik zeker geen potloodje nodig heb op vakantie. Op de bovenste foto zie je het effect van de wimperverf goed. Het is vrij subtiel, maar toch zijn de haartjes gekleurd en da’s wat ik wilde. Tevreden dus!

Nou, dat was ‘m wel. Overdrijf ik met bovenstaande of zijn er meer vrouwen die zo grondig te werk gaan voordat ze op vakantie gaan? Ik ben wel benieuwd eigenlijk.

De behandelingen (brazilian wax en wenkbrauwen/wimpers verven) zijn gesponsord door Different Hair Skin Body, waarvoor heel veel dank. Bekijk hier de site van deze supermooie salon >

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

6 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Sanne Marlijnreply
23/05/2016 at 08:06

Ik ben wel benieuwd waar je naartoe op vakantie gaat! Ik bereid me nooit heel erg voor qua uiterlijke verzorging. Ik laat ook graag in het land zelf eea doen. In Vietnam schijnt een pedicure bijvoorbeeld heel goed en goedkoop te zijn. Wel heb ik alvast even mijn puntjes laten knippen, omdat die door het warme weer daar wel eerder zullen gaan splijten.

Carlijnreply
23/05/2016 at 08:17
– In reply to: Sanne Marlijn

Ja in Azië zit je dan goed. Wij gaan nu een week naar Turkije waar ik m’n strandbedje niet af kom (ehhhh figuurlijk dan, want ik ren achter kruipende baby’s aan). Vandaar de grondige voorbereidingen, want laat daar niks doen 🙂

Elinereply
23/05/2016 at 11:14

Heel herkenbaar! Mijn teennagels zijn altijd netjes in een mooi kleurtje gelakt, de benen zijn geschoren en van tevoren heb ik mijn hele lichaam gescrubt. Zo’n brazilian wax lijkt me ook wel wat (maar stiekem ook wel erg pijnlijk). Ben benieuwd naar je ervaringen!

Marsha von Winckelmannreply
23/05/2016 at 18:25

Leuk om te lezen! Ik gebruik ook gewoon liever een scheermesje. En ik zou wel eens een brazilian wax willen proberen maar ik ben zo bang dat het zo’n pijn doet 😛 -x-

Nesrinreply
23/05/2016 at 23:55

Ik snap jou toch doe ik heel anders. Ik ga stap meestal helemaal behaard het vliegtuig in (ja echt) als ik naar Turkije ga, zelfs mijn wenkbrauwen laat ik groeien. Soort weerwolf meets Bert (van Ernie) kinda thing.
Eenmaal aangekomen in Turkije ren ik naar een salon want hier zijn ze zó goed met wenkbrauwen en harsen voor zoveel minder geld 😉

Jouw wenkbrauwen en wimpers zien er mooi uit! Lekker om een week lang met een blotenbillengezicht rond te lopen.

Lekker hoor een weekje naar de zon!

Moniekreply
25/05/2016 at 19:34

Ja ik doe dit soort dingen ook in het voren. Voel me er gewoon fijner en rustiger bij. Hoef ik me daar niet druk om te maken tijdens vakantie 😉

Leave a reply