Hoe mijn huid in twee maanden flawless werd

Mag je van jezelf zeggen dat je huid flawless is? Jawel toch? Ik ben in ieder geval heel erg blij met hoe mijn huid er de laatste weken uitziet: glad, gezond, zonder zichtbare poriën en vrij van pukkels of oneffenheden. Hoe ik dat voor elkaar heb gekregen, lees je in dit artikel.

isadorabeauty10

Een mooie huid heb ik niet altijd gehad. Sterker nog: tot voor kort ging mijn interesse vooral uit naar producten voor de onzuivere huid. Van verschillende merken heb ik skincareproducten die zijn bedoeld voor de huid met pukkeltjes. Waarom ik die gebruik(te)? Omdat ik mezelf tot die doelgroep rekende. Nog steeds is mijn huid af en toe wat onrustig, maar over het algemeen ben ik de laatste tijd heel erg tevreden met hoe mijn gezicht eruit ziet. Ik heb wat dingetjes veranderd in mijn gewoonten, ik weet bijna zeker dat dit de oorzaak is van mijn goede huidconditie. Ik zal je m’n geheimen verklappen 😉

1. Ik pulk niet meer aan mijn gezicht
In de badkamer heb ik een spiegel met een felle lamp erboven. Als ik die lamp aandoe, zie ik werkelijk ALLES. Ieder haartje of mini-pukkeltje valt op. En wat doe ik? Ik ga eraan zitten. Zo slecht. De pukkel (die vaak nog niet eens een echte pukkel is) in kwestie is er de volgende dag alleen maar erger aan toe, juist omdat ik eraan heb gezeten. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik er echt vanaf moet blijven en dat helpt enorm. Ik heb een poos geleden een artikel geschreven over eerste hulp bij puistjes, daarin benadruk ik ook hoe belangrijk het is om van je gezicht af te blijven. Het artikel vind je hier >

2. Ik reinig mijn gezicht in de keuken, waar geen spiegel is
Dit is inherent aan puntje 1. Heel kinderachtig, maar zo kom ik niet in de verleiding om aan mijn gezicht te zitten. In de keuken heb ik mijn favoriete cleansers van SENSAI neergezet, welke ik elke avond gebruik.

3. Ik gebruik al weken dezelfde producten
Normaal gesproken wissel ik mijn skincareproducten graag af. De ene dag een smeerseltje van Estée Lauder, de volgende dag een crèmepje van SENSAI. Het is net waar ik zin in heb. Sinds een maand gebruik ik alleen nog maar dezelfde producten, zonder af te wisselen. ‘s Avonds is dat het micellaire reinigingswater van Diadermine voor mijn ogen en de hele Silky Purifying-lijn van SENSAI voor mijn gezicht. Mijn skincareroutine van overdag kon je onlangs zien op mijn blog.

aleezaglowingbeautyoil5

4. Ik zweer bij cactusvijgolie
Al zeker twee maanden gebruik ik iedere avond voor het slapen gaan de Glowing Beauty Oil van Aleeza Cosmetics. Dit is een huidolie met onder andere cactusvijgolie. Deze olie staat erom bekend de huid glad en zacht te maken. Ook gaat het vroegtijdige huidveroudering tegen, omdat er uitzonderlijk veel vitamine E in zit. De Glowing Beauty Oil gebruikte ik eerst af en toe, maar omdat ik diep van binnen weet dat skincare alleen zin heeft als je het langdurig gebruikt, smeer ik nu iedere avond met deze geweldige olie. Mijn gezicht is er zooo van opgeknapt!

5. Ik drink veel water
Met water drinken heb ik nogal moeite. Maar ik moet van mezelf minimaal drie flesjes van 500 ml leeg drinken op een dag. Dat gaat gelukkig goed, zeker nu ik een deel van de week weer op kantoor zit.

muradhydrodynamic4

Door consequent te zijn en slimme trucjes toe te passen (zoals het reinigen van mijn gezicht in de keuken) heb ik een huid gekregen die er stukken gezonder uitziet dan een paar maanden geleden. Ik ga gerust zonder foundation naar de supermarkt op zondagochtend, maakt me niks uit. Als die donkere kringen en wallen nou ook nog eens verdwijnen, ben ik helemaal gelukkig.

Wat zijn jouw geheimen voor een mooie huid?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

11 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
21/04/2016 at 06:37

Ik moet zeggen dat mijn huid de laatste tijd ook redelijk flawless is. Alleen heb ik sinds kort wat velletjes op mijn wangen die maar niet weg willen gaan. Ik ben ook erg benieuwd naar die cactusvijgolie, dat klinkt toch een partij goed. Ik vind dat je in ieder geval mag zeggen dat je een flawless huid hebt, iets om trots op te mogen zijn hoor :)!

saskiareply
21/04/2016 at 11:01

Ik probeer veel op ingrediënten te letten. Gebruik ook vrijwel alleen de producten van dr. hauschka (serum, melisse creme, reinigingscreme en kalmerend masker). En momenteel slik ik weer een maand lang een antibiotica kuur omdat de plekjes op mijn gezicht om te huilen waren 🙁

Elinereply
21/04/2016 at 17:21

Wat een leuk en interessant artikel!! Het helpt inderdaad als je niet meer aan je gezicht zit en ook dezelfde producten gebruiken is echt een aanrader. Ik merkte het trouwens direct toen ik afgelopen week een ander product gebruikte; hallo puistjes :-(! Water drinken doe ik altijd al heel erg veel en is inderdaad super voor je huid.

Nesrinreply
22/04/2016 at 10:11

Kijk dit is waardevolle content en ik hoop dat het voor mij ook gaat werken. De titel sprak mij meteen aan 😉

Marjonreply
22/04/2016 at 10:30

Zeer handig artikel! Veel water drinken werkt voor mij ook verbazingwekkend goed! 🙂 Ik kijk uit naar je volgende post! Liefs, Marjon

Angela – Mama met passiereply
22/04/2016 at 10:39

Wauw wat een prachtige huid! J A L O E R S! Een beetje maar, mijn huid gaat nu ook echt weer goed 😉 Ik gebruik alleen producten van Dr. Schrammek. Twee jaar geleden was mijn huid er verschrikkelijk aan toe door eczeem, het gebruik van hormoonzalf etc… Met hulp van praktijk biologische geneeskunde waardoor ik nu weet wat ik niet moet eten en hulp van mijn schoonheidsspecialiste, kan ik het onder controle houden. De winterperiode was wel wat lastiger, maar nu gaat het goed. Ik ben huiverig om andere producten te gebruiken, maar die glowing beauty oil lijkt me heerlijk… Verder gebruik ik al ruim 2 jaar geen make-up meer. Soms wel jammer, want het is wel leuk om je af en toe op te tutten. Maar goed, we doen het er maar mee 😉 Ik heb mijn verhaal laatst in twee delen gedeeld op mijn website inclusief foto’s. Ik vond dat heel spannend om te doen, want ik zag er echt niet uit! 🙁

Handige tip van je gezicht afblijven. * tikt zichzelf op de vingers, omdat ze gisteren heeft gepulkt en nu met een lelijke plek op haar kin rondloopt*

Mieke | Mieksmindreply
22/04/2016 at 23:30

Ik doe al deze stappen al en mijn huid is jammer genoeg niet flawless. Sinds een maand heb ik een aantal bultjes op m’n huid. Geen andere crème gebruikt, geen andere reiniging, zelfde makeup. Ze gaan gewoon niet weg.

Rachel Kromdijkreply
23/04/2016 at 11:39

Ik gebruik ha-ra wat ik zelf verkoop, niet op dieren getest, parfum en alcohol /parabeen vrij! ik zie al heel veel gezichtjes opknappen gelukkig en zelf heb ik ook geen last meer van overduidelijke littekentjes, pukkels en ik heb ook geen last meer van onderhuidse pukkels (waar ik hoofdpijn van kreeg)

Sanner Marlijnreply
23/04/2016 at 15:06

Ik moet toch maar eens die beautyolie van Aleeza aanschaffen, heb ‘m al meerdere malen bij jou voorbij zien komen. Je hebt inderdaad een flawless huid, dat mag jij zeker van jezelf zeggen. Ik zou echter niet zonder spiegel kunnen tijdens het reinigen. Ik gebruik Lush Ultrabland op het moment, weet echter niet of ik die opnieuw zou kopen.

Carlijnreply
23/04/2016 at 16:04
– In reply to: Sanner Marlijn

Kan ‘m je zeker aanraden hoor! Echt fijn spul!

Astridreply
26/04/2016 at 23:06

Wat slim dat je je huid reinigt in de keuken! Het is inderdaad soms heel lastig om van je gezicht af te blijven… Stom he? Hoe ‘leuk’ het is om je gezicht van dichtbij te onderzoeken en te pulken…

Leave a reply