Je weet dat je een beautyjunkie bent als je…

Een cosmeticafanaat ben ik zolang ik me kan herinneren. Als klein meisje neusde ik al rond in de toilettas van mijn moeder, waarna er steeds vaker spulletjes naar mijn kamer verdwenen. Nog zo’n vroege jeugdherinnering: mijn armharen scheren omdat ik een scheerapparaat reuze spannend vond en wilde weten wat ‘t deed. Nu, zo’n 20 jaar later, is er weinig veranderd. Ik vind gewoon weinig interessanter, leuker en mooier dan cosmetica! Zo kwam ik op het idee voor dit artikel. En ja, alles is op eigen ervaring berust 😉

Je weet dat je een beautyjunkie bent als je…

– … tijdens het inpakken van je koffer of weekendtas meer oog hebt voor de inhoud van je toilettas dan voor de kleding die je meeneemt op vakantie. Twee broeken, shirts, een bikini en wat ondergoed? Prima hoor, zolang er maar ruimte is voor die flacons cleanser en tonic, pot dag- en nachtcrème, tube scrub, rol wattenschijfjes, twee mascara’s, vier oogschaduwpaletten, acht lipsticks, zestien kwasten… moet ik doorgaan?
– … partner je vraagt ook wat vakantie-research te doen, en jouw aandeel bestaat uit het noteren van de beste city spa’s, drogisterijen en het adres van de MAC Store. De beste eetadresjes en things to do laat je wel aan je vriend over.
– … in magazines regelrecht doorbladert naar de cosmeticapagina’s en – als je die uitgeplozen hebt – een blad vervolgens als ‘gelezen’ in de papierbak mikt.
– … bij beauty sample sales gaat rennen en andere mensen met ellebogenwerk nog net niet omver stoot. Alles om maar de eerste keuze te hebben en de mooiste koopjes te scoren.
– … onrustig wordt van het idee dat je je voorraad skincare aan het opmaken bent, ook als dat nog drie potten crème, twee serums, twee oogcrèmes, vier cleansers, een scrub en vier flesjes huidolie zijn. Je wilt liever dat je stash voor altijd onaangeraakt blijft en je spulletjes blijft verzamelen dan dat je het idee hebt dat je voorraad slinkt.

beautyjunkie2
Een kleine selectie van wat er bij mij in mijn ‘voorraadkast’ ligt. Soms al maandenlang! Krijg nu al de kriebels bij het idee dit te moeten aanbreken…

– … oprecht teleurgesteld bent in mensen als je ze een mooi beautyitem cadeau doet en je vervolgens merkt dat het niet gebruikt wordt. Grrr…
– … dezelfde dag nog een nieuwe Tweezerman bestelt als je erachter komt dat je je geliefde pincet hebt laten liggen bij je moeder – die je over een paar weken weer ziet.
– … hele stillevens van mooie cosmeticaproducten maakt op de plankjes in de badkamer. En je partner/huisgenoot daar helemaal níets over te zeggen heeft.
– … je laatste tientjes van de maand liever opmaakt aan een goede massage, een nieuwe mascara of een fijne bodylotion dan aan ieder ander item of doel dan ook.
– … tijdschriften eerst scant op de aanwezigheid van samples en die er vervolgens enthousiast uittrekt. Om ze diezelfde avond gelijk te gebruiken.
– … de items in je open badkamerkastje afstoft alsof het trofeeën zijn. Glimmen zullen ze!
– … partner je Instagram-app opent, door de foto’s scrollt en opmerkt dat ‘al die make-upjes en opgemaakte mensen echt helemaal niks aan zijn’. Want verder valt er niks te zien.
– … verschrikt opkijkt als je op RTL Boulevard hoort dat ‘Bobbi Brown’ is opgepakt. Huh, die lieve makeup artist met haar eigen beautylijn? O nee, de rapper die in de jaren negentig in een oranje overall danste op Two Can Play That Game. Pfiew.
– … heel geamuseerd vanuit je ooghoeken toekijkt hoe iemand zich in de trein aan het opmaken is. Welke merken gebruikt ze, waar zijn haar kwasten van en hoe gaat ze in hemelsnaam die eyeliner zetten in deze wiebelende wagon?
– … je niet eens schuldig voelt over het gemiste vliegtuig ten gevolge van de reisflesjes die je hebt gevuld met rode showergel van The Body Shop die de douane aanzag voor explosieve vloeistof.
– … de temperatuur van de douchekraan wat lager draait, omdat je weet dat het je huid uitdroogt. Zelfs als je een douche van minder dan 39 graden eigenlijk al te koud vindt.
– … de parfum- en make-updames in warenhuizen expres drie keer voorbij wandelt in de hoop dat ze je nu wel een sample of touch-up aanbieden.

Nou, zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. Er zijn simpelweg te veel aanwijzingen die erop duiden dat ik lijd aan een ernstige cosmeticaverslaving. Ik ben heel benieuwd of bovenstaande ook op jullie van toepassing is. Waarin herken je je het meest?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

9 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

EminasLifestylereply
06/05/2015 at 07:50

Haha, ja heel erg herkenbaar!

Iris | Todayslipstickreply
06/05/2015 at 09:06

Echt heel leuk geschreven. Sommige dingen zijn zo herkenbaar: ‘Je wilt liever dat je stash voor altijd onaangeraakt blijft en je spulletjes blijft verzamelen dan dat je het idee hebt dat je voorraad slinkt.’ Ik vraag mezelf ook altijd af welke merken het meisje dat zich aan het opmaken is in de trein gebruikt haha.

Heb je echt je vliegtuig gemist omdat de douane dacht dat je explosieve vloeistof bij had?! Ik zou echt in paniek zijn haha, wel een leuk verhaal om te vertellen (achteraf gezien).
Liefs, Iris

Carlijnreply
06/05/2015 at 09:10
– In reply to: Iris | Todayslipstick

Haha ja dat is echt gebeurd. Op dat moment helemaal niet grappig (vond ook vooral mijn vriend) en een dure grap bovendien. Nu, 5 jaar later, kunnen we erom lachen.

Nesrinreply
06/05/2015 at 12:40

Wow heb je echt een vlucht gemist?! Hilarisch!

Ik vind het mooi om te lezen dat je echt een beautyjunk bent in hart en nieren, voor mij niet zo herkenbaar alhoewel ik wel kan genieten van mijn trofeeën in de badkamer al heb ik er niet veel.

Elinereply
06/05/2015 at 17:06

Superleuk en herkenbaar om te lezen! Ik heb ook een hele kast vol staan met skincareproducten (kan echt jaren vooruit), maar blijf het leuk vinden om nieuw spul te kopen en te proberen!

Lisareply
07/05/2015 at 21:19

Tijdschriften scannen op samples, te herkenbaar!

samreply
08/05/2015 at 14:06

Zeker herkenbaar! Ik kan me ook verbazen als ik iemand in een trein een mooie eyeliner streep zie zetten 🙂

Marleenreply
09/05/2015 at 15:40

Haha ik voel me erg aangesproken.. Leuk artikel! xx

Simovic-Vuceljic Natasareply
16/05/2015 at 17:06

Leuk artikel! Ik ben zelf niet zo enorm verslaafd, aloewel ik merk dat sinds ik blog veel meer naar cosmetica producten kijk en de neiging heb om de hele winkel leeg te kopen 🙂 Liefs! x

Leave a reply