3x verfrissende make-up fixers (voor als het mooi weer is)

Wat een make-up fixer met mooi weer te maken heeft? Ik gebruik ze vooral om te verfrissen en verkoelen. Dat m’n make-up langer blijft zitten, is mooi meegenomen. Dit zijn mijn drie favorieten.

makeupfixers7

Sorry voor de smoezelige verpakking. Zoals je ziet, heb ik de Clarins Fix Make-Up al even in mijn verzameling; hij ziet er niet tiptop meer uit. Deze frisse spray gebruik ik graag omdat hij mijn gezicht echt een goede opfrisser geeft. Er zit grapefruit in, wat de geur heel prettig maakt. Hij vernevelt best wel heftig, dus er komt na één keer sprayen genoeg op je gezicht. Lekker zuinig in gebruik, dus. Verder bevat de Clarins Fix Make-Up niet heel veel verzorgende ingrediënten, het is voor mij echt een spray om te fixeren en verfrissen.

makeupfixers9

Een gezichtsspray met juist heel veel verzorgende ingrediënten. Dit is Nano White Fresh Miracle Mist, een fixerende gezichtsspray die ik kocht in Kuala Lumpur. Deze frisse spray verkleint de poriën, gaat overtollig talg tegen, verheldert de teint, brengt de huid in balans en verfrist een vermoeide huid. Behoorlijk wat voordelen!

makeupfixers8

Ik spray dit spulletje regelmatig over mijn make-up, maar neem ‘m ook mee naar buiten als ik in de zon ga zitten. De geur is een beetje klinisch, da’s het enige minpuntje.

makeupfixers6

Dan een verfrissende toner die helemaal geen make-up fixer is (maar waar ik ‘m wel voor gebruik): Lush Breath of Fresh Air. Dit lekkere gezichtswatertje met echt zeewater is zo ontzettend verkoelend en verfrissend, ik vind dit echt een must-have voor een warme dag. Vroeger nam ik op vakantie een bus Evian-spray mee, maar die heeft nu plaatsgemaakt voor Breath of Fresh Air. Zo’n Evian-spray is alleen maar verfrissend, deze van Lush is tegelijkertijd heel verzorgend. Ik gebruik deze toner ook om mijn laatste restjes make-up te verwijderen.

Als ik mijn tas voor naar het strand of een dagje in de zon inpak, stop ik daar altijd een make-up fixer in. Of ze daar nou wel of niet voor bedoeld zijn, wat deze watertjes alle drie gemeen hebben,  is dat ze verfrissend en verkoelend zijn. En dat is wat we willen als het 25 graden is.

Gebruik jij ook weleens producten voor iets anders dan ze bedoeld zijn?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

5 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
28/04/2016 at 06:31

Ja, ik vind Fixing Sprays heerlijk. Mijn MAC Fix+ spray gaat op vakantie mee om even lekker af te koelen. Daarnaast ruikt mijn (limited edition) variant nog eens heerlijk fris en fruitig!

Sanner Marlijnreply
28/04/2016 at 08:33

Ik gebruik fixing sprays juist alleen maar om te fixeren en niet voor de frisheid haha. Ik gebruik nu de Smashbox primer water. Een veel te dure, maar wel hele fijne fixing spray die je behalve als settingspray ook als primerspray kunt gebruiken. Er zitten geen siliconen is dus dat is wel prettig. Die Nano White Fresh Miracle Mist lijkt me met al zijn voordelen ook wel wat, wie weet kom ik die ook wel tegen als ik in Azie ga beautyshoppen 🙂

Elinereply
28/04/2016 at 11:42

Leuk om te lezen. Ik gebruik zulke producten eigenlijk nooit, maar ik kan me voorstellen dat met 25 graden of meer zo’n fixer wel erg fijn kan zijn. Vooral die van Clarins spreekt mij erg aan (eigenlijk omdat ik Clarins sowieso een erg fijn merk vind).

Nesrinreply
29/04/2016 at 20:18

Ik heb nog nooit een fixing spray gebruikt. Die van Clarins en Lush spreken mij wel aan alhoewel zeezout niet heel aantrekkelijk klinkt eigenlijk.

Carlijnreply
29/04/2016 at 22:14
– In reply to: Nesrin

Jawel! Juist wel! Is super voor je huidje 🙂

Leave a reply