Review: Clarins Booster Energy

Heb je een hectisch leven? Ben je vaak vermoeid? Slaap je slecht? Dan is dat af te lezen aan je huid. Ik spreek uit ervaring hè. Ik was vorige week wat foto’s van mezelf aan het editten en ik schrok me een hoedje. Op een foto waar ik recht in de camera keek, keek ik aan tegen twee vermoeide oogjes. Met diepe droogtelijntjes onder de ogen. Een grauwe huid, die had ik ook. Hè gedver. Ik weet dat ik geen 18 meer ben, maar dit ging wel heel ver. Sindsdien gebruik ik Clarins Booster Energy, een kuur in druppelvorm die je huid een boost geeft. Zie je er tenminste wel weer uit alsof je 18 bent.

clarinsboosterenergy2

Clarins Booster Energy is er voor iedereen die wel wat extra’s kan gebruiken. Als je huidige crème niet meer volstaat. Het idee is simpel: je voegt drie tot vijf druppeltjes toe aan je eigen crème, dit meng je en vervolgens masseer je de crème in je huid zoals je dat gewend bent. De Booster Energy is een kuur. Je gebruikt het minimaal een week en maximaal een maand.

Clarins heeft drie Boosters uitgebracht: Energy, Repair en Detox. Alle drie bevatten ze andere ingrediënten en alle drie hebben ze een andere werking. Energy bevat een geconcentreerde hoeveelheid ginseng, een geneeskrachtige plant die bekend staat om zijn stimulerende eigenschappen. De ginseng in Booster Energy geeft je huid weer energie. Het laat je huid er weer vitaal en fris uitzien. Klinkt mij als muziek in de oren.

clarinsboosterenergy1

Info op het doosje: voor wie een hectisch leven leidt, vaak jetlags heeft en… voor vermoeide ouders. Haha hier moest ik wel even om lachen. Dit ‘probleem’ is dus gewoon erkend door de cosmetica-industrie.

clarinsboosterenergy6

Ook staat op het doosje nog even uitgelegd hoe het werkt. Handig!

clarinsboosterenergy3

Ik mix de Booster met mijn dagcrème. Omdat ik gelijk vol aan de bak wil, druppel ik vijf druppeltjes door mijn crème, de maximale hoeveelheid. De druppels zijn vloeibaar als water, dus het is in het begin even lastig mengen omdat de Booster al snel van mijn handen druipt. Inmiddels weet ik dat het handiger is om de crème in je handpalm te nemen in plaats van op je vingertoppen. Dat mixt fijner.

clarinsboosterenergy4

Van het aanbrengen merk je weinig. Mijn crème is misschien ietsje vloeibaarder, maar dit is amper merkbaar. Daarover kan ik dus weinig zeggen. Waar het bij dit product natuurlijk om draait, zijn de resultaten. En nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik die lastig beschrijven vind. Booster Energy zou de huid dus vitaler en frisser moeten maken. Mijn huid ziet er inderdaad fris uit na het opbrengen, maar dit is eigenlijk altijd wel het geval nadat ik mijn huid heb gereinigd en een crème heb aangebracht. Of mijn huid mét de Booster veel vitaler is? Ik weet het niet. Ook na twee weken smeren vind ik het lastig om een echt verschil te zien en te voelen.

clarinsboosterenergy5

Hier zie je de ingrediënten van Booster Energy. Het actieve ingrediënt is dus ginseng, verder zit er water in en propylene glycol en butylene glycol, twee vochtinbrengende ingrediënten die veel worden gebruikt in cosmetica. Jammer is dat ginseng best laag op het lijstje met ingrediënten staat.

Ik denk dat dit product vooral psychologisch werkt bij mij. Ik wil zo graag dat dit werkt, dat ik erin geloof dat mijn huid echt vitaler en frisser is. Toch kan ik niet volmondig zeggen dat dit daadwerkelijk zo is. Sorry Clarins, ik hou nog steeds van je en ik blijf de Booster Energy echt wel gebruiken, maar echt aantoonbare resultaten waren heel fijn geweest en dat vind ik dan toch een gemis.

Ben overigens wel heel erg nieuwsgierig naar de Repair en Detox Boosters. Ik heb van beide een aantal reviews gelezen en ook de ingrediëntenlijsten bekeken en die zijn er veelbelovend uit.

Clarins Booster zijn er in drie varianten: Repair, Detox en Energy. Ze zijn te shoppen bij alle Clarins-counters en online via Douglas.nl en IciparisXL.nl. De Boosters (15 ml) kosten €39.

Zou Booster Energy iets voor jou zijn? Of ga je liever voor Detox of Repair?

12 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
17/11/2016 at 07:15

Ik heb ook altijd het idee dat zoiets voor mij psychologisch werkt, maar zou het denk ik ook lastig vinden om daadwerkelijk te verschil te merken. Toch wil ik dit product wel eens proberen :-).

Nesrinreply
17/11/2016 at 10:22

Een soort van placebo met Clarins? 😉 Toch heb ik een zwak voor dit soort producten. Net als jij ben ik ook benieuwd naar de Repair en Detox Boosters.

Evareply
17/11/2016 at 11:02

Hmmm jammer dat het niet echt helpt. Alleen psychologisch dan ;-). Weet je, dit zijn de meest pittige jaren als de kids nog zo klein zijn. Er komt straks een tijd aan dat je in het weekend gewoon weer kan uitslapen. Weliswaar tot half negen (:-)) maar toch! Ik spreek uit ervaring 😉 X!

Carlijnreply
21/11/2016 at 09:01
– In reply to: Eva

Haha half 9 zou HEMELS zijn! Ik teken ervoor 😉 Zal geduldig afwachten…

Gonnyreply
17/11/2016 at 11:27

Ik heb de Repair en vind hem heerlijk!
Mijn rode teint is echt minder.

Huh… mag je het max. 1 maand gebruiken?
Dat wist ik niet. Overheen gelezen vrees ik.
Tnx voor die tip.

Groetjes,
Gonny

Yvonnereply
17/11/2016 at 17:01

Wat een heerlijk eerlijke review!
Ik erken het probleem absoluut (ik zie het in mijn eigen spiegel helaas) maar ik geloof niet dat er een middeltje voor is (behalve goede make-up dan).
Net zoals een dagcrème van €200 (bewezen!) niet beter is dan een dagcrème van Nivea van €5. Ik vloek nu in de kerk misschien, maar jij bent zo eerlijk dat ik denk dat je het niet erg vindt 😉

Yvonnereply
18/11/2016 at 11:31

Ik zie toevallig net de herhaling van de Rekenkamer waarin het o.a. ging over de prijs en de werking van dagcrèmes! Toevallig zeg.

Carlijnreply
21/11/2016 at 09:01
– In reply to: Yvonne

O wat toevallig. Weet je dat merk Rawa Secrets nog, waar ik twee weken geleden over schreef? Die aflevering van de Rekenkamer is het laatste zetje in de rug geweest voor de oprichtster om het merk te lanceren.

Yvonnereply
21/11/2016 at 11:40
– In reply to: Carlijn

Wat goed zeg! Heb je die aflevering van de Rekenkamer gezien? Ik was vooral zo onder de indruk van het smeren van vaseline versus dure crème en het meten van het hydratatiegehalte naderhand door Jetske Ultee. Bleek de kant waar met vaseline gesmeerd was beter gehydrateerd te zijn… wat Jetske al voorspeld had uiteraard :).

Carlijnreply
22/11/2016 at 21:49
– In reply to: Yvonne

Nee niet gezien. Zou ‘m dan toch eens terug moeten kijken. Ben er wel een beetje bang voor… zit ik dan met al mijn dure smeerseltjes!

Miekereply
21/11/2016 at 10:07

Wat jammer zeg! Ik wilde dit spul altijd nog eens kopen, maar dat doe ik nu maar niet meer.

detox dieetreply
22/04/2018 at 12:18

Ik gebruik de detox booster en ben daar ook helemaal weg van!

Leave a reply