Review: Paula’s Choice Radiance Renewal Mask

Een masker dat kalmeert en herstelt en tegelijkertijd de teint verheldert. Klinkt bijna te perfect, toch? Toch is het Paula’s Choice gelukt een masker te ontwikkelen dat je een frisse huid belooft, gelijk na het opstaan. Opstaan, huh? Yes: dit masker breng je ‘s avonds aan. Je gaat ermee slapen en wordt dan wakker als een nieuwe versie van jezelf. Ik heb Paula’s Choice Radiance Renewal Mask getest en laat je vandaag weten wat ik ervan vind.

pcradiancerenewelmask1

Paula’s Choice Radiance Renewal Mask is een licht gelmasker voor ‘s nachts dat de huid tijdens het slapen herstelt, kalmeert en haar glow teruggeeft. Ideaal voor iedereen die een doffe of vale huid heeft, structureel of ten gevolge van de weersveranderingen. Ik merk zelf dat mijn huid in het najaar niet hetzelfde is als in de zomer. Ik zie wat bleker en mijn huid straalt minder. Paula to the rescue!

pcradiancerenewelmask3

Het Radiance Renewal Mask zit in een chique pompflacon waarin 50 ml zit. De oomp doseert behoorlijk. Met twee pompjes heb ik voldoende gel voor mijn hele gezicht.

pcradiancerenewelmask2

Zoals je kunt zien, is de textuur heel licht. Het is een gelmasker, maar dan tegen het vloeibare aan. Moet ook wel, want met een dik kleimasker ga je natuurlijk niet slapen.

pcradiancerenewelmask4

Op een gereinigd gezicht breng ik een dun laagje van het masker aan. Voelt fris! Het masker is heel luchtig en laat zich makkelijk verdelen. In het begin voelt het masker wat plakkerig aan, maar ik merk al vrij snel dat het begint in te trekken en opdroogt. Dit laatste vind ik het opvallendste aan het masker: hoe vloeibaar de substantie in het begin is, zo droog wordt het masker al na tien minuten. Ken je van die maskers die opdrogen en die je dan van je gezicht af moet trekken, van die peel-off masks? Daar heeft het wel iets van weg.

pcradiancerenewelmask5

Na ongeveer tien minuten voelt mijn huid een beetje trekkerig. Ik heb de neiging het af te spoelen maar geef het masker nog even de tijd. Nog eens vijf minuten later merk ik niet eens meer dat ik het masker draag. Zowel qua gevoel als zichtbaarheid. Grappig weetje: ik heb dit masker niet alleen ‘s nachts getest, maar ook overdag, voor de foto’s. Ik besloot het masker de rest van de dag op mijn gezicht te laten zitten, omdat je het simpelweg niet zag. Ik ben er gewoon mee naar de Albert Heijn geweest haha!

Ik heb het masker na verschillende tijdsduren afgespoeld. ‘s Middags na ongeveer 6 uur (ik bracht het tegen 14.00 uur aan en verwijderde het voor het slapen gaan, rond 20.30 uur) en ‘s ochtends nadat ik het masker de hele nacht had gedragen. Beide keren voelde het alsof ik een dikke laag crème afspoelde. Het water werd troebel en ik merkte gewoon dat ik echt iets van mijn huid afhaalde. Het was dus niet volledig ingetrokken en verdwenen, iets wat ik bij andere nachtmaskers wel heb gehad.

En hoe zag mijn huid er de morning after uit? Heel fris en rozig. Ook voelde mijn huid heel gehydrateerd, ik had amper de neiging om met een moisturizer te smeren. Of mijn teint echt verhelderd is, weet ik niet helemaal, maar de korte termijnresultaten zijn in ieder geval super. Ik had een fris velletje en voor mijn gevoel had ik mijn huid écht wat extra’s gegeven die nacht.

pcradiancerenewelmask6

Op de ingredëntenlijst staan onder andere niacinamide, uva-ursiblad en arbutine, voor het zichtbaar laten stralen van de huid en om vochtverlies tegen te gaan. Glycerine is een verzorgend ingrediënt dat vocht vasthoudt en ook olijfolie is voedend en draagt bij aan het herstel van de huid. Paula’s Choice gebruikt geen geurstoffen en zijn niet-irriterend, een fijne gedachte.

Ik vind Paula’s Choice Radiance Renewal Mask een goede aanvulling op mijn collectie maskertjes. Sowieso is een masker voor ‘s nachts ideaal, omdat je er zo mee je bed kan induiken en niet hoeft te denken aan afspoelen. Ook vind ik de wijze van indrogen heel apart, het voelt alsof mijn huid wordt ‘afgesloten’, zodat het vocht vast kan worden gehouden. En de resultaten liegen er tot nu toe niet om. Mijn huid oogde lekker fris en rozig, precies zoals ik het graag zie.

Paula’s Choice Radiance Renewal Mask is verkrijgbaar via de webshop van PC en kost €38,90. Eerst een sample bestellen? Dat kan ook via de webshop.

Zou jij dit masker overwegen?

10 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Femkereply
03/11/2016 at 07:42

Naar deze review was ik erg nieuwsgierig. Wat klinkt dit masker ontzettend fijn zeg! Ik ben geen fan van maskers die ik ‘s nachts zou ‘moeten’ dragen, maar dit masker zou ik daar toch zeker eens voor willen proberen. Wat grappig dat je ook gewoon naar de AH bent gegaan met dit masker op je gezicht!

Yvonnereply
03/11/2016 at 15:31

Wat een leuke nieuwe “kop” heb je boven je site! Kop zal niet het goede woord zijn maar ik, als leek, weet niet wat het wel is haha!

Het masker zal vast heel fijn zijn, maar het is toch te duur vind ik. Voor die prijs zou ik er de volgende morgen op zijn minst 10 jaar jonger uit willen zien. Anders: never mind ;). Ik denk dat het bij maskers voornamelijk iets lekkers voor jezelf is. Iemand anders ziet geen verschil en dat is voor mij vaak toch de vraag die ik me erbij stel voordat ik zoiets duurs koop. Die mening heb ik ook over crèmes zoals je weet 🙂

Krijgen we trouwens ook een review van die goedkope “Benetint” die je gescoord had? Ben heel benieuwd!

Carlijnreply
04/11/2016 at 08:56
– In reply to: Yvonne

Ahhh het valt je gelijk op, mijn nieuwe logo! Dank je wel.

Review van de Benetint-dupe is in de maak en komt er over anderhalve week aan 🙂

De concealer van Kiko is fijn hè?! Ook zeker mijn favoriet! Leuk dat je ‘m hebt gekocht.

Yvonnereply
04/11/2016 at 12:37
– In reply to: Carlijn

Logo. Natuurlijk. 🙂

Yvonnereply
03/11/2016 at 16:50

Trouwens, was jij het niet die de Kiko concealer aanraadde? Die heb ik in ieder geval gisteren gekocht in Maastricht bij de Kiko! Fijn jonguh!

Josanreply
04/11/2016 at 07:46

Ik ben nog niet zo van de maskers. Maar nadat ik gisteren een hele dag make up had gedragen en ‘s avonds mijn huid reinigde had ik wil zo’n momentje dat ik dacht: ik zou iets van een maskertje erop willen smeren.

Biancareply
04/11/2016 at 08:49

Klinkt heel erg goed, ben sowieso dol op maskertjes. En bedankt voor de tip wist niet dat je ook eerst een sample kon bestellen x

Lindsey Beljaarsreply
04/11/2016 at 11:01

Gaaf nieuw logo!! Dit maskertje klinkt heel fijn. Ik ben sowieso fan van de Paula’s Choice Skincare!

Sanne Marlijnreply
05/11/2016 at 10:53

Ik heb hier nog van alles van Paula’s Choice liggen om te testen, tijd om eraan te beginnen geloof ik! Ik hoor ontzettend veel goede verhalen en ook jouw review is weer super positief. De ingrediënten zien er goed uit. Een frisse en rozige huid daar teken ik voor. De prijs vind ik niet eens zo gek trouwens.

Gonnyreply
14/11/2016 at 14:33

Lijkt me inderdaad een heel fijn masker.
Het Moisturizing Mask van Paula’s Choice had ik jaren geleden. Ook al zo’n topper!

Leave a reply