Snelle avondroutine voor vermoeide mama’s

Voordat ik moeder werd, vond ik het heerlijk om van het reinigen van mijn gezicht een heel ritueel te maken in de avond. Ik sloot me met gemak een kwartier op, waarna alle potjes en flesjes van SENSAI uit de kast kwamen en op mijn gezicht belandden (niet de potjes en flesjes zelf, maar je snapt me). Tegenwoordig moet ik er niet aan dénken om ook maar een kwartier aan mijn reiniging te besteden. Als ik ‘s avonds eindelijk mijn handen vrij heb, duik ik het liefst gelijk mijn bed in. Het schoonmaken van mijn gezicht gebeurt op zeker vijf van de zeven dagen heel snel en ik gebruik ook veel minder producten dan voorheen. Hoe mijn snelle routine voor vermoeide mama’s eruitziet, zie je hieronder.

snelleavondroutine2

De double cleansing-methode pas ik inmiddels al aardig wat jaartjes toe. Ik ben niet klaar na alleen een reinigingsmelk te hebben gebruikt. Dit vind ik helemaal niet prettig aanvoelen, bij mij moet er altijd nog water aan te pas komen. Een facewash is dus vaste prik in iedere routine, ‘s avonds en ‘s ochtends.

snelleavondroutine7

Ik ben een beetje spuit 11 want iedereen in beautyland liep er al mee weg, maar ik heb sinds twee maanden een product ontdekt dat mijn oogmake-up en mijn gezichtsmake-up verwijdert. Het Micellair Reinigingswater van Garnier is echt fantastisch hiervoor.

snelleavondroutine3

Ik breng het aan op een watje, ga ermee over mijn gezicht en vervolgens doe ik mijn ogen. In één beweging heb ik zo mijn oog- en gezichtsmake-up eraf gehaald. Kan het nog sneller?

snelleavondroutine8

Maar… ik vind het gevoel van een lotion of tonic op mijn gezicht helemaal niet prettig, dit spoel ik het liefst zo snel mogelijk weg. De tweede stap in mijn reinigingsritueel is een facewash. Momenteel gebruik ik Neutrogena Deep Clean Cream Cleanser, een reiniger met mint erin. Deze superzachte crèmereiniger wordt schuimig als je ‘m mengt met water. Hij laat mijn gezicht heerlijk fris aanvoelen.

snelleavondroutine6

In toners, lotions of serums heb ik ‘s avonds geen zin. Ik ga direct over naar de nachtverzorging. Dit is al ruim vier weken de Aleeza Cosmetics Glowing Beauty Oil, een topproduct waar ik al eerder over schreef. Deze superzachte olie trekt snel in de huid en voedt mijn velletje intens. Vooral voor de koudere wintermaanden vind ik dit prettig (en is het pure noodzaak…).

snelleavondroutine5

Een oogcrème mag niet ontbreken. Tot een half jaar geleden gebruikte ik ‘s avonds nooit oogcrème, maar een dame in de Douglas wist mij te vertellen dat dit juist belangrijk is, omdat de huid rondom de ogen dan ‘s nachts kan herstellen. Had ik me ook wel kunnen bedenken…
Ik heb een mini-tubetje van SENSAI aangebroken, dit is de nieuwe Cellular Performance Eye Contour Cream. Deze oogcrème is heel dik en voedend, precies wat ik ‘s avonds fijn vind. SENSAI heeft van dit oogproduct ook een balm, deze is minder vol.

snelleavondroutine4

Ik MOET iets op mijn lippen hebben als ik naar bed ga. Als ik het vergeten ben, ga ik gerust de trap af (wij slapen op zolder) om nog even snel wat op te smeren, anders word ik gek. Momenteel gebruik ik de Total Lip Treatment van SENSAI. Ik vind het een beetje een gek product, want je zou zeggen dat het heel erg voedend is voor je lippen, omdat het ‘treatment’ heet, maar het trekt juist heel snel in. Ik ben niet echt fan, maar wil het tubetje wel leegmaken.

snelleavondroutine1

Na drie minuten heb ik dan een stralend schoon gezicht. Drie minuten, ik kan het bijna niet geloven. Dat is nog wat anders dan de vijftien minuten die ik normaal kwijt was! Voor mijn gevoel raffel ik het ritueel heel erg af en kán dit bijna niet goed zijn, maar mijn huid is wel echt schoon en ziet er de laatste weken ook rustig uit. Het zal wel een kwestie van wennen (lees: afkicken) zijn.

Hoe lang doe jij er ‘s avonds over om je gezicht schoon te maken?

Carlijn Biesemaat Copy & Beauty

13 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Channahreply
19/11/2015 at 09:27

Super leuk om te zien en wat een prachtige foto’s heb je gemaakt, echt mijn complimenten! Je gebruikt trouwens veel producten die ik nog niet ken, dus ik ben heel erg benieuwd!

Sanner Marlijnreply
19/11/2015 at 10:41

Ik heb mijn periodes met mijn gezicht reinigen. De ene keer maak ik er een heel ritueel van met Visapure en al, en de andere keer gebruik ik alleen micellair water en ook niet eens een nachtcreme. Ik ben nu producten van Zarqa aan het testen en die bevallen mij heel erg goed, ze zijn lekker mild zonder al teveel poespas. Er zit ook een oogcreme bij maar hoewel mij vaak op het hart wordt gedrukt door verschillende dames in cosmeticazaken dat het een onmisbaar verzorgingsproduct is, zie ik het nut er niet helemaal van in.. Een goede nachtcreme zou ook geschikt moeten zijn voor onder de ogen (volgens Jetske Ultee). Leuk artikel, het is een verademing om jouw teksten te lezen en je mooie en heldere foto’s te bekijken. De uitleg vind ik ook erg duidelijk.

Chahrazadreply
19/11/2015 at 11:03
– In reply to: Sanner Marlijn

Precies, ik dus ook. Ik heb echt van die fases dat ik echt veel tijd investeer in het reinigen van mijn huid en dan weer momenten dat mijn gezicht wassen met een foam voldoende is.

jeapiebelreply
19/11/2015 at 13:06

Het is ook leuk om een andere routine weer te lezen en denk aan je eigen routine. tonic op je gezicht en heel snel wegspoelen, dat doe ik ook, ik dacht altijd dat ik de enige was. Ik denk ook dat je moet even wennen met deze nieuwe routine. 😉

Fabiennereply
19/11/2015 at 14:13

Leuk om te zien! Het Micellair Reinigingswater gebruik ik ook elke avond, wat een fijn product is dat!

Lindsey Beljaarsreply
19/11/2015 at 16:44

Lijkt me heerlijk. Ik gebruik ook altijd het Micellair Reinigingswater van Garnier. Ik ben mega benieuwd naar de Aleeza Cosmetics Glowing Beauty Oil.

Nesrinreply
19/11/2015 at 20:34

Duidelijk weer. Ik leer eigenlijk elke keer weer iets van jou, of het nu over verzorgingsproducten gaat of make-up.

Ik gebruik standaard micellair water van Garnier om mijn make-up te verwijderen, daarna poets ik mijn gezicht met een gezichtsborstel met daarop een druppel face wash, daarna weer micellair water. Tussendoor spoel ik mijn gezicht schoon met koud water en zo ook bij de laatste stap, ik vind het namelijk niet fijn als er micellair water op mijn gezicht zit. Daarna volgt uiteraard een oog- en nachtcreme.

Carlijnreply
19/11/2015 at 20:37
– In reply to: Nesrin

Ahh wat leuk om te horen, thanks!

Ninareply
19/11/2015 at 21:17

Hihi, ik ben eigenlijk ook nog niet “aan” het micellair water, maar je hebt me aan het denken gezet!

Babsreply
19/11/2015 at 22:52

Ik ben geen mama maar savonds altijd vermoeid. dit lijkt me een ideaal product! Nog niet eerder gehad.

Saskiareply
20/11/2015 at 08:56

Oh zo herkenbaar. Het komt niet vaak voor maar als ik echt heel moe ben dan haal ik mijn make up -the horror- alleen even snel met miccelair water eraf. Verder gebruik ik elke dag de clarisonic en gebruik ik graag producten van dr Hauschka.

Marjonreply
20/11/2015 at 10:10

Wat leuk om te lezen welke producten je gebruikt!
Zelf gebruik ik andere producten, maar wie weet kan ik deze ook eens proberen.
Erg mooie foto’s, mijn complimenten.

Liefs
xx

Shirleyreply
22/11/2015 at 12:57

Ik ben net zo’n spuit 11 als jij, ik heb sinds kort ook het micellair reinigingswater van Garnier en vind hem ook superfijn. En dan te bedenken dat ik hem gewoon al een paar maanden eerder in huis had. Beter laat dan nooit de ontdekking doen.

Leave a reply