Duurzame biologische flesvoeding voor mijn twins

Wie mijn blog al een tijdje volgt, weet dat ik voor mijn meiden graag gezond, bewust en gevarieerd kook. Elke dag fruit? Check. Niet te veel granen? Check. Suikervrij? Ik doe mijn best. Ook de melk die Amy en Maisie binnen krijgen, is bij voorkeur biologisch. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik geen voorstander ben van de standaard melk die je in de supermarktkoeling vindt. Flesvoeding krijgen de meiden met hun 1,5 jaar nog wél. Gewoon omdat ik het een prettig idee vind dat ze door een bekertje ‘poedermelk’ te drinken een extraatje binnen krijgen. Mijn nieuwste ontdekking is Neolac, een merk dat volledig duurzaam en biologisch is. Ik vertel je er vandaag wat meer over.

150904-Neolac-Basis-Ad-Licht-Vierkant

Neolac is het enige merk dat biologische flesvoeding maakt van uitsluitend Nederlandse melk. En die melk is weer afkomstig van biologische landbouw. Wat dat inhoudt? Dat de koeien zoveel mogelijk buiten in de wei lopen en dat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Ook is het gebruik van genetische gemodificeerd voer verboden; biologische koeien eten vers gras en biologisch voer. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind dit toch wel een fijn idee en bovendien belangrijk. Niet weten waar het eten en drinken dat je kindje binnenkrijgt vandaan komt, vind ik toch een beetje gek. Bij Neolac zit dat wel goed!

shutterstock_219647809

Nog een weetje: sinds dit jaar moet alle flesvoeding het omega 3-vetzuur DHA bevatten. Dit vetzuur komt veel voor in visolie, maar het is lastig om visolie op een verantwoorde manier uit vissen te winnen. Of beter gezegd: het is lastig om te checken of er geen schadelijke vistechnieken zijn toegepast bij het winnen van visolie. Om er zeker van te zijn dat de DHA duurzaam is, wordt-ie door Neolac duurzaam gewonnen uit algen. Wel zo veilig en bewust.

Ik kan nu natuurlijk een heel betoog gaan houden over hoe lekker de melk van Neolac wel niet is, maar iedere moeder weet natuurlijk dat dat een beetje onzin is. Amy en Maisie kunnen nog niet praten 😉 en bovendien zal Neolac qua smaak niet per se met kop en schouders boven andere merken uitsteken. Eerlijk is eerlijk. Waar het mij vooral om te doen is bij dit merk is dat ik weet waar het vandaan komt en wat erin zit. Het geeft me een goed gevoel dat ik mijn twins iets voorschotel wat bewust en met oog voor dier en milieu is geproduceerd. O ja, dat nijntje de verpakkingen siert, vinden mijn meiden dan weer wel heel leuk. ‘Kó-nijn’ zeggen ze dan. Zo schattig…

Amy en Maisie drinken momenteel de peutermelk van Neolac, dit is de nummer 3 in de reeks. Is je kindje jonger? Dan heb je ook nog de keuze uit de nummer 2, voor baby’s van 6 tot 12 maanden. De biologische melk van Neolac Organic is verkrijgbaar bij Ekoplaza en via www.neolac.nl.

Wat krijgt jouw kindje voor melk te drinken? Zou je Neolac overwegen?

Dit is een advertorial.

Share your thoughts